Gå til indhold Gå til primær navigation

SPAR PÅ VARMEREGNINGEN vælg energi- rigtige vinduer

Undgå varmetab med Outline

Der er store besparelser at hente med energirigtige vinduer. Faktisk sker op til 30 % af varmetabet i et rum gennem vinduerne. Det kaldes i fagsprog et varmetab og måles i en U-værdi, der er en fælles betegnelse for det samlede varmetab i dine vinduer og inkluderer både rude, karm og ramme.

Vinduets varmetab afhænger altså af vinduets størrelse, rudetype og hvilket materiale, karmen er lavet af. Så jo mere energieffektive de er, jo mere sparer du på varmeregningen. Når du vælger vinduer fra Outline, sparer du energi – blandt andet takket være VarmKant, EnergiRuder og EnergiSprosser. Læs mere lherom ængere nede på siden.

NYHEDER:
Outline Daylight - træ/alu energivinduer med markedets bedste isoleringsevne!

Beregn din ENERGI-besparelse her

EnergiRuder holder på varmen og Varm Kant giver bedre isolering

Alle vores vinduer er med EnergiRuder, hvilket betyder, at rudernes inderste glaslag er belagt med en tynd, usynlig metalfilm. Den sørger for, at solens stråler nemt trænger ind, og at varmen bliver inde i huset i stedet for at sive ud. Dermed sparer du både på varmeregningen og minimerer træk og kondensproblemer.

Vi har skiftet den traditionelle metalramme mellem termoglasruderne ud med en isolerende, plastbelagt ramme i rustfri stål. Derved får du et vindue med en varm kant i hele ruden og en væsentlig bedre isoleringsevne – og samtidig minimeres kondensproblemer i vinterhalvåret.

EnergiSprosser med god samvittighed

Vinduer med sprosser har haft ry for at være mindre energivenlige. Med Outlines energisprosser får du både det klassiske, hyggelige sprosselook og en god energi-samvittighed. Her er de mange små ruder nemlig skiftet ud med én stor, og sprosserne er samlet og monteret uden på glasset, så vinduet isolerer ekstra godt.

Outlines EnergiSprosser ligner traditionelle sprosser til forveksling, og på vores TRÆ og TRÆ/ALU-vinduer og -døre er EnergiSprosserne med aluminium udvendigt og træ indvendigt.

Bygnings-reglementet 2015

I henhold til Bygningsreglementet 2015 (BR15) er det pr.1. juli 2016 ikke længere tilladt at anvende vinduer med en energiklasse lavere end B – hverken til nybyggeri eller udskiftning i ældre boliger. Derfor udgår C-mærkede vinduer til boligbyggeri, og Outline tilbyder derfor B- og A-mærkede produkter fremadrettet. I tabellen herunder kan du se de forskellige værdier for Outline vinduer på hhv. B- og  A mærkede elementer. Læs mere om BR15 her: Bygningsreglementet

Når du har besluttet dig for valg af vindue, størrelse og udformning, kan du spørge efter alle energimæssige oplysninger om præcis de Outline-vinduer, du ønsker at købe, hos din lokale trælast eller byggemarked.

I et nyt hus skal de detaljerede energioplysninger anvendes som dokumentation for, at bygningsreglementets energikrav er opfyldt for din nye bolig. Skifter du vinduer ud i dit eksisterende hus, kan de detaljerede energioplysninger om de nye vinduer føre til, at dit hus forbedrer sin energiklasse i forhold til før udskiftningen. 

Find vej gennem ”vinduesjunglen”
Se, hvor i din bolig du med fordel kan bruge B-mærkede vinduer, og hvor A-mærkede vinduer vil være mest optimale.

Prøv Energikompasset