Gå til indhold Gå til primær navigation

Et godt indeklima er målet

FÅ ET INDEKLIMA MED GOD ENERGI

Et sundt indeklima til hele familien
Hos Outline kender vi til vigtigheden af et godt indeklima, da et dårligt indeklima bl.a. kan forårsage hovedpine, allergi og astma. Et godt indeklima kommer bl.a. med gode vinduer, og sikrer dig og din familie et sundt helbred, bedre udnyttelse af energi og besparelser på din varmeregning.

Hos Outline tilbyder vi effektive energivinduer, er som skræddersyede til de danske vejrforhold. Med det fugtige klima, vi har i Danmark, suger vores boliger fugt. Den fugt skal vi af med igen for at undgå problemer med kondens og fugt. Her er løsningen en kombination af nye energivinduer, hyppig udluftning og en indendørstemperatur på ca. 20 °C.

Hold kondensen udenfor hjemmet
Er luftfugtigheden i dine rum for høj, kan der opstå en vandaflejring, dvs. kondens, på indersiden af dine vinduer. Kondensen opstår, når varm, fugtig luft kommer i kontakt med en kold vinduesrude. Du ser det oftest i fyringssæsonen, når du laver mad, når du går i bad, eller når I er mange i samme rum. 

I sig selv er kondens derfor ganske naturligt, og det fordamper typisk af sig selv, når du lufter grundigt ud. Har du til gengæld generelt for høj luftfugtighed i dit hus, og kondenserer dine vinduer hele tiden, selvom du lufter grundigt ud, så er det en helt anden sag, for med meget kondens er der risiko for, at der kan opstå skimmelsvamp og råd. Tag en fagmand med på råd og få problemet løst, før det bliver for slemt.

Ud over en hyppig udluftning hjælper det også at investere i vinduer med varmkantsprofil, som er monteret på alle Outlines vinduer.

Byd den friske luft indenfor
Hvis du vil slippe for fugtskader og dugdannelse i din bolig, så kræver det regelmæssig udluftning. Et sundt og godt indeklima går nemlig hånd i hånd med en daglig udluftning på 5-10 minutter 2-3 gange om dagen – hele året rundt.

Mange lufter alt for lidt ud, når efteråret og vinteren kommer, og kulden tager til. Men netop den tid på året, er der størst behov for udluftning - netop fordi vi helt naturligt bruger mere tid indendørs bag lukkede vinduer.

Vær derfor særlig opmærksom på at få luftet godt ud i rum som soveværelse, køkken og badeværelse, så fugten aldrig bliver en gene – heller ikke om vinteren.

SE VORES VINDUESMODELLER >