Gå til indhold Gå til primær navigation

Et sundt, smart indeklima for øget komfort

Tag kontrol over din bolig med smart-indeklima

Rigtig mange danskere er plagede af indbrud og frygter at komme hjem til en bolig, hvor der har været uventet besøg. Endnu flere har problemer med overophedning, kuldenedfald eller høj luftfugtighed, og det er alt sammen faktorer, der spiller en vigtig rolle for trivslen i din hverdag.

Et dårligt indeklima kan have større skadelige konsekvenser både for dig og for din bolig. Det kan give helbredsproblemer som hovedpine, træthed og åndedrætsbesvær, og det kan også resultere i fugtskader og skimmelsvamp, som i sidste ende kan koste dyrt i udbedringer. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan indeklimaet er i din bolig.

Oplever du fx. træk, overophedning eller høj luftfugtighed? Med moderne ”smart home”-teknologier til husets døre og vinduer kan du let imødekomme problemstillingerne. 

Med SMART indeklima-løsningerne får du mulighed for at kontrollere om dine vinduer og døre er åbne eller låst og dermed forebygge indbrud. Du kan også styre temperaturen i dit hjem, kontrollere luftkvaliteten, aktivere solafskærmningen i stuen og styre lyset i forskellige rum. En lang række ”Smart Home”-teknologier, der kan hjælpe dig med at få de helt perfekte boligforhold og gøre dagligdagen nemmere via din smartphone eller tablet - også når du er på farten.

Læs om vores produkter på www.smartindeklima.dk

Du kan også læse mere om, hvordan du kan forbedre dit indeklima med nye energirigtige vinduer længere nede på siden.

Hvad kan SMART tilbehør gøre for dig?

Se intro filmen her >>

Få et godt og sundt indeklima

Et sundt indeklima til hele familien
Hos Outline har vi fokus på et sundt indeklima, da et dårligt indeklima bl.a. kan forårsage hovedpine, allergi og astma, og vi ved at nye energirigtige vinduer kan være med til at sikrer dig og din familie et sundt helbred, bedre udnyttelse af energien og dermed besparelser på din varmeregning.

Hos Outline tilbyder vi effektive energivinduer, som er skræddersyede til de danske vejrforhold. Med det fugtige klima, vi har i Danmark, suger vores boliger fugt. Den fugt skal vi af med igen for at undgå problemer bl.a. med kondens. Her er løsningen en kombination af nye energivinduer, hyppig udluftning og en indendørs-temperatur på ca. 20 °C.

Hold kondensen udenfor hjemmet
Er luftfugtigheden i dine rum for høj, kan der opstå en vandaflejring, dvs. kondens, på indersiden af dine vinduer. Kondensen opstår, når varm, fugtig luft kommer i kontakt med en kold vinduesrude. Du ser det oftest i fyringssæsonen, når du laver mad, går i bad, eller når mange opholder sig i samme rum.  Så kondens er derfor ganske naturligt, og det fordamper typisk af sig selv, når du lufter grundigt ud. Har du til gengæld generelt en for høj luftfugtighed i dit hus, og kondenserer dine vinduer hele tiden, selvom du lufter grundigt ud, så er det en helt anden sag, for med meget kondens i boligen er der risiko for, at der kan opstå skimmelsvamp og råd. Tag en fagmand med på råd og få problemet løst, før det bliver for slemt.

Ud over en hyppig udluftning hjælper det også at investere i energirigtige vinduer med varmkantsprofil. Det får du med alle Outlines vinduer.

Byd den friske luft indenfor
Hvis du vil slippe for fugtskader og dugdannelse i din bolig, så kræver det regelmæssig udluftning. Et sundt og godt indeklima går nemlig hånd i hånd med en daglig udluftning på 5-10 minutter 2-3 gange om dagen – hele året rundt.

Mange lufter alt for lidt ud i vintethalvåret pga. kulden. Men netop den tid på året, er der størst behov for udluftning - netop fordi vi helt naturligt bruger mere tid indendørs bag lukkede vinduer.

Vær derfor særlig opmærksom på at få luftet godt ud i rum som soveværelse, køkken og badeværelse, så fugten aldrig bliver en gene – heller ikke om vinteren.

SE VORES VINDUESMODELLER >