Gå til indhold Gå til primær navigation
Nyhed

Dørundersøgelse: Danskerne vægter design højere end pris og kvalitet

Danskerne vægter design højere end pris og kvalitet

Boligejere vægter design højest, når der skal købes nye døre og vinduer til hjemmet. Det viser en ny stor undersøgelse blandt danskere med en aktiv boliginteresse. Meget tyder derfor på, at døre og vinduer er ved at få en væsentlig rolle i boligindretningen.

Verden over er vi danskere kendte for vores designtraditioner og skandinavisk minimalisme. Vi går op i hus, hjem og det rigtige design, og ifølge en ny undersøgelse gælder det også noget så praktisk som vores døre og vinduer. Undersøgelsen, som er lavet af den internationale vindueskoncern Inwido, viser faktisk, at når danske boligejere skal have nye døre og vinduer, er designet vigtigere end fx kvalitet og pris.

Inwido, som står bag Outline, har interviewet 500 danskere med boliginteresse om, hvilke kriterier de vægter højt, når der skal købes nye døre. Her mener 63 %, at dørens design har stor betydning, mens 59 % ønsker kvalitet, og kun 46 % mener, at prisen spiller en afgørende rolle i købet af en udvendig dør.

Boligejere indretter med døre
At der er stor fokus på at finde det helt rigtige design til hjemmets døre og vinduer mærkes tydeligt hos den danske vinduesproducent Outline:

- Opmærksomheden på vores design er klart blevet større. Boligejerne er blevet mere bevidste om fx dørens udseende og eksperimenterer derfor også i højere grad med de mange forskellige muligheder i forhold til farver og modeller. Døre og vinduer er blevet en del af boligindretningen og indgår næsten på lige fod med både møbler, malerier og andet design, forklarer Claus Petersen Koch, salgschef i Outline.

Digitale værktøjer gør det let
Netop fordi designet er afgørende for boliginteresserede, findes der i dag et væld af forskellige digitale værktøjer, som boligejere med fordel kan prøve af, inden de begynder på den store renovering. Mange producenter kender nemlig til boligejernes ønske om flotte designs, der passer til huset, men også at det kan være svært at vælge det helt rigtige match ud fra et varekatalog. Med de forskellige digitale værktøjer kan boligejerne nu prøvekøre fx en ny dør eller et nyt tag, inden de køber for alvor.

Outline selv er kommet kunderne i møde bl.a. ved at udvikle en såkaldt dør-app. Her er det muligt at tage et foto af sin bolig og derefter afprøve forskellige modeller, størrelser og farver for netop finde det perfekte dørdesign til hjemmet. Dør-appen kan findes på iTunes App Store eller Google Play.