Gå til indhold Gå til primær navigation
Nyhed

Skal du have nye vinduer i julegave i år?

4 årsager til at udskifte dine vinduer til jul

Tiden er kommet, hvor julesange, klejner og gløgg står på programmet, og det betyder også, at årets julegaver skal købes. En gave, som man med fordel kan give til sig selv, er nye vinduer, da det ofte kan mærkes både på den månedlige boligudgift og i den daglige komfort.

Nogle vinduer er nemlig så slidte, at fordelene ved en udskiftning kan overgå langt de fleste andre julegaver, fordi nye vinduer både skruer ned for varmeregningen, sætter en stopper for træk og kuldenedfald og giver langt mindre vedligeholdelse i hverdagen. På den måde er det en juleglæde, der ikke kun varer til påske, men også de næste mange år.

Sådan lyder det fra Outline Vinduers salgschef, Claus Petersen Koch, der igennem flere år har vejledt boligejere i vindueskøb. Han stiller her 4 spørgsmål, som kan hjælpe dig på vej til at vurdere, om dine vinduer trænger til en udskiftning og bør være årets julegave til dig selv:

1. Er træet blødt?
Blødt træ på vinduerne er ofte et tegn på, at de er angrebet af råd og svamp. Du kan vurdere omfanget af problemet ved at stikke en kniv eller strikkepind forsigtigt ind i træets ramme. Hvis den går omkring 3 mm eller mere ind, er træet mørt, og der er således stor risiko for alvorlige råd- og fugtskader.

2. Oplever du større ændringer i varmeregningen?
Hvis din varmeregning hvert år bliver større, uden du ændrer på dit varmeforbrug, er vinduerne muligvis ved at stå af. Det gælder ofte i huse, hvor vinduerne enten er købt billigt fra start, eller hvis de er mere end 15 år gamle.

3. Er der træk og kulde?
Blafrer dine julelys i vinduet, kan det være et dårligt tegn. Det kan nemlig enten skyldes, at tætningslisterne mellem karmen og rammen er slidte, eller at vinduesbeslagene har set bedre dage. Det er begge problemer, der løses mest optimalt med en vinduesudskiftning, da det helt og aldeles sætter en stopper for kuldenedfald og samtidig øger komforten markant.

4. Trænger vinduerne konstant til maling?
Hvis du har malet dine vinduer inden for 1 år og allerede tænker, at de trænger igen, så er det et tegn på fugt i træet. Fugt gør, at malingen ikke hænger ved, men i stedet skaller af, danner revner og hurtigt gør vinduet grimt igen.

Kan du svare ja til et eller flere af disse spørgsmål, kan det være, at nye vinduer skal stå øverst på din ønskeseddel i år.