Gå til indhold Gå til primær navigation

Undgå udvendig dug på ruden - uden at gå på kompromis med isoleringsevnen

Mange vælger et energivindue med høj ydeevne og lav U-værdi for at spare på varmeregningen og forbedre indeklimaet. Men vinduer med en høj isoleringsevne kan efter kølige nætter fremstå med dug på ydersiden af ruden, da det yderste glaslag ikke varmes op.

Det er i naturens sag sådan man undgår varmetab gennem vinduer i boligen. Udvendig dug kan dog forringe udsynet og derfor være til gene; men det kan du gøre noget ved med anti-kondensglas. Du kan nemlig tilkøbe anti-kondensglas, når du vælger Outlines energivinduer eller døre med 4 mm glas. Dette mindsker forekomsten af dug på det yderste glaslag væsentligt.

Anti-kondens, hvordan?
Anti-kondens glasset har en gennemsigtig, tynd pyrolytisk belægning på den ydre glasoverflade, hvilket giver glasset en højere temperatur, og dermed minimerer, eller i nogle tilfælde eliminerer, forekomsten af udvendig dug.

Så øvrige muligheder for valg af glastyper her >

Når du vælger anti-kondensglas...

...skal du være opmærksom på, at der ikke må anvendes skrabere med metaloverflade til rengøring, da dette kan skade belægningen på ruden.

Ligeledes fraråder vi at klæbe noget på udvendig side af ruden, da dette også kan skade belægningen og dermed rudens funktion.

Garantien frafalder ved ovenstående håndtering.