Gå til indhold Gå til primær navigation

Anvendes hvor der er risiko for personskade.

Har du steder i dit hjem, hvor der er risiko for, at nogen kan gå ind i en rude, eller at man kan få glas ned over sig, hvis ruden bliver slået i stykker? Med personsikkerhedsglas får du en ekstra stærk og sikker løsning som værn mod uheld af denne type. Personsikkerhedsglas fås i både hærdet og lamineret glas. Vi vil meget gerne hjælpe med vejledning omkring personsikkerhedsglas, hvis du fortæller os om placering og ønsker til glas. Personsikkerhedsglas er et tilkøb.

Hærdet glas

Når almindeligt float glas går itu opstår der store og farlige glasstykker med risoko for farlige skæreskader til følge. Hærdet glas har en væsentlig større brudstyrke end float glas i samme tykkelse. Brudmønstret for hærdet glas er specielt, idet glasset granulerer i mange små og ufarlige brudstykker. Denne type sikkerhedsglas anvendes typisk i vinduespartier med glas til gulv og i døre.

Lamineret glas

Sikringsglas er lamineret glas som består af to eller flere lag glas, der er limet sammen med et mellemlæg af PVB-folie.  Ved brud fastholdes de fleste glasstykker i PVB-folien og minimerer derfor risikoen for skæreskader og indtrængning. Denne type sikringsglas anvendes typisk i vinduer og døre for at modstå indbrud og/eller som værn for faldulykker.