< Tilbage til Blog

Fuldend din boligs udtryk med det rette farvevalg

 

Author Image
Claus Petersen Koch

Udgivet 27. november, 2023

Vinduer er ikke kun funktionelle elementer i vores hjem; de er også en vigtig del af husets udseende og udtryk. Farvevalget til dine vinduer kan derfor have en betydelig indflydelse på husets samlede æstetik og udtryk.

 

Personlig smag er selvfølgelig afgørende i forhold til farvevalget; men vi giver her nogle tips og ideer, som måske kan give fornyet inspiration til valget af farve.

Husets stil: Tænk over den arkitektoniske stil i dit hjem. Moderne boliger har ofte rene linjer og en minimalistisk tilgang, hvor neutrale farver som hvid, grå eller sort passer godt. Hvis du har en mere traditionel ejendom, kan varmere farver som fyrgrøn eller svenskrød understrege det klassiske udseende.

Outline Godthåb 11
Outline Daylight 3 Lags Træ Alu Sprosser
Farveprøver

Bestil en fysisk farveprøve - gratis

Farver vist på skærm kan variere alt efter skærmindstilling, og afhænger meget af skærmens kvalitet. Derfor anbefaler vi altid, at du ser farven på en fysisk farveprøve, inden farven vælges. Især hvis du vælger stærke farver, eller farver der findes i flere nuancer.

Bestil en (eller flere) af nedenstående foretrukne farver på en træ og/eller aluminiums-profil, så du kan vurdere farvevalget ud fra de faktiske farver. Du kan derved holde farven op imod fx farver på eksisterende vinduer eller mod murstensfarven, og derved sikre dig at det passer sammen.

Bestil fysisk farveprøve

Outline Godthåb 77 1

En eller to farver

Du kan også vælge forskellige farver indendørs og udendørs på elementerne. Hvis du ønsker et lyst look indenfor, anbefaler vi at vælge hvid på indersiden, da det er en neutral farve, der passer til al slags indretning i hjemmet.

”To-farvede elementer er blevet mere og mere populære, da man i højere grad ønsker at skabe et individuelt udtryk, når man bygger nyt eller renoverer”, udtaler Claus Pedersen Koch, som er Salgschef ved Outline Vinduer.

Du kan også vælge en lasurfarve. Med denne farve træder træets struktur igennem, hvilket giver et naturlig udseende på vinduet. Udvendig kan du fx vælge en mørk farve, fx sort eller grå, hvis dette harmonerer bedst med fx murstenen eller taget.

"Mange vælger også en mørk farve på ydersiden af hoveddøren, og en hvid på indersiden af hoveddøren, for at den passer til farven på væggen indvendig", siger Claus Pedersen Koch.

En to-farvet løsning kan tilvælges mod en mindre merpris.

Kontrast eller harmoni

Farvevalget til dine vinduer kan enten skabe kontrast med husets facadefarve eller harmonere med den. Kontrastfarver kan tilføje karakter og fremhæve vinduernes form, mens harmoniske farver skaber et mere roligt og afbalanceret udseende.

Outline10469 Web
Facadedør Med Sideparti Low
Overvej omgivelserne

Kig på de omgivelser og landskabet, som din bolig ligger i. Hvis du bor i et naturskønt eller landligt område, kan naturlige farver som grøn eller mahognibrun harmonere flot med omgivelserne.

Outline Godthåb 2
Loading...