Geometriske vinduer

Det hele behøver ikke være så firkantet, så hvis du vil du sætte et specielt præg på din bolig med fx et rundt vindue, vinduer der skal gå til kip, eller vinduer i en karnap, så kan vi skræddersy en løsning, der passer til din bolig.

Med geometriske vinduer, kan du sætte et personligt præg på din bolig og opnå et helt specielt udtryk. Eller måske ønsker du at bevare det oprindelige udtryk i boligen, når du skal renovere en ældre bolig.

Hos os kan du vælge både runde vinduer, buede vinduer, et trekantet vindue eller en anden asymmetrisk form. Valget er helt op til dig. Vi skræddersyer den løsning, der passer til din bolig. 

 

 

TRÆ
TRÆ/ALU
SMAL RAMME TRÆ/ALU

 

Geometri Large 1
Geometri Vinduer

Fordele ved geometriske elementer

  • Skab ekstra lysindfald med trekantede elementer i din karnap eller kvist.
  • Skab rum og fornemmelse med skrå vinduer til kip.
  • Giv din murermestervilla karakter med et rundt vindue i gavlen.
  • Vælg buede elementer for et romantisk udtryk i boligen.
  • Runde vinduer skaber speciel stemning og karakter.
  • Skræddersyede løsninger til alle boligtyper.
Træ 5

Træ

Hvis du ønsker geometriske vinduer i et naturligt materiale, der holder i mange år, skal du vælge træ. Hos Outline er alle vores trævinduer og -døre udført i hårdført, nordisk kernefyrretræ.

Læs mere om træ

Alu 5

Træ/alu

Vælger du geometriske vinduer i træ/alu, kombinerer du det naturlige og slidstærke fyrretræ med det praktiske og vejrbestandige aluminium, der sikrer dig det bedste fra to verdener.

Læs mere om træ/alu

100 Red

Valg af geometriske vinduer – overvejelser 

Når du skal vælge det geometriske vindue, bør du overveje dine behov.

Hvis du vælger et skrå vindue til kvisten på din bolig, vil et fastkarmsvindue give et stort lysindfald i rummet. Dog kan fastkarmsvinduer ikke åbnes, og derfor bør du overveje, om du ønsker muligheden for åbning af vinduet i rummet. Vi anbefaler derfor en kombination med fastkarmsvinduer og tophængte vinduer, så en del af vinduespartierne i et rum kan åbnes, og man dermed kan lufte ud i rummet.

Derudover bør du også gøre dig overvejelser omkring materialet af vinduet. Hvis du vælger skrå vinduer i træ, opnår du et klassisk og naturligt udseende; men træ kræver også vedligehold. Vil du reducere dette, kan du i stedet vælge træ/alu materiale til vinduet, som er særligt holdbart i al slags vejr og kræver minimal vedligeholdelse. Dette materiale vil især være en god idé, hvis vinduet monteres et sted, hvor det særligt er svært at nå vinduet udefra, eksempelvis højt oppe på boligens gavl. 

Buet Vinduer
Buede elementer understreger en unik byggestil, og giver et romantisk udtryk, hvis det kombineres med sprosser.
Geometri Vinduer
Skrå vinduer til kip giver et fantastisk lysindfald og sætter et moderne præg på boligen.
Vardevej Vejle (1)
Skrå elementer i siderne på en karnap skaber et øget lysindfald på 1. salen.

Husk solglas i store glaspartier

Du kan med fordel anvende skrå elementer i siderne af en karnap eller kvist, for at skabe et øget lysindfald. Du kan også anvende skrå elementer, hvor vinduet skal gå til kip. Det store glasareal vil give en fantastisk fornemmelse af rum og lys. Eller du kan vælge en buet løsning, som understreger en unik byggestil, og som giver et romantisk udtryk - fx hvis det kombineres med sprosser.

Men husk solglas, hvis du bygger med store glaspartier, så rummet ikke bliver for varmt og overophedes om sommeren. For vinduer med 3-lags glas holder særdeles godt på varmen. Dette er væsentligt at tage højde for, hvis dine vinduer vender mod syd/syd-vest, da solen her virkelig kan tilføre varme i boligen i sommerperioden.

IMG 20220518 113409

Runde vinduer tilfører en speciel stemning 

Runde vinduer begynder at få come back. Det er et populært valg i gavlen på mustermestervillaer og ses også anvendt i bungalows og funiksvillaer.

Det runde vindue skaber en helt speciel stemning, og giver et karakteristisk udtryk til boligen. 

Runde vinduer laves oftest med fast karm, og kan vælges med eller uden sprosser. Du kan se flere billeder fra casen med det viste runde vindue her.

Se casen her

PROFILER

Alt afhængigt af hvilket udtryk, du ønsker dine topstyrede vinduer skal have, kan du vælge mellem to profiler (kehl).

25Mm Uden Kehling

SPROSSER

Ønsker du dine topstyrede vinduer med sprosser, kan du vælge mellem tre forskellige energisprosser.

Sprosser (3)

FARVER

Hos Outline kan du vælge mellem 10 standardfarver, fire sabléfarver og en indvendig lasurfarve. Ønsker du en helt anden farve, kan vi mod et lille tillæg ramme de fleste RAL-farver og NCS-farver – det kan især være rart, hvis du kun skal skifte et enkelt vindue eller to og skal have dem til at matche de eksisterende vinduer.

Husk, at du altid kan bestille fysiske farveprøver hos os, så du kan tjekke den nøjagtige farve i vores standard-sortiment, før du beslutter dig.

Dybsort
RAL 9005
Umbra grøn
NCS S8010-G30Y
Svensk rød
NCS S4550-Y80R
Kobolt blå
RAL 5013
Ren hvid
RAL 9010
Antracit grå
RAL 7016
Lys grå
RAL 7035
Fyr Grøn
RAL 6009
Creme Hvid
RAL 9001
Mahognibrun
RAL 8016
Dybsort RAL 9005
Umbra grøn NCS S8010-G30Y
Svensk rød NCS S4550-Y80R
Kobolt blå RAL 5013
Ren hvid RAL 9010
Antracit grå RAL 7016
Lys grå RAL 7035
Fyr Grøn RAL 6009
Creme Hvid RAL 9001
Mahognibrun RAL 8016
126 Red

Geometriske vinduer til modernisering og nybyggeri 

I moderne boliger og nybyggeri vælges der ofte geometriske vinduer, som fx et skråt vindue, der går til kip. Det er et populært valg fx i tilbygninger til eksisterende boliger, hvor man ønsker at tilføre mere lys i boligen, og i nybyggeri som ofte er kendetegnet ved store glaspartier, som lader masser af sollys komme ind i rummet.

Du kan se casen fra det viste billede her.

Se casen her

Designgalleri

HVORDAN SER DIN BOLIG UD MED NYE VINDUER?

DesignGalleriet giver dig mulighed for at designe dit drømmehus med nye vinduer, døre, tag og facade

Prøv designgalleriet

Orangeri8

Mange muligheder 

Med geometriske vinduer er mulighederne mange – det er nærmest kun fantasien der sætter grænserne. Med sprosser og profiler kan du endda sætte endnu mere præg på boligens udtryk og opnå et anderledes, klassisk eller romantisk look til dit hjem. 

Rådfør dig hos din lokale forhandler eller tømrer om mulighederne til din bolig. 

Vinduesguiden Mockup Logo Low (3) (1)

INDTAST ADRESSE OG FIND DET RETTE VINDUE 

Der er mange valgmuligheder, når du skal vælge nye vinduer. Find ud af hvad der passer til netop din bolig ved at indtaste din adresse her. Så får du et forslag, der tager udgangspunkt i din boligs beliggenhed, alder og type.

Prøv vinduesguiden
Showroom WEB 2

SE VORES SHOWROOM 

Book et besøg i vores showroom og få vejledning af vores vindueskonsulenter.

Book et besøg

Find Forhandler (2)

KØB OUTLINE VINDUER OG DØRE HOS DIT LOKALE BYGGEMARKED

Find dit lokale byggemarked eller trælast, og få hjælp til at vælge den helt rigtige vinduesløsning. Vores forhandlere står klar med gode råd og en pris på dine nye vinduer og døre.

Find forhandler

Loading...