< Tilbage til Forside
Sprosser 600Px

Klassiske vinduer med sprosser

Stilsikre sprossevinduer i traditionelt design

Sprossede vinduer er et populært valg af vinduer, takket være deres traditionelle og æstetiske design. De er et oplagt valg til ældre boliger, som f.eks. murmestervillaer, gamle byhuse, bondehuse og eksklusive palæer. Men småsprossede vinduer er også gået hen og er blevet populært for nybyggeri, for at skabe et mere autentisk udtryk og undgå, at det hele bliver for sterilt.

Sprossede vinduer findes i mange varianter og størrelser, ligesom du kan vælge, om dine sprossevinduer skal være i træ eller træ/alu. Energisprosserne, der er mere effektive end de traditionelle gennemgående sprosser, er særligt modstandsdygtige over for vind og vejr.

Der findes tre forskellige størrelser af sprosser. Se dem nedenunder. 

Ram den rigtige stil

Hos Outline kan vi levere sprosser i tre forskellige størrelser og med eller uden kehling på den indvendige side. Hvad du skal vælge, afhænger af dit hjem.

Bor du i fx i en herskabsvilla eller en fin gammel murermestervilla, vil vi anbefale vores smalleste sprosser på 24 mm, så du får et elegant udtryk og maksimalt lysindfald. Vil du ramme det helt autentiske udtryk fra gamle dage, anbefaler vi sprosser med kehling.

Bor du i et bondehus vil det være fint at vælge en mere markant sprosse. Her du vælge en sprosse på fx 24 eller 42 mm. Det samme gælder, hvis du skal bruge et sprossevindue til et lokale i en mere industriel stil a la baggårdsværksted eller newyorker-loft. Og her vil det være flot at vælge uden kehling, så du får et mere råt og enkelt look.

Overvej også, hvordan dine sprosser skal placeres. Hvor mange vil du have? Skal de dække hele vinduet eller blot den øverste rude i et dannebrogsvindue?

24 MM SPROSSER

Småsprossede vinduer i 24 mm er en elegant løsning, hvor sprosserne er slanke og sikrer et maksimalt lysindfald.

Vores Daylight-serie leveres kun med denne type sprosse uden kehling (tilvalg).

25Mm Uden Kehling
24mm uden kehling indvendigt
25Mm Med Kehling
24mm med kehling indvendigt
25Mm Udvendigt
24mm udvendigt

42 mm sprosser

Sprossevinduer med 42 mm sprosser bliver typisk anvendt til boliger i en landlig eller klassisk stil.
Her kan du vælge, om de skal være med eller uden kehling indvendigt og udvendigt alt afhængigt af, hvor detaljerede dine sprosser skal være i udskæringen.

42Mm Uden Kehling
42mm uden kehling
42Mm Med Kehling
42mm med kehling
42Mm Udvendigt
42mm udvendigt

60 mm sprosser

Er du til en mere massiv sprosse, skal du vælge dem med 60 mm. Denne type sprosse anvendes ofte i store vinduespartier, hvor fx oplukkelige elementer skal integreres, eller i døre med et glasparti øverst.

60Mm Uden Kehling
60mm uden kehling indvendigt
60Mm Med Kehling
60mm med kehling indvendigt
60Mm Udvendigt
60mm udvendigt
Outlineaars 102

Sprossede vinduer i træ eller træ/alu 

Alle Outlines vinduer og døre i træ/alu og træ/alu Daylight er beklædt med aluminium udvendigt. Dermed er de modstandsdygtige over for vind og vejr og har en stærk holdbarhed. Det betyder, at du ikke skal stå klar med malerpenslen, og de kræver minimum vedligeholdelse. En våd klud til at tage snavs og skidt et par gange om året og smørelse af hængsler efter behov kan gøre det.

Outlineaars 3

Energirigtige sprossevinduer til din fordel

Vores vinduer med sprosser har, lige som vinduer uden sprosser, en stærk isoleringsevne. Så vælger du sprosser, kommer du ikke til at gå på kompromis med hverken isoleringsevnen eller det æstetiske udtryk.

For at undgå kuldebroer har vores vinduer med sprosser luft mellem glas og de sorte afstandsprofiler, så du er sikret en effektiv og energibesparende løsning.

Bemærk: For at undgå kuldebro ved vores sprosseløsninger, er der afstand/luft mellem glas og de sorte afstandsprofiler. Dette er illustreret på billedet til venstre. 

Sprosser 24 Mm

FAQ 

Hvad er sprosser? 

Sprosser bruges til at opdele vinduer i små ruder. Du ser dem fx i dannebrogsvinduer, bondehusvinduer og sidehængte vinduer. Sprosserne kan fås med og uden kehling og i forskellige tykkelser og materialer. 

Hvad er fordelene ved sprossede vinduer? 

Med valget af sprossevinduer følger flere fordele. Eksempelvis er vinduer med sprosser:

  • Klassiske og smukke vinduer, der giver karakter til ældre såvel som moderne boliger

  • Energivenlige med en stærk isoleringsevne – til din økonomiske fordel 

  • Nemme at betjene med enten hasper eller greb

  • De er meget charmerende. De skaber en hyggelig stemning med et strejf af idyl og gamle dage.

  • Moderne sprosser skaber ingen kuldebroer modsat gamle dages sprosser.

  • Klassiske og smukke vinduer, der giver karakter til ældre såvel som moderne boliger

Hvilket materiale er sprosser lavet af? 

Sprossevinduer hos Outline er af træ på den indvendige side, mens den udvendige side er beklædt med aluminium. Det gør dem i stand til at stå imod vind og vejr og kræver samtidig minimum vedligeholdelse.

FORSKELLIGE TYPER GREB

De fleste sprossevinduer fra Outline har hængsler i siden og er altså sidehængte. Til den type vinduer kan du vælge mellem to forskellige måder at betjene dem på: Anverfer eller paskvilgreb.

Anverfer Haspe
Anverfer

Anverfer er det helt klassiske hængsel til sidehængte vinduer. De leveres som elforzinket, men fås også i hvid eller messingfarvet mod merpris. Sammen med anverferen hører et stormjern, så du kan fastholde vinduet i åben position.

Klovepaskvil
Paskvilgreb

Vores paskvilgreb ligger godt i hånden og har et moderne, enkelt look. De leveres i mat alu, men fås også i hvid eller messingfarvet mod merpris. Paskvilgrebet fås også i en version med nøgle, en med børnesikring.

Udskyderstang
Udskyderstang

Udskyderstangen er en gammel kending, som vi kender den fra ældre tophængte vindue. Den leveres som elforzinket, men fås også i hvid eller messingfarvet mod merpris.

Omoutline10

10 års garanti på dine vinduer

Hos Outline er du garanteret vinduer i bedste kvalitet. Hver eneste af vores vinduer og døre har været i hænderne på vores dygtige håndværkere i Farsø. De har styr på produktionen fra start til slut og sender kun kvalitet og solide produkter på markedet. Og hvert eneste vindue er bygget til, at du kan have glæde af det i mange år.

Derfor tilbyder vi selvfølgelig ti års garanti på alle vinduer og døre fra Outline. Det er det, vi kalder dansk kvalitet, der holder.

Læs mere her

Loading...