Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Klassiske vinduer med sprosser

Stilsikre sprossevinduer i traditionelt design

Sprossede vinduer er et populært valg af vinduer, takket være deres traditionelle og æstetiske design. De er et oplagt valg til ældre boliger, som f.eks. murmestervillaer, gamle byhuse, bondehuse og eksklusive palæer. Men småsprossede vinduer er også gået hen og er blevet populært for nybyggeri, for at skabe et mere autentisk udtryk og undgå, at det hele bliver for sterilt.

Sprossede vinduer findes i mange varianter og størrelser, ligesom du kan vælge, om dine sprossevinduer skal være i træ eller træ/alu. Energisprosserne, der er mere effektive end de traditionelle gennemgående sprosser, er særligt modstandsdygtige over for vind og vejr.

Der findes tre forskellige størrelser af sprosser. Se dem nedenunder. 

Ram den rigtige stil

Hos Outline kan vi levere sprosser i tre forskellige størrelser og med eller uden kehling på den indvendige side. Hvad du skal vælge, afhænger af dit hjem.

Bor du i fx i en herskabsvilla eller en fin gammel murermestervilla, vil vi anbefale vores smalleste sprosser på 24 mm, så du får et elegant udtryk og maksimalt lysindfald. Vil du ramme det helt autentiske udtryk fra gamle dage, anbefaler vi sprosser med kehling.

Bor du i et bondehus vil det være fint at vælge en mere markant sprosse. Her du vælge en sprosse på fx 24 eller 42 mm. Det samme gælder, hvis du skal bruge et sprossevindue til et lokale i en mere industriel stil a la baggårdsværksted eller newyorker-loft. Og her vil det være flot at vælge uden kehling, så du får et mere råt og enkelt look.

Overvej også, hvordan dine sprosser skal placeres. Hvor mange vil du have? Skal de dække hele vinduet eller blot den øverste rude i et dannebrogsvindue?

24 MM SPROSSER

Småsprossede vinduer i 24 mm er en elegant løsning, hvor sprosserne er slanke og sikrer et maksimalt lysindfald.

Vores Daylight-serie leveres kun med denne type sprosse uden kehling (tilvalg).

24mm uden kehling indvendigt
24mm med kehling indvendigt
24mm udvendigt

42 mm sprosser

Sprossevinduer med 42 mm sprosser bliver typisk anvendt til boliger i en landlig eller klassisk stil.
Her kan du vælge, om de skal være med eller uden kehling indvendigt og udvendigt alt afhængigt af, hvor detaljerede dine sprosser skal være i udskæringen.

42mm uden kehling
42mm med kehling
42mm udvendigt

60 mm sprosser

Er du til en mere massiv sprosse, skal du vælge dem med 60 mm. Denne type sprosse anvendes ofte i store vinduespartier, hvor fx oplukkelige elementer skal integreres, eller i døre med et glasparti øverst.

60mm uden kehling indvendigt
60mm med kehling indvendigt
60mm udvendigt

Vinduer med sprosser 

Forskellige typer greb

De fleste sprossevinduer fra Outline har hængsler i siden og er altså sidehængte. Til den type vinduer kan du vælge mellem to forskellige måder at betjene dem på: Anverfer eller paskvilgreb.

 

Anverfer

Anverfer er det helt klassiske hængsel til sidehængte vinduer. De leveres som elforzinket, men fås også i hvid eller messingfarvet mod merpris. Sammen med anverferen hører et stormjern, så du kan fastholde vinduet i åben position.

Se mere her

Paskvilgreb

Vores paskvilgreb ligger godt i hånden og har et moderne, enkelt look. De leveres i mat alu, men fås også i hvid eller messingfarvet mod merpris. Paskvilgrebet fås også i en version med nøgle, en med børnesikring.

Se mere her

Udskyderstang

Udskyderstangen er en gammel kending, som vi kender den fra ældre tophængte vindue. Den leveres som elforzinket, men fås også i hvid eller messingfarvet mod merpris.

Se mere her