TOPSTYREDE VINDUER

Det topstyrede vindue er populært i mange boliger, da det er et enkelt vindue, der giver god mulighed for udluftning, som passer til mange boligtyper.

Dette vindue slog for alvor igennem i 60’erne og 70’erne i parcel- og funkishuse, som typisk blev bygget med store vinduespartier - uden sprosser og poste.

 

 

TRÆ
TRÆ/ALU
SMAL RAMME TRÆ/ALU

 

Outline Topstyret Vindue

FORDELE VED ET TOPSTYRET VINDUE

  • Traditionel karm-ramme vindue der matcher det oprindelige udtryk og stilen i mange 60’er/70’er/80’er boliger.
  • Populært valg til renoverings- og udskiftningsprojekter.
  • Fås med 2- og 3-lags glas i træ og træ/alu.
  • Muliggør effektiv udluftning.
  • Skræddersyede løsninger der kan erstatte vinduerne i eksisterende hulmål. 
  • Nem montage med to-delte beslag 

GLIDEBESLAG

Et topstyret vindue er monteret med glidebeslag i siden. Når du åbner vinduet forneden, glider vinduesrammen samtidig ned foroven, hvilket giver en effektiv udluftning. På glidebeslaget er der monteret en friktionsskrue, der kan justeres, så vinduet kan fastholdes i åben stilling.

Håndtaget på Outlines topstyrede vinduer kan også låses i en ventilationsåbning med en mindre åbning. Derved får du luft ind, men vinduet kan ikke åbnes helt op ude fra.

Det topstyrede vindue kan med fordel kombineres med fastkarmsvinduer.

TIP

Mange vælger en klikventil, der gør det nemt at lufte ud ved et enkelt klik uden at sætte vinduet på klem. Klikventiler, også kaldet udluftningsventiler, gør det dermed muligt at lufte ud uden at skulle åbne vinduet. Mange forsikringsselskaber dækker ikke ved indbrud, hvis vinduet har stået i ventilationsstilling, og her er klikventilen en god og nem løsning til udluftning uanset om du er hjemme eller ej.

SE TILBEHØR HER

Klikventil

SE FORSKELLEN NÅR DU RENOVERER MED NYE ENERGIOPTIMEREDE TOPSTYREDE VINDUER

Nye vinduer og døre kan gøre en kæmpe forskel for boligens udtryk og atmosfære. Det kan være en god ide at tænke ud af boksen, når du skal vælge nye vinduer til dit hjem. Måske kan du erstatte små vinduer med større eller en terrassedør for at give mere lys i boligen. Det er vigtigt at vinduestypen passer til boligens arkitektur og oprindelige stil.

Her kan du se hvordan en boligejer har erstattet udtjente trævinduer i en 90’er villa med nye Træ/Alu vinduer med 3-lags glas. Her har man valgt at montere en tværgående 24 mm sprosse og en facadedør med satinglas og tre glasfelter.

Træ 5

Træ

Hvis du ønsker topstyrede vinduer i et naturligt materiale, der holder i mange år, skal du vælge træ. Hos Outline er alle vores trævinduer og -døre udført i hårdført, nordisk kernefyrretræ.

Læs mere om træ

Alu 5

Træ/alu

Vælger du topstyrede vinduer i træ/alu, kombinerer du det naturlige og slidstærke fyrretræ med det praktiske og vejrbestandige aluminium, der sikrer dig det bedste fra to verdener.

Læs mere om træ/alu

Topstyret Inspiration

OUTLINE DAYLIGHT MASSER AF DAGSLYS OG GOD ENERGI

Træ/alu Daylight er vores nye vinduesserie med smalle vinduesrammer, der giver ekstra dagslys i din bolig. Samtidig har de en markedsførende isoleringsevne med 3-lags glas, men kan også fås med 2-lags glas – også med energimærke A, og dermed må denne 2-lags løsning også anvendes i helårshuse.

Topstyrede vinduer med smalle rammer giver altså ikke kun et stort lysindfald og gode isoleringsegenskaber, men er samtidig et æstetisk designvalg, der tilfører dit hjem et smukt og stilrent udtryk.

Læs mere her

PROFILER

Alt afhængigt af hvilket udtryk, du ønsker dine topstyrede vinduer skal have, kan du vælge mellem to profiler (kehl).

25Mm Uden Kehling

SPROSSER

Ønsker du dine topstyrede vinduer med sprosser, kan du vælge mellem tre forskellige energisprosser.

Sprosser (3)

FARVER

Hos Outline kan du vælge mellem 10 standardfarver, fire sabléfarver og en indvendig lasurfarve. Ønsker du en helt anden farve, kan vi mod et lille tillæg ramme de fleste RAL-farver og NCS-farver – det kan især være rart, hvis du kun skal skifte et enkelt vindue eller to og skal have dem til at matche de eksisterende vinduer.

Husk, at du altid kan bestille fysiske farveprøver hos os, så du kan tjekke den nøjagtige farve i vores standard-sortiment, før du beslutter dig.

Dybsort
RAL 9005
Umbra grøn
NCS S8010-G30Y
Svensk rød
NCS S4550-Y80R
Kobolt blå
RAL 5013
Ren hvid
RAL 9010
Antracit grå
RAL 7016
Lys grå
RAL 7035
Fyr Grøn
RAL 6009
Creme Hvid
RAL 9001
Mahognibrun
RAL 8016
Dybsort RAL 9005
Umbra grøn NCS S8010-G30Y
Svensk rød NCS S4550-Y80R
Kobolt blå RAL 5013
Ren hvid RAL 9010
Antracit grå RAL 7016
Lys grå RAL 7035
Fyr Grøn RAL 6009
Creme Hvid RAL 9001
Mahognibrun RAL 8016
Vinduesguiden Mockup Logo Low (3) (1)

INDTAST ADRESSE OG FIND DET RETTE VINDUE 

Der er mange valgmuligheder, når du skal vælge nye vinduer. Find ud af hvad der passer til netop din bolig ved at indtaste din adresse her. Så får du et forslag, der tager udgangspunkt i din boligs beliggenhed, alder og type.

Prøv vinduesguiden
Designgalleri

HVORDAN SER DIN BOLIG UD MED NYE VINDUER?

DesignGalleriet giver dig mulighed for at designe dit drømmehus med nye vinduer, døre, tag og facade

Prøv designgalleriet

Showroom WEB 2

SE VORES SHOWROOM 

Book et besøg i vores showroom og få vejledning af vores vindueskonsulenter.

Book et besøg

Find Forhandler (2)

KØB OUTLINE VINDUER OG DØRE HOS DIT LOKALE BYGGEMARKED

Find dit lokale byggemarked eller trælast, og få hjælp til at vælge den helt rigtige vinduesløsning. Vores forhandlere står klar med gode råd og en pris på dine nye vinduer og døre.

Find forhandler

FAQ

Hvad er et topstyret vindue?

Et topstyret vindue er et funktionelt vindue, der åbnes ved at blive skubbet udad med håndtaget, der er placeret på nederste del af vinduet. Det giver et funktionelt vindue, der er nemt at betjene og sikrer en effektiv udluftning.

Hvilket materiale skal jeg vælge vinduet i?

Hos Outline kan du vælge mellem vinduer og døre i træ eller træ/alu. Træ er et naturmateriale, der har en lang holdbarhed, mens træ/alu kombinerer det naturlige med det praktiske og giver et vindue, der både er slidstærkt og nemt at vedligeholde.

Hvad er forskellen på topstyret og tophængt vindue?

Rammen på tophængte og topstyrede vinduer er den samme, men beslaget er monteret forskelligt på de to typer vinduer. Ved tophængte vinduer er hængslerne monteret i den øverste del af vinduesrammen, mens topstyrede vinduer har glidebeslag ned langs rammen og åbnes forneden.

 

Outline Topstyret Vindue

NEMT AT LUFTE UD

Det topstyrede vindue gør det nemt at lufte ud. Når du skubber vinduet op for neden, glider vinduesrammen også lidt ned for oven. Det giver ventilering både oppe og nede. Du behøver derfor ikke linde ret meget på vinduet, før du får frisk luft ind. Og åbner du det på vid gab, kan du sørge for effektivt luftskifte i dit hjem.

Loading...