HÆVESKYDEDØRE

Den brede åbning ud til terrassen

Hæveskydedøre, populært bare kaldet skydedøre, giver en god bred åbning ud til terrassen og kræver ikke ekstra plads for at kunne åbne.

Hæveskydedøren skaber et flot og frit lysindfald i boligen, og kan vælges med en enkelt hæveskydedør eller med to modsatrettede (dobbelte) hæveskydedøre for en endnu bredere åbning. 

Med en hæveskydedøre kan du skubbe hele døren til siden. Det giver rig plads til både udeliv og indendørsaktiviteter, og skydedøre er derfor ideelle til eksempelvis udestuer, altaner og tagterrasser; men er også populære at anvende i mange danske stuer.

TRÆ
TRÆ/ALU
SMAL RAMME TRÆ/ALU

 

Enderley Dublin Ireland

Fordele ved hæveskydedøre

 • Brede åbninger der kræver meget lidt plads.
 • Maksimalt lysindfald med 1- eller 2 døre.
 • Optimalt udsyn til omgivelserne.
 • Passer godt til både nybyg og traditionelle parcelhuse.
 • Fås med 2- og 3-lags glas i træ og træ/alu.
 • Skræddersyede løsninger.
Hæveskydedør

Hvorfor hæveskydedør? 

Skydedøre egner sig særligt godt ved udgange til en terrasse, tagterrasse, altan eller have med begrænset plads til en udadgående terrassedør. Skydedøren glider let op og i ved hjælp af skydedørsskinnen, og da den ikke kræver svingplads til en dør, udnytter du pladsen optimalt. Samtidig er hæve-skydedøre praktiske, da de ikke blæser i som en almindelig dør.

Du kan også vælge en dobbeltrettet hæveskydedør på helt op til 8 meters bredde, hvis du ønsker en ekstra bred udgang samt mere udsigt. Her har du to gående rammer, som skubbes ud til hver side.

Vinduer Og Døre4

Hvordan fungerer en hæveskydedør? 

Mange vælger den funktionelle hæveskydedør, da den er pladsbesparende, og en hæveskydedør fungerer ved, at grebet hæver døren en smule, hvorefter den skydes til siden i en skinne, når døren åbnes (deraf navnet: man ”hæver” døren og ”skyder” døren til siden.) Herved glider skydedøren altså til siden, og ikke ind i rummet, og optager derfor ikke plads, hverken inde eller ude.

Dobbeltrettet skydedør for endnu bredere åbning 

Med en dobbeltrettet skydedør opnår du en bredere åbning, end ved en almindelig skydedør. Ved dobbeltrettet skydedør, har du to skydedøre, som kan glides til hver sin side og dermed lukke udelivet endnu mere ind i boligen, og udgangen til terrassen eller haven forstørres. De dobbeltrettde hæveskydedøre har en af markedets bredeste åbninger, nemlig 8 meters bredde og 2,8 meter i højden.

Daylight Hæveskydedør Cropped

Ønsker du smalle rammer på din skydedør? 

Vores træ/alu Daylight skydedøre produceres med ekstra smalle rammer som giver et stilrent look og med soft-close funktion, der sikrer kontrolleret håndtering af døren. Skydedøren tilbydes i op til 4,2 m bredde og produceres i et stilrent design i en letgående konstruktion med soft-close, så den åbnes og lukkes kontrolleret. 

 • Stabil, letgående konstruktion med soft-close
 • Bredde fra 2,2 til 4,2 m giver bred åbning og stort lysindfald
 • Stærk isoleringsevne (U-værdi 0,78/Eref 19,8)
 • Smalle profiler (skydedør 65 mm/fast karm 46 mm)
 • Skjulte montagebeslag sikrer et stilrent udtryk
 • Lavt bundtrin (25 mm) for uhindret passage
 • Karmdybde 184 mm 

Læs mere om mulighederne med Daylight-serien

PROFILER

Indvendigt kan du vælge mellem to forskellige profiler (kehl).

25Mm Uden Kehling

SPROSSER

vælger du et design med sprosser, tilbyder vi 3 forskellige energi-sprosser.

Sprosser (3)
Dobbelt Haeveskyde Closeup

Skydedøre til terrassen

Med den brede åbning er skydedøre ideelle til brug ved terrassen. Her kræves ikke ekstra plads for at kunne åbne, og med skydedøren kan indelivet og udelivet næsten forenes, da den brede indgang ved åbning af skydedøren giver god anledning til at gå direkte ind og ud. Dette gør også skydedøren ideel til terrassehyggen.

Det er også den oplagte mulighed for sommerens festligheder, hvor man ønsker at forene ude og inde, og let adgang ind i køkkenet og tilbage på terrassen, uden at skulle åbne en smal dør hver gang. Mange er også glade for skydedørens store åbning ved konfirmationer eller lignende festlige arrangementer, hvor det er rart at kunne cirkulere fra stuen og ud i haven med en stor åbning. 

Skydedøren bruges ikke kun i din bolig hjemme, men kan også med stor fordel anvendes i sommerhuset. Mange vælger også den udvendige skydedør, hvis de har havudsigt fra sommerhuset, hvor man ønsker stort lysindfald, men også effektiv udnyttelse af pladsen.

Bemærk; hæveskydedøren leveres med hårdtræsbundtrin, dvs. trinnet er mahognifarvet. Kunden har på det viste billede malet bundtrinnet hvidt indvendigt.

Dobbelt Hæveskydedør Ude

Ønsker du inspiration til skydedøren til din bolig? Se vores case med en moderne byggestil og masser af lys i denne flotte bolig i Egå, hvor der er valgt en dobbeltrettet hæveskydedør i træ/alu for en ekstra bred åbning til en imponerende udsigt til Egå bugt. Dette har man valgt for at kunne forene køkkenalrummet med terrassen på varme dage.

Se billederne her

Dobb Hæveskydedør Mockup

Download brochure 

Hent vores brochure om dobbeltrettede hæveskydedøre her. 

Hent brochure 

Havbakkevejegaa 1

Vi anbefaler: solafskærmende glas til syd- og vestvendte vinduer 

De store vinduesflader ved skydedørens glas er skønne til at lade lyset komme ind – men kan også overophede rummet, hvis det er syd- eller vestvendt. Her vil det være en fordel at benytte solafskærmende glas, som lader det naturlige lys komme ind i rummet, men samtidig hindrer glasset overophedning i rummet. Læs mere om vores solafskærmende glas

Træ 5

Træ

Vinduer og døre lavet i hårdfør, nordisk kernefyrretræ.
Til dig, der ønsker et naturligt materiale.

Læs mere om træ

Alu 5

Træ/alu

Det bedste fra to verdener. Fyrretræ indvendigt og praktisk, vejrbestandig alu-beklædning udvendigt.

Læs mere om træ/alu

Vinduesguiden Mockup Logo Low (15)

Indtast adresse og find det rette vindue 

Der er mange valgmuligheder, når du skal vælge nye vinduer. Find ud af hvad der passer til netop din bolig ved at indtaste din adresse her. Så får du et forslag, der tager udgangspunkt i din boligs beliggenhed, alder og type. 

Prøv vinduesguiden her

FARVER

Hos Outline kan du vælge mellem 11 standardfarver, fire sabléfarver og en indvendig lasurfarve. Ønsker du en helt anden farve, kan vi mod et lille tillæg ramme de fleste RAL-farver og NCS-farver – det kan især være rart, hvis du kun skal skifte et enkelt vindue eller to og skal have dem til at matche de eksisterende vinduer.

Husk, at du altid kan bestille fysiske farveprøver hos os, så du kan tjekke den nøjagtige farve i vores standard-sortiment, før du beslutter dig.

Dybsort
RAL 9005
Umbra grøn
NCS S8010-G30Y
Svensk rød
NCS S4550-Y80R
Kobolt blå
RAL 5013
Ren hvid
RAL 9010
Antracit grå
RAL 7016
Lys grå
RAL 7035
Fyr Grøn
RAL 6009
Creme Hvid
RAL 9001
Mahognibrun
RAL 8016
Dybsort RAL 9005
Umbra grøn NCS S8010-G30Y
Svensk rød NCS S4550-Y80R
Kobolt blå RAL 5013
Ren hvid RAL 9010
Antracit grå RAL 7016
Lys grå RAL 7035
Fyr Grøn RAL 6009
Creme Hvid RAL 9001
Mahognibrun RAL 8016
Find Forhandler (3)

Køb Outline vinduer og døre hos dit lokale byggemarked

Find dit lokale byggemarked eller trælast, og få hjælp til at vælge den helt rigtige vinduesløsning. Vores forhandlere står klar med gode råd og en pris på dine nye vinduer og døre.

Find forhandler

HÆVESKYDEDØRE OG ÅBNINGSRETNINGER

Outlines hæve-/skydedøre er oplagte løsninger til f.eks. altaner og terrasser, hvor du gerne vil trække mest muligt liv og lys ind i rummet udefra, samtidig med at døren stjæler mindst mulig plads fra dine inde- og uderum.

Har du brug for en dobbeltdør, gælder samme åbningsretninger som for enkeltdøre. Start med at beskrive den dør, som du åbner først.

 

Til venstre eller højre

Hæve-skydedøre kan enten åbne til venstre eller højre. Tænk over, hvad der er mest praktisk i din situation. Måske har du brug for plads i venstre side til et stort havesæt, eller måske er der bare en gangvej fra døren ud i haven, der er mest naturlig.

Venstregående (VG)

På en venstregående dør skyder (går) venstre del af døren mod højre – set udefra. Den gående del kører altid udvendigt.

Højregående (HG)

På en højregående dør skyder (går) den højre del af døren til venstre – set udefra. Den gående del kører altid udvendigt.

Loading...