sidehængte VINDUER

Det sidehængte vindue er et udadgående vindue med synlige hængsler, der kan åbnes helt op til siden. Det giver god mulighed for udluftning, og det enkle design gør det sidehængte vindue til et populært valg til mange boligtyper – bl.a. også fordi vinduet fungerer særligt godt som redningsåbning.

Derudover kan et sidehængt vindue fås med sprosser, der bidrager til et mere klassisk og elegant udseende, der særligt egner sig til ældre huse og landejendomme. Det kan også være charmerende med sidehængte vinduer med sprosser i f.eks. en bylejlighed, hvor man gerne vil tilføre et traditionel og idyllisk udtryk til boligen.

Et sidehængt vindue er derfor det oplagte valg til dig, der ønsker at dyrke det traditionelle – uden at gå på kompromis med kvaliteten. Vores vinduer er udstyret med enten 2- eller 3-lagsglas i træ og træ/alu, der holder særligt godt på varmen og sikrer dermed en høj energieffektivitet.

 

TRÆ
TRÆ/ALU
SMAL RAMME TRÆ/ALU

 

Sidehaengt Vinduer Outline

Fordele ved sidehængte vinduer

  • Velegnet som redningsåbning.
  • Kan kombineres med sidestyrede vinduer, da de minder om hinanden visuelt.
  • Nem og trinløs betjening.
  • Muliggør god udluftning.
  • Fås med 2- og 3-lags glas i træ og træ/alu.

Gode muligheder for udluftning

Sidehængte vinduer kan åbnes åbnes 90° til siden, (husk at tage stilling til åbningsretning) og leveres som standard med anverfer og stormkrog, men man kan også tilvælge stanglås og bremse, der muliggør en trinløs indstilling, hvor vinduet kan låses fat i den ønskede vinkel.

Tip

Denne vinduestype kan anvendes sammen med sidestyrede vinduer, da de to minder om hinanden. Dog har det sidestyrede vindue skjulte hængsler, hvor det sidehængte har synlige hængsler.

De fås også med et pudsebeslag, der gør, at vinduet kan åbnes og drejes, så det er muligt at stå på den indvendige side og pudse vinduets udvendige side.

Træ 5

Træ

Hvis du ønsker sidehængte vinduer i et naturligt materiale, der holder i mange år, skal du vælge træ. Hos Outline er alle vores trævinduer og -døre udført i hårdført, nordisk kernefyrretræ.

Læs mere om træ

Alu 5

Træ/alu

Vælger du sidehængte vinduer i træ/alu, kombinerer du det naturlige og slidstærke fyrretræ med det praktiske og vejrbestandige aluminium, der sikrer dig det bedste fra to verdener.

Læs mere om træ/alu

PROFILER

Alt afhængigt af hvilket udtryk, du ønsker dine sidehængte vinduer skal have, kan du vælge mellem to profiler (kehl).

25Mm Uden Kehling

SPROSSER

Ønsker du dine sidehængte vinduer med sprosser, kan du vælge mellem tre forskellige energisprosser.

Sprosser (3)

FARVER

Hos Outline kan du vælge mellem 10 standardfarver, fire sabléfarver og en indvendig lasurfarve. Ønsker du en helt anden farve, kan vi mod et lille tillæg ramme de fleste RAL-farver og NCS-farver – det kan især være rart, hvis du kun skal skifte et enkelt vindue eller to og skal have dem til at matche de eksisterende vinduer.

Husk, at du altid kan bestille fysiske farveprøver hos os, så du kan tjekke den nøjagtige farve i vores standard-sortiment, før du beslutter dig.

Dybsort
RAL 9005
Umbra grøn
NCS S8010-G30Y
Svensk rød
NCS S4550-Y80R
Kobolt blå
RAL 5013
Ren hvid
RAL 9010
Antracit grå
RAL 7016
Lys grå
RAL 7035
Fyr Grøn
RAL 6009
Creme Hvid
RAL 9001
Mahognibrun
RAL 8016
Dybsort RAL 9005
Umbra grøn NCS S8010-G30Y
Svensk rød NCS S4550-Y80R
Kobolt blå RAL 5013
Ren hvid RAL 9010
Antracit grå RAL 7016
Lys grå RAL 7035
Fyr Grøn RAL 6009
Creme Hvid RAL 9001
Mahognibrun RAL 8016
Vinduesguiden Mockup Logo Low (3) (1)

INDTAST ADRESSE OG FIND DET RETTE VINDUE 

Der er mange valgmuligheder, når du skal vælge nye vinduer. Find ud af hvad der passer til netop din bolig ved at indtaste din adresse her. Så får du et forslag, der tager udgangspunkt i din boligs beliggenhed, alder og type.

Prøv vinduesguiden
Designgalleri

HVORDAN SER DIN BOLIG UD MED NYE VINDUER?

DesignGalleriet giver dig mulighed for at designe dit drømmehus med nye vinduer, døre, tag og facade

Prøv designgalleriet

Find Forhandler (2)

KØB OUTLINE VINDUER OG DØRE

Find dit lokale byggemarked eller trælast, og få hjælp til at vælge den helt rigtige vinduesløsning. Vores forhandlere står klar med gode råd og en pris på dine nye vinduer og døre.

Find forhandler

FAQ

Hvad er sidehængte vinduer, og hvordan adskiller de sig fra andre typer af vinduer? Hvilke fordele og ulemper er der ved at vælge denne type vindue?

Sidehængte vinduer åbnes udad, og har synlige hængsler, som gør, at de kan åbnes helt op til siden (hvorimod sidestyrede vinduer har rammen med, når vinduet åbnes.) Dette gør sidehængte vinduer ideelle til udluftning, da man kan åbne fuldt op. Desuden er sidehængte vinduer optimale til redningsåbning.
Mange vælger sidehængte vinduer med sprosser, hvis de ønsker et klassisk og elegant look til boligen. Dette gælder især ældre huse og landejendomme.

Hvordan kan jeg vedligeholde mine sidehængte vinduer, og hvilke vedligeholdelsesmetoder og materialer anbefales for at sikre, at mine vinduer holder i mange år?

Du bør rengøre vinduerne med rigeligt sæbevand – især lige efter montering, og derefter er det nok med en jævnlig rengøring af vinduerne. Derudover anbefaler vi, at du rengør vinduesbeslagene årligt. Da sidehængte vinduer ikke har glidebeslag, behøver du ikke smøre og efterjustere ret ofte, men du bør tjekke dem grundigt årligt og justere, hvis der er behov for det. Du bør også tjekke tætningslisten, for at sikre optimal tæthed i vinduet. Få flere gode råd til vedligeholdelse her

Hvordan kan jeg vælge den rigtige størrelse og stil af sidehængte vinduer til mit hjem, og hvilke faktorer skal overvejes, såsom ventilation, energieffektivitet og sikkerhed?

Du bør overveje dit behov for vinduet. Skal vinduet for eksempel monteres i en højere bolig, hvor rengøring på ydersiden af vinduet er vanskeligt, vil vi anbefale sidestyrede vinduer, som muliggør nem rengøring, mens man står indenfor. Ønsker du derimod stor redningsåbning, god mulighed for udluftning eller et mere klassisk look, vil vi anbefale sidehængte vinduer.
Når du vælger materiale til dine vinduer, bør du også overveje, om du ønsker træ/træ eller træ/alu. Træ/træ anvendes ofte ved boliger, hvor man ønsker et idyllisk look, men træ/alu vælges ofte, hvis man ønsker mindst muligt vedligeholdelse, da alu på ydersiden ikke kræver meget vedligeholdelse.

Professionel vejledning omkring vinduer og døre

Vi tilbyder dybdegående indblik og ekspertviden om vinduer og døre på vores hjemmeside. Vi sørger for at holde indholdet opdateret, så det altid reflekterer de mest aktuelle branchestandarder og regler.

Udgiver:
Claus Koch, Salgschef

Loading...