Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Farver

Udover vores standardfarver nedenfor, kan vi tilbyde levering
i stort set samtlige RAL-farver mod et mindre tillæg.

FAQ

Hvad er sidehængte vinduer, og hvordan adskiller de sig fra andre typer af vinduer? Hvilke fordele og ulemper er der ved at vælge denne type vindue?

Sidehængte vinduer åbnes udad, og har synlige hængsler, som gør, at de kan åbnes helt op til siden (hvorimod sidestyrede vinduer har rammen med, når vinduet åbnes.) Dette gør sidehængte vinduer ideelle til udluftning, da man kan åbne fuldt op. Desuden er sidehængte vinduer optimale til redningsåbning.
Mange vælger sidehængte vinduer med sprosser, hvis de ønsker et klassisk og elegant look til boligen. Dette gælder især ældre huse og landejendomme.

Hvordan kan jeg vedligeholde mine sidehængte vinduer, og hvilke vedligeholdelsesmetoder og materialer anbefales for at sikre, at mine vinduer holder i mange år?

Du bør rengøre vinduerne med rigeligt sæbevand – især lige efter montering, og derefter er det nok med en jævnlig rengøring af vinduerne. Derudover anbefaler vi, at du rengør vinduesbeslagene årligt. Da sidehængte vinduer ikke har glidebeslag, behøver du ikke smøre og efterjustere ret ofte, men du bør tjekke dem grundigt årligt og justere, hvis der er behov for det. Du bør også tjekke tætningslisten, for at sikre optimal tæthed i vinduet. Få flere gode råd til vedligeholdelse her

Hvordan kan jeg vælge den rigtige størrelse og stil af sidehængte vinduer til mit hjem, og hvilke faktorer skal overvejes, såsom ventilation, energieffektivitet og sikkerhed?

Du bør overveje dit behov for vinduet. Skal vinduet for eksempel monteres i en højere bolig, hvor rengøring på ydersiden af vinduet er vanskeligt, vil vi anbefale sidestyrede vinduer, som muliggør nem rengøring, mens man står indenfor. Ønsker du derimod stor redningsåbning, god mulighed for udluftning eller et mere klassisk look, vil vi anbefale sidehængte vinduer.
Når du vælger materiale til dine vinduer, bør du også overveje, om du ønsker træ/træ eller træ/alu. Træ/træ anvendes ofte ved boliger, hvor man ønsker et idyllisk look, men træ/alu vælges ofte, hvis man ønsker mindst muligt vedligeholdelse, da alu på ydersiden ikke kræver meget vedligeholdelse.