< Tilbage til Forside
Vedligeholdelse

Vedligeholdelse

Hos Outline anvender vi fyrretræ fra nordiske skove med en stor kerneandel, for at vi kan producere vinduer og døre, der kan modstå det omskiftlige danske vejr, og derved kunne give 10 års garanti. 

Men for at sikre dig holdbare vinduer og døre i mange flere år frem, bør de dog efterses mindst en gang årligt, og udbedringer af overfladen eller skader skal foretages, hvis nødvendigt. 

Træ Alu Energy Med Lup

Overfladebehandling aluminium

Meget er nået med almindelig afvaskning, gerne samtidig med at ruderne vaskes. Rengøringsmidler skal have en neutral ph-værdi (5-8). Eventuelle skader på aluminiumoverfladen udbedres ved at slibe det skadede område glat, fjerne slibestøv og behandle med metallak/maling efter fabrikatets foreskrifter. En sådan behandling vil dog altid være synlig.

Thor Trae 1003 Redigeret

VEDLIGEHOLD AF FYRRETRÆ 

Overfladen på vinduer og døre bør løbende holdes under opsyn, så eventuelle skader kan udbedres hurtigst muligt.
Overfladebehandling ved fyrretræ
Alle elementer leveres med en miljøvenlig overfladebehandling, der beskytter mod råd og svamp. Genbehandling kan gøres med egnet træbeskyttelse eller maling. Inden overfladebehandling, skal elementerne afvaskes grundigt med et grundrengøringsmiddel (ikke opvaskemiddel), og derefter skrabes løs maling af og elementerne slibes med sandpapir. Fjern slibestøv og påfør evt. grundolie.

Du kan læse mere i vores Bruger-og monteringsvejledning 

Vinduesparti 01 (002)

OBS når du vedligeholder med maling

Greb, lukkemekanismer, bevægelige dele, glasisætningsbånd, tætningslister samt DVC-mærker må ikke overmales. Kommer der maling på fx dine tætningslister, bliver listerne stive og har sværere ved at holde tæt. Se mere om tætningslister her.

Oplukkelige rammer må ikke lukkes, før elementet er helt tørt. Overfladebehandlingen gentages, hvis de mest udsatte steder viser tegn på nedbrydning.

Haardttraestrin

Overfladebehandling hårdttræs-bundtrin

Elementerne leveres grundbehandlet og bør i forbindelse med afslutning af montagen behandles med en egnet topbehandling. Det første år bør elementerne genbehandles 2 gange. Med jævne mellemrum og minimum én gang årligt bør det kontrolleres om overfladen fortsat er beskyttet og vandafvisende. Træet skal genbehandles efter behov.
Vedligeholdelsesintervallerne er vejledende, da behandlingens holdbarhed er afhængig af, hvor udsat elementerne er for sol og vind. Specielt syd- og vestvendte sider er udsatte. En god huskeregel er, at træet først er mættet når vand danner ’’perler’’ på overfladen. Brug evt. Teknooil-Aqua-6130. 

Foldedørbrovstoutline 30

Foldedøre og rustfrit stål

Outline foldedøre er produceret med hængselsdele af rustfrit stål, og rustfrit stål er som udgangspunkt et meget hårdført materiale, men det er stadig påvirkeligt for angreb på overfladen. Dette ses fx i form af flyverust, som er små metalpartikler, der sætter sig som små røde plamager på overfladen.

For at undgå angreb af flyverust, er det vigtigt at lukke overfladen med en tynd syrefri olie. Dette gøres inden foldedøren tages i brug, og vi anbefaler, at behandlingen gentages et par gange om året. Bor du i kystnære områder, er foldedøren særligt udsat, og behandlingen skal derfor foretages oftere for at opnå optimal beskyttelse.

Påføring af den syrefri olie skal ske med en fnugfri klud. Vær opmærksom på ikke at overdosere mæng-den af den syrefri olie, da den beskyttende effekt opnås ved en fin, tynd hinde. Opstår der flyverust pga. manglende vedligeholdelse, fjernes det ved hjælp af rustfrit stål rensemiddel, som anvendes i alm. husholdning.

Har du brug for hjælp til justering af foldedøre, så klik her.

Find Forhandler (2)

KØB OUTLINE VINDUER OG DØRE HOS DIT LOKALE BYGGEMARKED

Find dit lokale byggemarked eller trælast, og få hjælp til at vælge den helt rigtige vinduesløsning. Vores forhandlere står klar med gode råd og en pris på dine nye vinduer og døre.

Find forhandler

Loading...