Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Fordele ved Outline facadedøre

  • Justerbare sikkerhedshængsler med skråtstillede skruer, kombineret med..
  • Sikkerhedspaskvil med skråstillede skruer - gør det det svært at bryde døre op
  • Vælg glasfiberbundtrin (standard på træ/alu), hårdtræsbundtrin (standard på træ), eller egetræsbundtrin (Tilvalg)

De fire dørserier

For at gøre det nemmere at vælge den rette dør, har vi inddelt vores mange hoveddøre i fire stilserier.

Vores fire dørserier passer til forskellige typer af huse. Du kan læse mere om hver enkelt dørserie nedenfor. Her kan du også se vores udvalg med bl.a. hoveddøre i træ, træ/alu, eller hoveddøre med vinduer.

Find den stil der matcher din bolig og gå på opdagelse blandt de mange døre. 

Outline Nordic

Skandinavisk look.

Lys. Lethed. Enkelhed. Dørene i Outline Nordic-serien henter inspiration i det enkle, skandinaviske formsprog. Derfor går serien godt i spænd med linjerne i byggestilen i 70’er- og 80’er-villaer. 

Outline City

Livet i byen.

Enkelthed og høj æstetisk klasse er nøgleordene for Outline City-serien. Det perfekte valg til både det moderne hus og til funkisvillaen.

Outline Country

Landlig idyl. 

Der er historisk vingesus over Outline Country-serien. Med murermester- og patriciervillaen som tydelige pejlemærker lader serien det romantiske blomstre og holder traditionen i hævd. 

Outline Living.

Udeliv og hygge. 

Tankesættet bag Outline Living-serien handler om det frie, lette og ukomplicerede liv. Serien er oplagt til sommerhuset, fritidshuset eller på terrassen. 

Outline Dørvælger

Når du har fundet din foretrukne dør eller dørserie, kan du bruge dørvælgeren til at prøve forskellige farver af. For en dør behøver ikke bare være sort eller hvid. Vi leverer døren i præcis den farve du foretrækker og som matcher din bolig.

Prøv dørvælgeren

Facadedørstyper

Facadedør enkelt

Facadedøre er som standard forberedt til cylinder og med 3-punktslukke. Øverste og nederste lukkepunkt aktiveres når håndtaget løftes opad,
det sikrer at døren er lukket helt tæt, og den kan nu låses. Leveres som standard uden greb og cylinder.

Dobbelt facadedør

Den dobbelte facadedør anvendes ofte som indgangsparti i domiciler, industrielle bygninger og institutioner. Bruger du den i din bolig, vil den give et ekstra eksklusivt udtryk.

Facadedørspartier

Facadedørspartier er døre, som er kombineret med vinduespartier. Du kan få dem både med glas, sprosser og fyldinger.

Halvdør

Halvdøre anvendes ofte i sommerhuse og andre boliger som udgang fra køkken, bryggers og entré. De to dør-halvdele kan åbnes som hver for sig eller som én dør.

Se mere om halvdøre

Farver

Udover vores standardfarver nedenfor, kan vi tilbyde levering
i stort set samtlige RAL-farver mod et mindre tillæg.

Se alle farver

Åbningsretninger af døre

Hvad er praktisk og nemt?

De fleste tænker ikke over hvilken vej, deres vinduer og døre åbner. Men det gør faktisk en stor forskel i forhold til, hvad der fungerer bedst i hverdagen. Få gode råd nedenfor.

Tænk over hvor god plads der er i rummet, når du skal åbne dine døre og vinduer? Og er der f.eks. et udhæng på dit hus, som vinduet skal undgå at støde ind i? Det er den slags spørgsmål, du skal stille dig selv, før du bestiller dine nye vinduer og døre. Har du f.eks. et lille soveværelse med en stor altan uden for, er det en god ide, at dine døre åbner udad. På den måde får du bedre plads til seng, skabe og andre møbler, så du kan udnytte dine kvadratmeter optimalt.

Skriv dine valg ned – husk listen, når du bestiller!
Brug principtegningen ovenfor til at tjekke rum for rum, om dine nye vinduer og døre skal åbne indad eller udad, og om de skal være venstre- eller højrehængte. Lav evt. en skitsetegning og skriv dine valg ned. Prøv at tænke i, hvordan I bruger de enkelte rum, så du kan tage højde for evt. særlige behov.

Specielt for yderdøre

Ind eller ud?

Det første du skal overveje er, om yderdøren skal:

- åbne ind i huset (det kaldes ”indadgående”)
- åbne udad (det kaldes ”udadgående”)

Når din dør åbner udad sparer du plads indvendig i rummet, men har du begrænset plads uden for døren er det en god ide i stedet at vælge en indadgående, så din familie kan smutte ind og ud let og ubesværet.

Normalt er en facadedør indadgående og en terrassedør er udadgående.

Hængsler til højre eller venstre?

Har du valgt en indadgående døre, så skal du bagefter vælge, om hængslerne (set indefra) skal sidde i højre eller venstre side.
  
Har du valgt en udadgående dør, skal du på samme måde vælge, om hængslerne skal sidde i højre 
eller venstre side – men her er det set udefra.
Har du brug for en dobbeltdør gælder samme princip. Start med at beskrive den dør, hvor dørhåndtaget skal sidde. Beskriv åbningsretning og vælg, hvilken dør, der skal åbne først.

Hurtigt overblik – 4 praktiske eksempler

På tegningen er alle valgmuligheder tegnet ind, og neden for har vi beskrevet hver type for sig: