Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Fordele ved Outline facadedøre

  • Justerbar dørhængsler, som kan justeres op/ned og sidevejs - med ekstra skruer indenfor beslagsnoten for øget indbrudssikring.
  • Sikkerhedspaskvil med hagekolver til øget indbrudssikring.
  • Justerbart sikkerhedsslutblik med skråtstillet skruer for øget indbrudssikring.
  • Bundtrin tilbydes som glasfiber (Standard på træ/alu), mahogni (standard på træ) eller eg (Tilvalg).

74 kvalitetsdøre fordelt på fire serier

Vores facadedøre er inddelt i fire serier; Outline Nordic, Outline City, Outline Country og Outline Living. Med Outline Nordic får du en hoveddør med et skandinavisk look, som blandt andet passer til huse bygget i 60-80erne og moderne nybyggeri samt funkisstilen. En yderdør i Outline City-serien er inspireret af livet i byen og passer fx til muremestervillaer og parcelhuse. Outline Country sender tankerne til romantisk og landlig idyl og passer blandt andet til patriciervillaer. Sidst men ikke mindst finder du hovedøre, der kombinerer inde og ude og inviterer naturen indenfor i Outline Living-serien.

Outline Nordic

Skandinavisk look.

Lys. Lethed. Enkelhed. Dørene i Outline Nordic-serien henter inspiration i det enkle, skandinaviske formsprog. Derfor går serien godt i spænd med linjerne i byggestilen i 70’er- og 80’er-villaer. 

Outline City

Livet i byen.

Enkelthed og høj æstetisk klasse er nøgleordene for Outline City-serien. Det perfekte valg til både det moderne hus og til funkisvillaen.

Outline Country

Landlig idyl. 

Der er historisk vingesus over Outline Country-serien. Med murermester- og patriciervillaen som tydelige pejlemærker lader serien det romantiske blomstre og holder traditionen i hævd. 

Outline Living.

Udeliv og hygge. 

Tankesættet bag Outline Living-serien handler om det frie, lette og ukomplicerede liv. Serien er oplagt til sommerhuset, fritidshuset eller på terrassen. 

Facadedørstyper

Facadedør enkelt

Facadedøre er som standard forberedt til cylinder og med 3-punktslukke. Øverste og nederste lukkepunkt aktiveres, når håndtaget løftes opad. Det sikrer, at døren er lukket helt tæt og kan låses. Facadedøren leveres som standard uden greb og cylinder. Denne type facadedør fås både med og uden glas.

Dobbelt facadedør

Den dobbelte facadedør anvendes ofte som indgangsparti i herskabelige domiciler, store industrielle bygninger og institutioner. Den tilføjer et ekstra eksklusivt udtryk til din bolig. Denne type facadedør fås både med og uden glas.

Facadedørspartier

Du kan også få en facadedør med sideparti. Når du vælger et facadedørsparti, får du en hoveddør kombineret med et vinduesparti. Det kan du både få i glas, sprosser og fyldinger.

Halvdør

Halvdøre anvendes ofte i sommerhuse og boliger, som har udgang fra køkken, bryggers eller entré. Hver del af døren kan åbnes hver for sig eller samlet som én dør. Døren leveres kun som udadgående og fås både med og uden glas.

Se mere om halvdøre her

Facadedør i træ eller træ/alu

Uanset om din nye facadedør fra Outline er af træ eller træ/alu, så kommer den med 10 års garanti. Og både vores træ og træ/alu døre er registreret i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes i Svanemærket byggeri.

Hvis du vælger en facadedør af træ, frem for en træ/alu dør, får du et levende materiale. Du får en hoveddør, der påvirker indeklimaet positivt og som har et autentisk udtryk. Sidst men ikke mindst så får du en kvalitetsdør, der holder i mange år.

Vælger du en træ/alu facadedør, får du det bedste fra to verdener. Vores døre i træ/alu er fyrretræ med en udvendig kappe af pulverlakeret aluminium. Det betyder, at den indvendige side af facadedøren fremstår helt naturlig med træ, mens den udvendige side kan modstå vind og vejr – og kræver minimal vedligeholdelse.

Farver

Udover vores standardfarver nedenfor, kan vi tilbyde levering i stort set samtlige RAL-farver mod et mindre tillæg.

Se alle farver

Åbningsretninger af døre

Hvad er praktisk og nemt?

De fleste tænker ikke over hvilken vej, deres vinduer og døre åbner. Men når du skal have nye døre og vinduer, kan det godt betale sig at overveje det en ekstra gang.

Tænk fx over, hvor god plads der er i rummet, når du skal åbne dine døre og vinduer? Og er der noget, vinduet ikke må støde ind i? Fx et udhæng? Eller har du et mindre soveværelse med udgang til en stor altan? Så er det en god idé, at din altandør åbner udad. På den måde kan du udnytte dine kvadratmeter optimalt.

Skriv dine valg ned. Og husk listen, når du bestiller! Brug principtegningen til at tjekke rum for rum, om dine nye vinduer og døre skal åbne indad eller udad, og om de skal være venstre- eller højrehængte. Lav evt. en skitsetegning, og skriv dine valg ned. Overvej, hvordan I bruger de enkelte rum, så du kan tage højde for rummenes særlige behov.

Skal yderdøren åbne indad eller udad?

Det første du skal overveje er, om yderdøren skal åbne ind i huset (indadgående) eller åbne udad (udadgående).

Når din yderdør åbner ud ad, sparer du plads inde i huset. Men hvis du har begrænset plads uden for døren, er det en god ide i stedet at vælge en indadgående dør. På den måde kan både familie og gæster let og ubesværet smutte ind og ud.

Som hovedregel er facadedøre indadgående, og terrassedøre er udadgående.

Hængsler til højre eller venstre?

Har du valgt en indadgående yderdør, så skal du bagefter vælge, om hængslerne skal sidde i højre eller venstre side – set indefra.

Har du valgt en udadgående facadedør, skal du på samme måde vælge, om hængslerne skal sidde i højre eller venstre side – men her er det set udefra.

Det samme princip gælder ved dobbeltdøre. Her skal du starte med at beskrive den dør, hvor dørhåndtaget skal sidde, herefter skal du beskrive åbningsretning og til sidst vælge hvilken dør, der skal åbne først.

Hurtigt overblik – 4 praktiske eksempler

På tegningen ses alle valgmuligheder, og nedenfor har vi beskrevet hver type for sig: