Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Opmåling til nye vinduer og døre

En udskiftning af vinduer og døre er et stort projekt. Det er derfor vigtigt, at du vælger en model, som passer til din bolig. Hos Outline skræddersyr vi alle dine vinduer og døre, så de tilpasses præcis efter dine ønsker og behov. Derfor er det også vigtigt, at du tager de korrekte mål til dine nye vinduer.

Sådan måler du dine vinduer op

Hulmål

Når du skal tage mål til jeres nye vinduer, anbefaler vi, at du tager hulmål. Det er vigtigt, at du tager mål på alle vinduer, da der kan være forskel på målene. Et hulmål tager du ved at måle fra mursten til mursten. Husk at måle flere steder, så der kan tages højde for eventuelle afvigelser og ujævnheder.

Når du har fået dine mål på plads, skal du trække 2-3 cm fra både i bredden og i højden, da du også skal have plads til isolering, skum og fuge. Pas på den faldgrube, mange ryger i, når de laver en opmåling, hvor de måler de gamle vinduer og trækker 2-3 cm fra.

Vær opmærksom på, om der er forskel på målene indvendig og udvendig. I nogle boliger er gulvniveauet lidt højere sammenlignet med udendørsarealet, hvilket giver problemer i de tilfælde, hvor dørens åbningsretning går indad.