< Tilbage til Vejledninger

Opmåling af nye vinduer og døre

En udskiftning af vinduer og døre er et stort projekt. Derfor er det vigtigt, at du vælger den model, der passer bedst til din bolig. Hos Outline skræddersyer vi alle dine vinduer og døre, så de er tilpasset præcis efter dine ønsker og til de eksisterende mål i din bolig. En korrekt opmåling af vinduer og døre er afgørende for et godt resultat – og faktisk kan du nemt og enkelt klare opmålingen selv. Læs med, hvordan du gør, og lær at kende forskel på hulmål og karmmål.

 

Hvad er forskellen på karmmål og hulmål?

Når du skal lave en opmåling af vinduer og døre, er det vigtigt at kende forskel på hulmål og karmmål. Hulmål er målet på selve hullet fra mursten til mursten, mens det udvendige karmmål er det mål, som vinduer og døre bliver produceret i. Hos Outline anbefaler vi at lave en opmåling af vinduer efter hulmål.

Opmaaling 700X500

Hvordan måler jeg vinduer op?

Det kan virke vanskeligt at lave en opmåling af vinduer, men faktisk kan det gøres ganske nemt. Du måler hulmål fra mursten til mursten i både bredden og højden. Det er vigtigt, at du tager mål på alle dine vinduer, eftersom der kan være forskel på deres vinduesmål. Du skal samtidig huske at måle flere steder på samme vindue for at tage højde for eventuelle afvigelser og ujævnheder.

Når du er færdig med opmåling af vinduerne, skal du trække 2-3 cm fra i både bredden og højden. På den måde er der plads til isolering, skum og fuge. Pas på den faldgrube, mange ryger i, når de laver en opmåling, hvor de måler de gamle vinduer og trækker 2-3 cm fra.

Hvordan måler jeg døre op?

Opmåling af nye døre skal du gøre på samme måde som med vinduer. Du skal dog være opmærksom på niveauforskelle mellem indvendigt gulv og udvendigt underlag. I nogle boliger er gulvniveauet lidt højere end udendørsarealet, og det kan give problemer i de tilfælde, hvor døren åbner indad. Ved niveauforskel skal du måle fra mursten i top til gulvhøjde indvendigt.

Dannebrogsvindue Large

Vælg de rigtige vinduer til dit hjem

Udover at lave en omhyggelig opmåling af vinduer, skal du også tage stilling til, hvilken type vinduer der passer bedst hjem til dig. Vi har et stort udvalg af vinduer, der imødekommer både en moderne og klassisk stil, og som passer til både nybyggerier og ældre boliger.

Se vores udvalg af vinduer

Facadedoere Large

Bredt udvalg af døre efter mål

Husets udvendige døre har stor betydning for det samlede udtryk af din bolig. Uanset om du leder efter facadedøre, foldedøre, hæveskydedøre, terrassedøre eller en anden type dør, så har vi et bredt udvalg, der passer til enhver type bolig.

Se vores udvalg af døre

Find Forhandler (3)
Brug for professionel hjælp? 

Hvis du er i tvivl om, hvordan du måler vinduer og døre op, tage kontakt til en fagmand der kan hjælpe med dette. Du finder en Outline montør nær dig her.

Find din montør her

Loading...