VINDUER MED FAST KARM

Vinduer med fast karm kan ikke åbnes, og er en populær løsning til f.eks. store vinduespartier, som skal bidrage til at skabe dagslys i rummet og godt udsyn. Vinduet vælges derfor ofte som et større parti, der skal bidrage til et flot og stort lysindfald.

Mange vælger også fast karm vinduer som del af et kombinationsvindue, hvor kun en del af vinduet skal kunne åbnes eller i forlængelse af vinduesdøre mv.

 

TRÆ
TRÆ/ALU
SMAL RAMME TRÆ/ALU

 

Fast Karm3

Fordele ved et vindue med fast karm

  • Høj energieffektivitet.
  • Maksimalt lysindfald og udsyn.
  • Kan sammebygges med fx kombinationselementer og terrasse/vinduesdøre/hæveskydedøre.
  • Fås med 2- og 3-lags glas i træ og træ/alu.
  • Skræddersyede løsninger til netop din bolig.
Træ 5

Træ

Vinduer og døre lavet i hårdfør, nordisk kernefyrretræ. Til dig, der ønsker et naturligt materiale.

Læs mere om træ

Alu 5

Træ/alu

Det bedste fra to verdener. Fyrretræ indvendigt og praktisk, vejrbestandig alu-beklædning udvendigt.

Læs mere om træ/alu

Daylight2

Daylight - træ/alu med smalle rammer

Træ/Alu Daylight er vores nye vinduesserie med ultra smalle vinduesrammer, som giver masser af dagslys i boligen, og de har tilmed markedets bedste isoleringsevne med 3-lags glas. Nu kan du også bestille Daylight serien med 2-lags glas i energimærke A.

Læs mere her

PROFILER

Indvendigt kan du vælge mellem to forskellige profiler (kehl).

25Mm Uden Kehling

SPROSSER

Indvendigt kan du vælge mellem to forskellige profiler (kehl).

Sprosser (3)

FARVER

Hos Outline kan du vælge mellem 10 standardfarver, fire sabléfarver og en indvendig lasurfarve. Ønsker du en helt anden farve, kan vi mod et lille tillæg ramme de fleste RAL-farver og NCS-farver – det kan især være rart, hvis du kun skal skifte et enkelt vindue eller to og skal have dem til at matche de eksisterende vinduer.

Husk, at du altid kan bestille fysiske farveprøver hos os, så du kan tjekke den nøjagtige farve i vores standard-sortiment, før du beslutter dig.

Dybsort
RAL 9005
Umbra grøn
NCS S8010-G30Y
Svensk rød
NCS S4550-Y80R
Kobolt blå
RAL 5013
Ren hvid
RAL 9010
Antracit grå
RAL 7016
Lys grå
RAL 7035
Fyr Grøn
RAL 6009
Creme Hvid
RAL 9001
Mahognibrun
RAL 8016
Dybsort RAL 9005
Umbra grøn NCS S8010-G30Y
Svensk rød NCS S4550-Y80R
Kobolt blå RAL 5013
Ren hvid RAL 9010
Antracit grå RAL 7016
Lys grå RAL 7035
Fyr Grøn RAL 6009
Creme Hvid RAL 9001
Mahognibrun RAL 8016
Vinduesguiden Mockup Logo Low (3) (1)

INDTAST ADRESSE OG FIND DET RETTE VINDUE 

Der er mange valgmuligheder, når du skal vælge nye vinduer. Find ud af hvad der passer til netop din bolig ved at indtaste din adresse her. Så får du et forslag, der tager udgangspunkt i din boligs beliggenhed, alder og type.

Prøv vinduesguiden
Designgalleri

HVORDAN SER DIN BOLIG UD MED NYE VINDUER?

DesignGalleriet giver dig mulighed for at designe dit drømmehus med nye vinduer, døre, tag og facade

Prøv designgalleriet

Find Forhandler (2)

KØB OUTLINE VINDUER OG DØRE

Find dit lokale byggemarked eller trælast, og få hjælp til at vælge den helt rigtige vinduesløsning. Vores forhandlere står klar med gode råd og en pris på dine nye vinduer og døre.

Find forhandler

FAQ

Hvad er forskellen mellem et fastkarmsvindue og et traditionelt vindue med åbningsmulighed?

Et fastkarmsvindue kan ikke åbnes. Dette bruges ofte ved store vinduespartier, eller steder hvor man allerede har mulighed for udluftning. Fastkarmsvinduer er derfor ideelle til at opnå et meget stort lysindfald i boligen, og kan eksempelvis anvendes som gulv til loft-løsning, for at lukke meget dagslys ind i rummet. Fastkarm er også en god idé til kombinationsvinduer, i stedet for flere enkelte vinduer, da kombivindue vil give et godt lysindfald. Derudover er fastkarm også en god løsning, når man ønsker et mere unikt præg til boligen, med eksempelvis geometriske vinduer såsom skrå eller buede vinduer.

 

Hvilke materialer kan fastkarmsvinduerne fremstilles af, og hvilken påvirkning har de på energieffektiviteten i mit hjem?

Fastkarm kan fremstilles i samme materialer som oplukkelige vinduer. Isoleringsmæssigt er de bedre, da der tabes mindre energi på grund af den smalle konstruktion, samtidig med at der vindes mere solenergi på grund af det større rudeareal. Det kan dog føre til behov om solafskærmning med eksempelvis solglas, for at undgå overophedning i boligen. (Vær opmærksom på, at der kan ikke laves udluftningsventiler i fastkarm)

 

Hvordan vælger jeg den rigtige størrelse og stil af fastkarmsvindue til mit hjem, og hvilke faktorer skal jeg overveje?

Du kan vælge det vindue, der passer til dit behov. En opmåling kan fortælle hvilken størrelse dit fastkarmsvindue skal have, og stilen kan du også vælge, så den passer til præcis din bolig. Du kan bl.a. vælge at få vinduet leveret med eller uden kehling – dvs. om vinduesrammerne skal være afrundede eller ej i kanten. Ønsker du vindue til store glaspartier, som skal give et flot lysindfald, vil fastkarmsvinduer være et oplagt valg. Du kan også sætte et unikt præg på boligen med et skrå eller buet vindue, som laves i fastkarm.

 

Professionel vejledning omkring vinduer og døre

Vi tilbyder dybdegående indblik og ekspertviden om vinduer og døre på vores hjemmeside. Vi sørger for at holde indholdet opdateret, så det altid reflekterer de mest aktuelle branchestandarder og regler.

Udgiver:
Claus Koch, Salgschef

Loading...