sidestyrede vinduer

Et sidestyret vindue er et udadgående vindue, der åbnes sidevejs, mens rammen i vinduets hængslingsside følger med vinduet ind mod midten.

 

 

TRÆ
TRÆ/ALU
SMAL RAMME TRÆ/ALU

 

Sidehaengt Vinduer Outline

Fordele ved sidestyrede vinduer

  • Kan pudses indefra og letter derved rengøring.
  • Muliggør effektiv udluftning.
  • Kan kombineres med sidehængte vinduer, da de minder om hinanden visuelt.
  • Fås med 2- og 3-lags glas i træ og træ/alu.
  • Skræddersyet løsninger der kan erstatte vinduerne i eksisterende hulmål.

Skjulte hængsler

Det sidestyrede vindue har skjulte hængsler, og det sidehængte vindue adskiller sig her, da det har synlige hængsler. De to vinduestyper kan dog godt anvendes i samme bygning, da de minder meget om hinanden udseendemæssigt.

Tip

Vælg en klikventil, så du kan lufte ud ved et enkelt klik uden at sætte vinduet på klem, da dette kan lokke ubudne gæster til. Klikventiler (også kaldet udluftningsventiler) gør det muligt at lufte ud uden at skulle åbne vinduet. Mange forsikringsselskaber dækker ikke ved indbrud, hvis vinduet har stået i ventilationsstilling.

SE TILBEHØR HER

Klikventil
Træ 5

Træ

Hvis du ønsker sidestyrede vinduer i et naturligt materiale, der holder i mange år, skal du vælge træ. Hos Outline er alle vores trævinduer og -døre udført i hårdført, nordisk kernefyrretræ.

Læs mere om træ

Alu 5

Træ/alu

Vælger du sidestyrede vinduer i træ/alu, kombinerer du det naturlige og slidstærke fyrretræ med det praktiske og vejrbestandige aluminium, der sikrer dig det bedste fra to verdener.

Læs mere om træ/alu

PROFILER

Alt afhængigt af hvilket udtryk, du ønsker dine sidestyrede vinduer skal have, kan du vælge mellem to profiler (kehl).

25Mm Uden Kehling

SPROSSER

Ønsker du dine sidestyrede vinduer med sprosser, kan du vælge mellem tre forskellige energisprosser.

Sprosser (3)

FARVER

Hos Outline kan du vælge mellem 10 standardfarver, fire sabléfarver og en indvendig lasurfarve. Ønsker du en helt anden farve, kan vi mod et lille tillæg ramme de fleste RAL-farver og NCS-farver – det kan især være rart, hvis du kun skal skifte et enkelt vindue eller to og skal have dem til at matche de eksisterende vinduer.

Husk, at du altid kan bestille fysiske farveprøver hos os, så du kan tjekke den nøjagtige farve i vores standard-sortiment, før du beslutter dig.

Dybsort
RAL 9005
Umbra grøn
NCS S8010-G30Y
Svensk rød
NCS S4550-Y80R
Kobolt blå
RAL 5013
Ren hvid
RAL 9010
Antracit grå
RAL 7016
Lys grå
RAL 7035
Fyr Grøn
RAL 6009
Creme Hvid
RAL 9001
Mahognibrun
RAL 8016
Dybsort RAL 9005
Umbra grøn NCS S8010-G30Y
Svensk rød NCS S4550-Y80R
Kobolt blå RAL 5013
Ren hvid RAL 9010
Antracit grå RAL 7016
Lys grå RAL 7035
Fyr Grøn RAL 6009
Creme Hvid RAL 9001
Mahognibrun RAL 8016
Vinduesguiden Mockup Logo Low (3) (1)

INDTAST ADRESSE OG FIND DET RETTE VINDUE 

Der er mange valgmuligheder, når du skal vælge nye vinduer. Find ud af hvad der passer til netop din bolig ved at indtaste din adresse her. Så får du et forslag, der tager udgangspunkt i din boligs beliggenhed, alder og type.

Prøv vinduesguiden
Designgalleri

HVORDAN SER DIN BOLIG UD MED NYE VINDUER?

DesignGalleriet giver dig mulighed for at designe dit drømmehus med nye vinduer, døre, tag og facade

Prøv designgalleriet

Find Forhandler (2)

KØB OUTLINE VINDUER OG DØRE HOS DIT LOKALE BYGGEMARKED

Find dit lokale byggemarked eller trælast, og få hjælp til at vælge den helt rigtige vinduesløsning. Vores forhandlere står klar med gode råd og en pris på dine nye vinduer og døre.

Find forhandler

FAQ

Hvad er sidestyrede vinduer, og hvordan fungerer de sammenlignet med andre typer af vinduer? Hvilke fordele og ulemper er der ved at vælge denne type vindue?

Et sidestyret vindue er udadgående, og åbnes sidevejs. Rammen i vinduets hængslingsside følger med vinduet ind mod midten, hvilket gør dem ideelle til højere beboelse, da funktionaliteten letter rengøring af vinduets yderside. Mange vælger også at kombinere dem med sidehængte vinduer, som kan åbnes helt op og give god mulighed for udluftning

Hvordan kan jeg vedligeholde mine sidestyrede vinduer, og hvilke vedligeholdelsesmetoder og materialer anbefales for at sikre, at mine vinduer holder i mange år?

Vi anbefaler, at du rengør vinduerne med rigeligt sæbevand – især efter de netop er blevet monteret. Derudover anbefaler vi, at du rengør vinduesbeslagene årligt, særligt glidebeslaget i vinduet bør smøres og efterjusteres, for at sikre at det fortsat kan åbne vinduet optimalt. Du bør også tjekke tætningslisten, for at sikre optimal tæthed i vinduet. Få flere gode råd til vedligeholdelse her

Hvordan kan jeg vælge den rigtige størrelse og stil af sidestyrede vinduer til mit hjem, og hvilke faktorer skal jeg overveje, såsom ventilation, energieffektivitet og sikkerhed?

Når du skal vælge vinduesstilen i sidestyrede vinduer, bør du overveje boligstilen. Ved bondehusstilen anvendes typisk dannebrogsvinduer med sprosser, for at opnå et idyllisk look til boligen. Sidestyrede vinduer har den æstetiske forskel fra sidehængte, at sidestyrede vinduer ikke har synlige hængsler på udvendig side, som sidehængte vinduer har. Dette kan man også tage med i sine overvejelser omkring boligens udtryk.
Sidestyrede vinduer anvendes også ofte, hvis man ønsker nemmere adgang til at pudse vinduerne. Ofte anvendes også en kombination af sidehængte vinduer og sidestyrede vinduer, hvis det er et vinduesparti med 3 fag, hvor de 2 første fag er sidehængte vinduer, da man nemt kan rengøre indefra mellem de 2 fag – men hvor det 3. fag så er sidestyret, for at kunne opnå nem rengøring, mens man står indenfor. Dette ses typisk ved høje bygninger og etagebyggeri.

For mere vejledning, se også vores vinduesguiden

Professionel vejledning omkring vinduer og døre

Vi tilbyder dybdegående indblik og ekspertviden om vinduer og døre på vores hjemmeside. Vi sørger for at holde indholdet opdateret, så det altid reflekterer de mest aktuelle branchestandarder og regler.

Udgiver:
Claus Koch, Salgschef

Loading...