Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Farver

Udover vores standardfarver nedenfor, kan vi tilbyde levering
i stort set samtlige RAL-farver mod et mindre tillæg.

FAQ

Hvad er sidestyrede vinduer, og hvordan fungerer de sammenlignet med andre typer af vinduer? Hvilke fordele og ulemper er der ved at vælge denne type vindue?

Et sidestyret vindue er udadgående, og åbnes sidevejs. Rammen i vinduets hængslingsside følger med vinduet ind mod midten, hvilket gør dem ideelle til højere beboelse, da funktionaliteten letter rengøring af vinduets yderside. Mange vælger også at kombinere dem med sidehængte vinduer, som kan åbnes helt op og give god mulighed for udluftning

Hvordan kan jeg vedligeholde mine sidestyrede vinduer, og hvilke vedligeholdelsesmetoder og materialer anbefales for at sikre, at mine vinduer holder i mange år?

Vi anbefaler, at du rengør vinduerne med rigeligt sæbevand – især efter de netop er blevet monteret. Derudover anbefaler vi, at du rengør vinduesbeslagene årligt, særligt glidebeslaget i vinduet bør smøres og efterjusteres, for at sikre at det fortsat kan åbne vinduet optimalt. Du bør også tjekke tætningslisten, for at sikre optimal tæthed i vinduet. Få flere gode råd til vedligeholdelse her

Hvordan kan jeg vælge den rigtige størrelse og stil af sidestyrede vinduer til mit hjem, og hvilke faktorer skal jeg overveje, såsom ventilation, energieffektivitet og sikkerhed?

Når du skal vælge vinduesstilen i sidestyrede vinduer, bør du overveje boligstilen. Ved bondehusstilen anvendes typisk dannebrogsvinduer med sprosser, for at opnå et idyllisk look til boligen. Sidestyrede vinduer har den æstetiske forskel fra sidehængte, at sidestyrede vinduer ikke har synlige hængsler på udvendig side, som sidehængte vinduer har. Dette kan man også tage med i sine overvejelser omkring boligens udtryk.
Sidestyrede vinduer anvendes også ofte, hvis man ønsker nemmere adgang til at pudse vinduerne. Ofte anvendes også en kombination af sidehængte vinduer og sidestyrede vinduer, hvis det er et vinduesparti med 3 fag, hvor de 2 første fag er sidehængte vinduer, da man nemt kan rengøre indefra mellem de 2 fag – men hvor det 3. fag så er sidestyret, for at kunne opnå nem rengøring, mens man står indenfor. Dette ses typisk ved høje bygninger og etagebyggeri.

For mere vejledning, se også vores vinduesguiden