< Tilbage til Referencer
Orangeri7

Smukt orangeri bygget med et bæredygtigt mindset

Vil du bygge nyt af genbrugsmaterialer, så kan du komme langt, hvis du tænker kreativt. Som det er tilfældet i det skønne orangeri beliggende ved Skive, hvor udgangspunktet for opførelsen var at anvende så mange brugte materialer som muligt.

 

Orangeri8

Orangeri i genbrugsmateriale

Alt fra gulvet til aluminiumsfacaden og vinduerne er genbrugsmaterialer, som nu har givet liv til et smukt, lyst orangeri. Det viser det smukke minimalistiske orangeri med alt tydelighed. Det er nemlig et fantastisk eksempel på, hvordan gamle byggematerialer kan få nyt liv i Gør-det-selv-projekter.

Johan, der ejer boligen, har nemlig selv bygget orangeriet med det mål at anvende så mange materialer genbrugte som muligt. Eksempelvis er hele murstensgulvet udgjort af materialer fra et gammelt staldloft fra 1928, og enderne på tagryggen består af overskydende granitfliser fra Johans køkkengulv. Loftet har Johan også selv konstrueret af genbrugsmaterialer. Dog er der blevet anvendt nye vinduer fra Outline Vinduer til siderne af bygningen.

Orangeri2 (1)

Vil du også bygge af genbrugsmaterialer?

Prøv fx at anvende følgende:

  • Brugte (asbestfri) tagplader
  • Brugte mursten, fx fra gammelt byggeri
  • Brugte fliser
  • Genbrugsmøbler

Så er du rigtig godt hjulpet på vej til bæredygtigt byggeri.

Orangeri6 (1)

Døren er en dronning værdig

Med de store lyse vinduespartier og kontrastfyldte murstensvægge og -gulve har Johan skabt et unikt orangeri, der kombinerer æstetik med bæredygtighed. Foruden de bæredygtige genbrugsmaterialer fortæller Johan nemlig, at alle orangeriets møbler og lamper er købt secondhand, mens orangeriets planter og blomster vandes med regnvand gennem tre nedgravede tanke til orangeriets tagvand.

Johan fik idéen til orangeriet, da han blev inspireret fra hans daglige gang ved Outline Vinduer, hvor han arbejder. Specielt den meget flotte, specialdesignet dør, inspirerede ham. Den blev nemlig lavet som en prototype til et specielt arrangement ved Outline, hvor Hendes Majestæt Dronningen var på besøg tilbage i 2015. Johan har dermed pustet nyt liv i forskellige genanvendte materialer, der nu skaber en fantastisk stemning og lysindfald i orangeriet.

Gode råd til dig der vil prøve det samme

  • Sæt dig et klart mål for projektet.
  • Tag dig god tid til at finde materialer.
  • Meld dig ind i Gør-det-selv grupper, fx på Facebook. Her er masser af gode ideer og tips.
  • Rådfør dig med nogle med byggerierfaring, så du er sikker på at du overholder gældende reglerne vedr. byggeri mv.

Og så er det bare med at kaste sig ud i det, og prøve sig frem!

Fsc

Outlines tilgang til den grønne omstilling og CSR

Her kan du læse mere om vores tilgang til bæredygtighed og CSR.

Læs mere her 

 

Showroom WEB 2

Besøg vores showroom 

Book et besøg i vores showroom og få vejledning af vores vindueskonsulenter. 

Book et besøg

Find Forhandler (2)

KØB OUTLINE VINDUER OG DØRE HOS DIT LOKALE BYGGEMARKED

Find dit lokale byggemarked eller trælast, og få hjælp til at vælge den helt rigtige vinduesløsning. Vores forhandlere står klar med gode råd og en pris på dine nye vinduer og døre.

FIND FORHANDLER

Loading...