< Tilbage til Blog

Vælg den rette facadedør - Vigtige overvejelser ved valg af din facadedør

 

Author Image
Claus Petersen Koch

Udgivet 20. december, 2023

Når du står over for valget af en facadedør til dit hjem, er det afgørende at overveje flere vigtige faktorer for at sikre, at du vælger den rette dør, der både opfylder dine praktiske behov og matcher din personlige stil. Overvej også det arkitektoniske design, der passer til din bolig, samt materialets holdbarhed og vedligeholdelseskrav. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning:

 

Træ Træ Alu Døre

Skal du vælge træ eller træ/alu?

Vælg det foretrukne materiale til din facadedør. Trædøre er populære for deres æstetiske appel, men kræver mere vedligeholdelse, da både ramme og dørblad er af træ.
Hvis du ønsker en løsning med mindre vedligehold, kan du overveje en dør lavet af træ/alu. Dvs. her er dørrammen aluminiumsbelagt. På pladedøre er selve dørbladet af træ.

Doervaelgeren Fritlagt

Stil og design

Facadedøren er en vigtig del af dit hjems facade og dermed udtryk. Så vælg en type, der passer til arkitekturen såvel som din personlige smag. Overvej også glaspaneler eller vinduer ved siden af døren for at tilføre lys til din indgang. Foretrækker du et romantisk eller hyggeligt look? Så vælg sprosser til din dør. Skal døren anvendes i fx et sommerhus er en to-delt dør også et populært valg.

Mulighederne er mange. Med Dørvælgeren kan du vælge blandt 70 forskellige døre i vores fire stil-serier Nordic, City, Country og Living og finde præcis den dør og farve, der passer bedst til din smag.

Prøv dørvælgeren

Aabningsretninger Facadedør

Åbningsretning

En ting mange glemmer at tage stilling til på den nye udvendige dør er åbningsretningen. Skal din dør åbne indad eller udad? Der er fordele ved begge. En indadgående dør er det mest populære valg i boliger med god plads, selv om man skal træde et skridt tilbage for at åbne en indadgående dør. Med en udadgående dør sparer du pladsen, hvilket kan være en fordel, hvis du har begrænset plads i din entré.

Energiberegner Sticker Tilweb 400X222 1 (1)

Spar på varmeregningen med nye vinduer

Indtast din adresse i Energiberegneren og få et estimat på, hvor meget du kan spare på varmeregningen ved at udskifte alle vinduerne i din bolig med nye energivinduer.

Prøv energiberegneren her

Vinduesguiden 400X222

Overblik over de mange muligheder

Indtast din adresse i Vinduesguiden og blive guidet i beslutningsprocessen baseret på din boligs beliggenhed, alder og type

Prøv vinduesguiden her

Indbrudssikring

Indbrudssikring

Prioriter sikkerheden ved at vælge en dør med et pålideligt låsesystem og en solid konstruktion. Som fx med solide hagekolver og skråtstillede skruer, som gør det meget vanskeligt at bryde ind. Dette vil hjælpe med at beskytte dit hjem mod indbrud og uønsket adgang. Læs mere om mulighederne for indbrudssikring af dine døre og vinduer her.

Facadedør Og Vinduer Lille

Professionel installation

For en optimal ydeevne og sikkerhed bør du overveje at få din facadedør installeret af en professionel, der er kyndig i dørmontage. Ukorrekt montage ender ofte i utætte døre, og derfor er korrekt montage yderst vigtigt. Du kan finde en montør her.

Har du selv mod på at montere din nye facadedør? Så er der hjælp at finde i vores montagesvideoer her.

Husk korrekt opmåling – dette er selvfølgeligt altafgørende for et godt resultat.

Se her hvordan du foretager korrekt opmåling.

Ved at tage højde for disse faktorer og grundigt overveje dine behov og præferencer, kan du finde den facadedør, der vil fungere optimalt funktionelt såvel som æstetisk til dit hjem.

Showroom (1)

Besøg vores udstillinger ved vores 190 forhandlere landet over

Kig forbi en af de mange trælaster og tømmerhandler og hele landet, som forhandler vores vinduer og døre og få råd og vejledning til dit vindueskøb. Her kan du også lade dig inspirere i vores udstillinger, hvor du kan se de forskellige vinduestyper, tilbehør, farver mm.

Find din nærmeste forhandler

Loading...