< Tilbage til Blog

Yderdør med glas?

 

Author Image
Claus Koch Pedersen

Udgivet 11. januar, 2024

Yderdøren, et vigtigt valg til din bolig - Dit valg af yderdør har stor betydning for din boligs helhedsindtryk. For døren er det første indtryk, dine gæster får, når de kommer til dit hjem. Men udover det æstetiske, så har yderdøren også en væsentlig betydning i forhold til sikkerhed og energieffektivitet. Derfor er det vigtigt at vælge den helt rigtige yderdør.

 

Facadedoer I Sort (1)

Træ eller træ/alu

Det første skridt i at vælge den rigtige yderdør er at overveje materialerne. Om materialevalget forklarer salgschef ved Outline Claus Petersen Koch følgende: ”Hos Outline kan du både vælge facadedøre i træ/træ, dvs. træ på yder- og inderside. Eller du kan vælge en dør i træ/aluminium. Dvs. hvor udvendige side er dækket af en aluminiumsprofil, som beskytter træet mod vind og vejr. På pladedøre er dørbladet dog ikke dækket af aluminium – kun rammen omkring døre. På rammedøre fremstår alt med træ Hver type har sine fordele. Yderdøre i træ har en traditionel eller klassisk æstetik, men kræver regelmæssig vedligeholdelse for at bevare et flot udseende og ydeevne. Træ/alu døre kræver mindre vedligehold, da aluminiumskappen beskytter træet; men man går på kompromis med det mere klassiske udseende, hvis man vælger træ/alu, som har et lidt mere moderne udseende.

Sikkerhed Blog

Sikkerhed og isolering

Din yderdør spiller også en vigtig rolle i din boligs sikkerhed og energieffektivitet. Claus Petersen Koch anbefaler, at du vælger en dør med et pålideligt låsesystem og en dør med indbrudssikre egenskaber.

"Outline døre produceres med paskviler og slutblik designet til at hindre indbrud, og ønsker du ekstra sikring, kan dette tilvælges. En god isoleringsevne er også afgørende for at reducere energitab og dermed opnå besparelser på varmeregningen”, siger Claus Petersen Koch.

Outline Godthåb Web

Design og Æstetik

Når det kommer til design og æstetik findes der utallige muligheder. Hos Outline kan du vælge imellem 70 forskellige dørtyper fra vores fire dørserier.

Du bør vælge en yderdør, der passer til din boligs arkitektoniske stil; men ønsker du at skille dig ud, kan du fx vælge en speciel farve til din dør eller designe den med unikke detaljer. Fx med farvevalg, mønstre og glasindsatser som kan tilpasses for at matche din personlige smag og boligens karakter.

Facadedør Med Sideparti Low

Yderdøre med glas

Mange vælger at designe deres dør enten med glas, eller at koble et sideparti på for at øge lysindfaldet i entreen, og samtidig kunne se når der kommer gæster. Du kan også vælge et glas med begrænset indkig for at hindre indkig fra gaden og lign.

Dørvælgeren (1)

Lad dig inspirere

Valget af den perfekte yderdør afhænger af dine individuelle behov og præferencer. Du kan finde inspiration til de mange yderdøre i vores Dørvælger. Her kan du lade dig inspirere af 70 forskellige dørtyper inddelt i fire forskellige stilserier:

-City – Livet i byen

-Nordic – Skandinavisk look

-Country – Landlig idyl

-Living – Udeliv og hygge

Rundt Vindue Outline Vinduer

Vedligeholdelse og Levetid

Husk at vedligeholde dine yderdøre. Dermed får du mange års levetid. ”Trædøre skal males og justeres regelmæssigt. Træ/alu døre skal ikke på samme måde vedligeholdes med maling, men justering og fjernelse af snavs og smuds er vigtigt for begge dørtyper”, understreger Claus Petersen Koch. Du finde gode råd og fif til vedligehold her.

Energiberegner Mockup

Spar på varmeregningen med nye vinduer

Indtast din adresse i Energiberegneren og få et estimat på, hvor meget du kan spare på varmeregningen ved at udskifte alle vinduerne i din bolig med nye energivinduer.

Prøv energiberegneren her

Vinduesguiden 400X222

Overblik over de mange muligheder

Indtast din adresse i Vinduesguiden og blive guidet i beslutningsprocessen baseret på din boligs beliggenhed, alder og type

Prøv vinduesguiden her

Loading...