< Tilbage til Nyheder

Energiforbedringer er vigtigere end nogensinde, når boligen skal renoveres 

En undersøgelse fra vindueskoncernen Inwido blandt 3.300 nordeuropæiske boligejere viser, at energieffektivitet er helt i top for boligejeres ønsker om ændringer og forbedringer af deres hjem. Ifølge undersøgelsen mener hele 79 procent, at det er vigtigere end nogensinde at have en energieffektiv bolig. Det mærker man også hos Outline Vinduer, hvor interessen for særligt vinduernes indvirkning på både indeklima og pengepung er i konstant udvikling. 

En energirigtig bolig er øverst på ønskesedlen for nordeuropæiske boligejere. Således mener hele 79 procent, at det er vigtigere end nogensinde at have en energirigtig bolig for husholdningsøkonomiens skyld. Det er en stigning fra 67 procent i 2012 ifølge en undersøgelse fra Europas førende vindueskoncern Inwido, som har spurgt mere end 3.300 boligejere i Nordeuropa, hvad de lægger vægt på, når det kommer til forbedringer af boligen.

- Der er mange faktorer, der spiller ind, når det kommer til at energieffektivisere sin bolig, herunder ikke mindst vinduer og døre, hvor der kan være risiko for et stort varmetab, hvis de er utætte eller i dårlig stand. Den seneste tids store fokus på energiforbrug og især priser er med til at skabe en øget bevidsthed om, hvad man som boligejer kan gøre for at øge energieffektiviteten, og det mærker vi også hos Outline, forklarer Claus Petersen Koch, salgschef hos Outline Vinduer. 

Outline Vindue Web

En forbedret energieffektivitet er ifølge undersøgelsen også den primære grund til, at boligejere vil udskifte deres vinduer og døre i de kommende år. Faktisk mener hele 81 procent, at deres bolig vil være mere værdifuld, hvis den blev mere energieffektiv. Det er en stigning på 11 procentpoint sammenlignet med 2017.

- Når vi rådgiver kunder, fylder energioptimering meget i valget af vinduer og døre. Derudover er elementer som indeklima og støjreduktion også væsentlige parametre, som ofte forbedres markant ved udskiftning af døre og vinduer til mere energivenlige udgaver, og som mange kunder oplever som en positiv overraskelse, siger Claus Petersen Koch. 

Outline Vinduer4 Web

En af de boligejere, der har oplevet de mange forbedringer i forbindelse med en energirenovering, er Jimmi Gade fra Vejle. Med et hus fra 1904 har der været mange ting at tage fat på, og en løbende renovering af boligen har blandt andet budt på en udskiftning af døre og vinduer i hele huset.

- Selv om vinduerne ikke var de originale, var de meget gamle. Når vi havde stearinlys tændt i vindueskarmen, stod de og blafrede, og så er det er jo bogstaveligt talt penge ud ad vinduet at opvarme et hus. Det gav derfor god mening at udskifte dem med nye og langt mere energirigtige vinduer fra Outline,  forklarer Jimmi Gade. 

Outline Vinduer1 Web

Ifølge Claus Petersen Koch fra Outline Vinduer giver det rigtig god mening at se på alle muligheder, når man skal energirenovere sin bolig, da både døre, vinduer, varmekilde og isolering har indflydelse på forbruget, og det er derfor også vigtigt at forholde sig til boligens samlede energipotentiale.

- Ved hjælp af vores Energiberegner, som er et brugervenligt online-værktøj, kan man som boligejer hurtigt få et estimat på, hvor meget man kan spare på varmeregningen ved at udskifte vinduerne i boligen. Estimatet er baseret på boligens faktiske beliggenhed, så der tages højde for boligens størrelse, varmekilde og byggeår, siger han. 


Uddrag fra Inwidos undersøgelse (2023) 

  • 79% svarede ja til spørgsmålet: Fra et økonomisk synspunkt er det vigtigt, at boligen bruger så lidt energi som muligt? 
  • 81% svarede ja til spørgsmålet: Vil din bolig blive mere værdifuld, hvis den blev mere energieffektiv? 

Kilde: "The future of Homes in Turbulent Times", Kairos Future på vegne af Inwido (2023) 

 

Loading...