< Tilbage til Nyheder

Stolt trainee-tradition fortsætter ufortrødent:

Nyuddannede akademikere styrker vinduesproducents forretning 

Trainees har i langt over 10 år været en højt prioriteret indsats hos Outline Vinduer i Farsø, som netop har ansat sin syvende af slagsen. Rollen har udviklet sig over tid fra en assisterende til en langt mere specialiseret stilling i løbet af årene, og det er en stor gevinst både for vinduesproducenten, der får friske øjne på forretningen, og for de nyuddannede akademikere, der får konkrete og værdifulde erfaringer med virksomhedsdrift. 

 

Ny Trainee Outline1 WEB

Tiltrækning af højtuddannet arbejdskraft kan være en udfordring særligt uden for de store byer, men hos Outline Vinduer i Farsø har de en velafprøvet og solid opskrift på succes. I over et årti har vinduesproducenten nemlig ansat nyuddannede akademikere som trainees, der medbringer dugfrisk viden og dermed også nye kompetencer til virksomheden, som til gengæld bidrager med indblik i virksomhedsledelse, markeder og kundeforståelse til traineen. 

- Rollen som trainee har udviklet sig en hel del, siden Outline ansatte den første i 2010. I dag er fokus i langt højere grad på specialistkompetencer på områder, som vi gerne vil styrke, fx data og bæredygtighed. Det er dog samtidig vigtigt, at de enkelte trainees fortsat får et grundigt indblik i, hvad det kræver for at drive en virksomhed, fx vi forhold til regnskaber, økonomi og ledelse, forklarer Peter Sejling, administrerende direktør hos Outline Vinduer. 

 

Outlinehq 12 1

Vinduesproducenten, der holder til i Farsø, har netop ansat sin syvende trainee, Sif Thisted. Hun er uddannet fra Aalborg Universitet med en bachelor i idræt og en kandidat i læring og forandringsprocesser, og hun glæder sig over at bringe sine nyerhvervede kompetencer i spil som Product Management Trainee hos Outline: 

- Jeg skal blandt andet hjælpe med at formidle den tekniske produktviden på en letforståelig måde på tværs af organisationen og på sigt hjælpe med markedsanalyser og skabe et endnu bedre indblik i, hvad markedet efterspørger. Derudover er ledelsesunderstøttelse også blandt mine opgaver, og det er en rigtig god mulighed for at lære virksomheden endnu bedre at kende, siger Sif Thisted. 

Et traineeforløb hos Outline varer to år, og størstedelen af de tidligere trainees er blevet i virksomheden efterfølgende, hvor nogle har videreudviklet deres kompetencer eller er avanceret ledelsesmæssigt. 


Som virksomhed er det vigtigt, at vi selv bidrager til at tiltrække højtuddannet arbejdskraft og også hjælper med at give nyuddannede erhvervserfaring. Vi har behov for specialiserede kompetencer og skal derfor også gøre det attraktivt for dem at vælge os. Det synes vi i al beskedenhed, vi er lykkedes med i vores traineeforløb,
siger Peter Sejling.

 

 

Blue Fabrik Madeinfarso 700X500

Se ledige stillinger 

Hos Outline er vi stolte over at have en stærk medarbejderstab, og det er vigtigt for os, at vi har kolleger, som er motiverede og glade for deres arbejde. 

Læs mere om ledige stillinger 

Loading...