< Tilbage til Nyheder

Outline investerer i nyt opti-wood-anlæg

Pressemeddelelse

Vinduesproducenten Outline Vinduer vil også fremover håndtere fremstillingen af fingerskarrerede limtræ på fabrikken i Farsø. Det står klart, efter Outline har investeret et tocifret millionbeløb i et nyt opti-wood-anlæg, der efter planen står klar til brug i starten af 2019.

 Det nye anlæg skal erstatte det nuværende anlæg, man har haft gennem de seneste cirka 20 år, og som tiden - på trods af løbende vedligehold og opgradering af både styring og dele - efterhånden er løbet fra.

 - Det nye anlæg kommer til at give os et boost. Vi har store vækstambitioner og for at forløse dem, kræver det en øgning af vores kapacitet, og her bliver denne investering ganske afgørende. Det unikke ved det nye anlæg er særligt visionsystemet, der benytter røntgenteknologi, hvilket betyder, at det bliver langt nemmere og hurtigere at identificere eventuelle fejl i træet.  Blandt andet derfor kører anlægget tæt på dobbelt så hurtigt som det gamle, mens træudnyttelsen bliver fem procent højere, fortæller direktør i Outline, Jens Sørensen.

 Det nye anlæg skal blandt andet understøtte den øgede efterspørgsel på Outlines leveringskoncept Lynlevering, der indebærer en leveringstid på blot fire dage. Efterspørgslen har allerede betydet, at virksomheden sidste år øgede kapaciteten på Lynlevering med 50 procent.

Fuld kontrol fra start til slut

 Når Outline modtager træ på fabrikken i Farsø, vil det blive scannet og fotograferet i anlægget, og derefter opskæres træet og limes sammen med henblik på at fjerne defekter som knaster og revner. På den måde styrkes træets brudstyrke, og overfladen ensartes, hvilket gør limtræet ideelt til vinduesproduktion.

 - Træet er vores absolut vigtigste råvare, og for at vi kan sikre kvaliteten af vores produktion og leve op til den store efterspørgsel samt kravene fra vores forskellige leveringskoncepter, er det efter vores overbevisning helt afgørende med en sikkerhed for, at vi har den mængde limtræ, vi skal bruge, når vi skal bruge det. Langt de fleste producenter vælger at købe limtræ uden for huset, netop fordi anlægget er en stor investering, men vi tror på, at det kan betale sig på den lange bane på grund af den kontrol, som vi får med både kvalitet og levering. Det er to punkter, vi i forvejen differentierer os på.

 Jens Sørensen siger supplerende, at netop den grad af kontrol over produktionen fra start til slut er blandt årsagerne til, at Outline har mulighed for at tilbyde 10 års garanti på alle produktserier. En anden årsag er, at Outline udelukkende anvender FSC-certificeret træ, hvilket både er med til at sikre kvaliteten samt bidrage til bæredygtigt skovbrug.

Dansk leverandør

Det er den danske maskinproducent System TM i Odder, der er leverandør på anlægget, som er udviklet med fokus på Outlines specifikke behov.

 - Vi står i disse år overfor en ny industriel virkelighed med fokus på effektiv dataudnyttelse, automation og digitalisering af produktionsprocesser. Det giver produktionsvirksomhederne en række nye muligheder, men skal de udnyttes optimalt, kræver det, at teknologierne tilpasses den enkelte virksomheds behov og materiel. Blandet andet derfor er vi er utrolig glade for ordren til Outline, hvor vi i samarbejde med Outlines projektmedarbejdere har udviklet en ”State of the art-optimeringsløsning” til vindueskomponenter, fortæller area sales manager for Skandinavien hos System TM, Allan Them og fortsætter:

 -  Anlægget udmærker sig ved at være tilpasset Outlines specifikke behov med fokus på produktkvalitet, bedste råtræsudnyttelse samt fuldautomatisk håndtering. Avanceret scanning af træet med farvekamera, laser og røntgen er med til at sikre optimal træudnyttelse samt et slutprodukt i topklasse. Vi ser frem til at forsætte vores mere end 20-årige samarbejde med Outline.

 Det var også System TM, der leverede det nuværende anlæg, og siden dengang er der sket rigtig meget på den tekniske front hos Outline.  

 - Investeringen i det nye opti-wood-anlæg skal også ses i forlængelse af vores langsigtede investering i digital omstilling og industri 4.0-teknologi. Vi har gennem de seneste mange år investeret massivt i både medarbejdere med kompetencer inden for digitalisering samt nye systemer og spritnyt produktionsudstyr med al den nyeste teknologi, og den indsats har betydet, at vi i dag er med helt i front, når vi taler industri 4.0, fastslår Jens Sørensen afslutningsvis.

Besoeg Web03
Loading...