< Tilbage til Nyheder

Vinduesproducent investerer millioner i nyt aluminiumsanlæg​ 

Danskerne efterspørger i stigende grad døre og vinduer med træ indvendigt og aluminium udvendigt, lyder det fra XL-Byg. Den tendens mærker man hos vinduesproducenten Outline Vinduer i Nordjylland, som derfor netop har investeret i et nyt aluminiumsanlæg, som blandt andet skal øge kapaciteten, der er afsat til træ/alu-produkter. 

Salget af vinduer og døre med træ indvendigt og aluminium udvendigt bliver i stigende grad valgt i stedet for produkter af træ. Sådan lyder det fra produktchef i XL-BYG, Jacob Østergaard Sørensen, som fremhæver, at det har været en generel tendens i salget i dør- og vinduesbranchen de seneste mange år:   

- En væsentlig større andel af salget går i dag til træ/alu-produkter fremfor rene træprodukter, end hvis man sammenligner med for bare tre til fem år siden. Det skyldes i særdeleshed, at danskerne i stigende grad efterspørger løsninger, der kræver minimal vedligeholdelse i dagligdagen, fortæller Jacob Østergaard Sørensen.

En af de vinduesproducenter, der i høj grad har mærket den udvikling, er nordjyske Outline Vinduer i Farsø. Her har man som følge af forskydningen i efterspørgslen netop valgt at investere 6,5 millioner kroner i et nyt automatisk aluminiumsanlæg, som dels har til formål at øge kapaciteten, der er afsat til træ/alu-produkter, og dels erstatte udtjent udstyr:

- Tre ud af fem kunder vælger i dag træ/alu-produkter fremfor træ, og det er en andel, der er steget væsentligt de seneste år. Derfor har vi nu valgt at investere i et helt nyt og endnu bedre anlæg, som skal hjælpe os med at imødekomme den stigende efterspørgsel, som rigtig mange dør- og vinduesproducenter generelt set oplever lige nu, forklarer Outline Vinduers direktør, Jens Sørensen, og fortsætter:

- Med det nye anlæg kan vi således både erstatte vores tidligere, efterhånden udtjente anlæg, som nu kan bruges som back-up-løsning, og samtidig kan vi øge kapaciteten på området. På den måde er vi godt rustet til fremtiden og forberedte på, hvis stigningen i efterspørgslen på træ/alu-produkter skulle fortsætte. Derudover er anlægget også med til at understøtte vores hurtige leveringskoncepter på helt ned til fire arbejdsdage – som i stigende grad bliver efterspurgt – da det fungerer mere effektivt end det tidligere.


Den nyeste teknologi på markedet

Det er den danske virksomhed Nicholaisen, der er leverandør på det nye anlæg. Anlægget er udviklet i løbet af det seneste år, så det er tilpasset vinduesproducentens profiler, hvor det skal save, bore og fræse de aluminiumsprofiler i den rækkefølge, som Outline skal bruge til sine døre og vinduer. Herudover bliver hver enkelt profil automatisk lasermærket, så de har en unik kode, når profilen skal videre i produktionen.

- Vi har i løbet af de seneste cirka 12 måneder været godt i gang med at konstruere og producere det nye anlæg til Outline, så det passer præcis til både virksomhedens typer af aluminiumsprofiler og eksisterende styringssystem. Samtidig har Outline efterspurgt den nyeste teknologi med de bedste tolerancer på markedet, hvilket vil sige, at anlægget er gjort fuldt automatisk i højeste kvalitet, fortæller CEO i Nicholaisen, som sælger innovative maskinløsninger, Jesper Nicholaisen, og fortsætter:

- For eksempel har anlægget en automatisk afstabler-robot, som placerer profilerne i profilvogne. Derudover er anlægget universelt til Outlines profiler og konstrueret på en måde, så der ikke forekommer nogen omstillingstid, når der skal skiftes mellem de forskellige typer af aluminiumsprofiler, hvilket er langt mere effektivt end den nuværende proces.

Når anlægget er leveret, skal det i løbet af januar måned køres ind i produktionen, hvor virksomhedens medarbejdere skal oplæres i brugen af det.

 - Hvis alt går efter planen, bliver anlægget leveret kort før jul, og vi glæder os meget til at få det op at køre, slutter Jens Sørensen.

Billede 4 Alu Profiler Anlaegget Skal Producere
Loading...