< Tilbage til Nyheder

Outline Vinduer gør sig attraktiv i kampen om arbejdskraft

I KAMPEN OM ARBEJDSKRAFT

Kampen om kvalificeret arbejdskraft er stor, og ifølge tal fra Danmarks Statistik meddelte ikke færre end 10 procent af landets industrivirksomheder i tredjekvartal 2019, at manglen på arbejdskraft faktisk er så stor, at det er en produktionsbegrænsende faktor.

 Hos Outline Vinduer i Farsø kan man i den grad nikke genkendende til udfordringen, og derfor afsætter virksomheden også i højere grad ressourcer til dels at rekruttere og dels at fastholde de dygtige medarbejdere, som virksomheden allerede har. Det er nemlig, ifølge direktør Jens Sørensen, mindst lige så vigtigt i kampen om den kvalificerede arbejdskraft:

 - Hvis man vil have en velfungerende virksomhed, er det langt fra nok at have et godt produkt – medarbejderne og deres kompetencer samt evne til at samarbejde er mindst lige så vigtig. Derfor har vi også, i takt med at det er blevet sværere at tiltrække den nødvendige arbejdskraft, skærpet fokus på ikke alene at gøre os attraktive overfor potentielle nye medarbejdere, men også at fastholde vores eksisterende medarbejdere, som vi uden tvivl gerne vil have glæde af mange år endnu, fortæller direktør hos Outline Vinduer, Jens Sørensen, og fortsætter:

 - Og her er trivsel et fast fokus, vi har. Eksempelvis har vi netop afholdt trivselsdagen for vores funktionæransatte – og lignende vil komme for de timelønnede – som er et blandt mange forskellige tiltag, vi foretager os for at understrege vigtigheden heraf og for at gøre os konkurrencedygtige på markedet.

 Tirsdag den 8. oktober afholdt Outline Vinduer således temadag, hvor fysisk og psykisk sundhed var i fokus. Her var gåture, frokostfitness, konkurrencen ”kend din madpyramide” og oplægget ”Trivsel på arbejdspladsen – fra et kollegialt- og arbejdsgiverperspektiv” blandt de mange initiativer, som skal bidrage positivt til medarbejdernes trivsel på arbejdspladsen både nu og på sigt:

 - Vi har altid haft fokus på medarbejdertrivsel med sociale arrangementer som disse, men der er ingen tvivl om, at fokus blot er blevet endnu større efter, kampen om de gode folk er blevet skærpet. Derfor har vi i virksomheden eksempelvis også en personaleforening, der løbende står for forskellige sociale arrangementer for medarbejderne og deres familier, som virksomheden hvert år giver et økonomisk bidrag til.

 Outline Vinduer har således afholdt adskillige arrangementer det seneste år, som skal være med til at sikre, at medarbejderstaben trives både fagligt og socialt. Eksempelvis har personaleforeningen arrangeret fælles fisketur, deltagelse i Farsø Løbet, været til koncert i Aars-hallen, kørt gocart og været en tur i Fårup Sommerland med deres familier.

Img 0570
Loading...