Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Grøn omstilling: Outline Vinduer øger fokus på bæredygtighed markant med ny trainee 

Stigende krav til bæredygtighed fra både lovgivning og kunder får nu den nordjyske vinduesproducent Outline Vinduer til at sætte indsatser på området i system. Virksomheden har netop – via det EU-finansierede Go Vest-projekt, der har til formål at tiltrække højtuddannet udenlandsk arbejdskraft til virksomheder i Vesthimmerlands Kommune – ansat en ny trainee, Indra Pētersone fra Letland. Hun skal dels hjælpe med at strukturere bæredygtighedsarbejdet og dels bidrage med et frisk blik på virksomheden udefra.

En solid tradition for trainees hos Outline Vinduer i Farsø fortsætter ufortrødent med den nylige ansættelse af den syvende i rækken, Indra Pētersone fra Letland. Hun har boet i Danmark i de seneste tre år og har en bachelor i byøkonomi fra Riga Tekniske Universitet og blev i 2021 civilingeniør i byplanlægning og bæredygtighed fra Aalborg Universitet. Som trainee hos Outline skal hun både være med til at øge vinduesproducentens fokus på bæredygtighed og give nye input til virksomheden: 

- Et traineeforløb er en stor gevinst både for os som virksomhed, for mig som direktør og selvfølgelig for den unge trainee, der på nærmeste hold får indblik i, hvordan man leder og driver en virksomhed. Med ansættelsen af Indra i vores seneste traineeforløb styrker vi desuden vores fokus på bæredygtighed, som der både kommer stigende lovkrav til, og som vi oplever, at kunderne i højere og højere grad efterspørger, forklarer administrerende direktør for Outline Vinduer, Jens Sørensen. 

Indra Pētersone har en stor passion for grøn omstilling og bæredygtighed, både i sit private og professionelle liv. Hun var derfor meget begejstret, da hun hørte om muligheden for et traineeforløb hos Outline, hvor netop bæredygtighed er hovedfokus: 

- Jeg har masser af viden om bæredygtighed fra studiet på et akademisk plan, og jeg er derfor meget glad for at få lov til at arbejde med og bruge det i praksis hos Outline, også selv om det er i en branche, jeg ikke på forhånd har kendskab til. Det er et stort plus for mig, at jeg kan kombinere faste opgaver, blandt andet som assistent for vores direktør, med projektorienterede opgaver inden for bæredygtighed, hvor jeg også udvikler mig både fagligt og personligt, fortæller Indra Pētersone. 

Det er Outlines ambition at forbedre og øge rådgivningen omkring de rette bæredygtige valg, når kunderne skal vælge vinduer til deres bygge- og renoveringsprojekter. 

- Det betyder blandt andet, at den samlede CO2-belastning ved produktionen af vinduer skal kunne dokumenteres, og at der skal skabes et overblik over, hvordan produkterne bliver endnu mindre klimabelastende. Derudover er vi allerede nu i fuld gang med forberedelserne til at kunne leve op til lovkravet om EPD’er, som træder i kraft fra januar 2023. Alt sammen opgaver, som bliver en del af Indras arbejde hos os, siger Jens Sørensen.