< Tilbage til Nyheder

Outline Vinduer og Vesthimmerlands Kommune udvider succesfuldt jobtræningskoncept

Nu kommer der flere muligheder for Vesthimmerlands Kommunes ledige. Kommunen har nemlig i samarbejde med vinduesproducenten Outline Vinduer valgt at udvide afdelingen Outline Plus med hele ni praktikpladser, mens de samtidig ansætter en ny projektkoordinator. Således der nu er tre ansatte med direkte ansvar for at lede afdelingen, som har eksisteret de sidste fem år og beskæftiger primært ledige med svag tilknytning til arbejdsmarkedet.

- Det handler om at skabe gode muligheder i kommunen og om at sørge for, at deltagerne bliver rustet til at varetage et job. Outline Plus skal give borgere en ny chance på arbejdsmarkedet, og erfaringerne viser allerede, at rigtig mange er klar til at gribe den. Derfor er det også med stor glæde, at vi nu i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune både udvider med en ekstra medarbejder samt øger kapaciteten med ni pladser, fortæller Outline Vinduers direktør, Jens Sørensen, hvis glæde deles af job- og borgerservicechef Lone Lollesgaard fra Vesthimmerlands Kommune:

- I Vesthimmerlands Kommune har vi længe arbejdet målrettet med at styrke relationen til kommunens virksomheder, og Outline Plus er et fantastisk eksempel på, hvad vi kan opnå, når vi arbejder sammen. Konceptet har været en stor succes fra dag ét, og med udvidelsen glæder vi os til sammen med Outline at hjælpe endnu flere ledige ind på arbejdsmarkedet, siger Lone Lollesgaard.

Outline Plus består således nu af 31 praktikpladser, som blandt andet henvender sig til unge, der har svært ved at træde ind på arbejdsmarkedet. Derudover er tilbuddet også målrettet borgere, som har oplevet lange perioder med sygdom og nydanskere, som endnu ikke har erfaring fra danske arbejdspladser. Outline Plus er derfor en god mulighed for opkvalificering af ledige, og den ambition indebærer ifølge Jens Sørensen, at der stilles krav til praktikanterne.

- Det er vigtigt, at vi tester og udvikler på deltagernes evne til blandt andet at samarbejde, møde til tiden og varetage et regelmæssigt job. Outline Plus fungerer som underleverandør af produkter og serviceydelser til vores fabrik, og vi ser derfor deltagerne som en ressource og nogle af dem endda som potentielle ansatte, forklarer direktøren med henvisning til, at Outline Vinduer selv har ansat flere af deltagerne på fuld tid.  

Fra Outline Plus til færdiguddannet maskinsnedker
Et godt eksempel er 25-årige Mike Schmidt fra Løgstør, der blev en del af Outline Plus tilbage i 2012. Dengang fik han skræddersyet et praktikforløb, som gjorde, at han i et passende tempo kunne vende sig til arbejdet og den daglige rutine. Sidenhen blev han rykket til en løntilskudsstilling i produktionen, som senere blev til en fastansættelse og en maskinsnedkeruddannelse på CV’et.

- Da jeg begyndte hos Outline Plus, var jeg på vej ud af en dårlig levevej som kriminel og stofmisbruger. Derfor havde jeg også i starten svært ved overhovedet at håndtere en 37-timers arbejdsuge, men forløbet hjalp mig med stille og roligt at bygge på, fortæller Mike Schmidt og fortsætter:

- I dag arbejder jeg stadig hos Outline og trives virkelig med det. Jeg lærer nyt hver dag og hjælper ofte mine kolleger, når der er brug for det. Det har givet mig blod på tanden, hvilket også fik mig til at begynde på maskinsnedkeruddannelsen for nogle år tilbage.

Mike Schmidt har netop færdiggjort uddannelsen, som tager 3 år og 8 måneder. Han er fastansat som maskinsnedker i produktionen på Outlines fabrik i Farsø og er blot et eksempel på flere unge, som Outline Plus har hjulpet på arbejdsmarkedet igen via et skræddersyet praktikforløb med Vesthimmerlands Kommune.

 

Billede 4 Mike Schmidt Web
Loading...