< Tilbage til Nyheder

Stor konkurrence om arbejdskraft: Skræddersyet jobtilbud fik 23-årige Sine til at gøre karriere i vinduesbranchen 

Der er lige nu stor mangel på arbejdskraft i Danmark, og særligt brancher som byggeri og industri er hårdt ramt. Det skaber udfordringer for blandt andre Outline Vinduer i Farsø, hvor man har måttet tænke ud af boksen for at tiltrække dygtige medarbejdere. Blandt andet derfor har virksomheden skræddersyet et uddannelsesforløb til 23-årige Sine Andersen, som fik hende til at ændre planerne om universitetet og i stedet gøre karriere i vinduesbranchen. 

Mange danske virksomheder oplever lige nu stor mangel på arbejdskraft. For bygge- og anlægsbranchen er andelen af virksomheder, der meldte om manglende hænder i december 2021, ifølge Danmarks Statistik hele 41 procent, mens 38 procent af virksomhederne indenfor industrien i fjerde kvartal af 2021 manglede arbejdskraft. Derfor må virksomhederne i endnu højere grad tænke kreativt for at rekruttere den nødvendige arbejdskraft. 

En af de virksomheder, der både nu og igennem de seneste par år har tænkt ud af boksen for at rekruttere nye medarbejdere, er vinduesproducenten Outline Vinduer i Farsø. Her har man blandt andet sat et større fokus på at skræddersy job- og uddannelsesforløb for at gøre virksomheden endnu mere attraktiv overfor potentielle nye kolleger, og det har vist sig at være en succes. Et skræddersyet jobtilbud har nemlig resulteret i, at 23-årige Sine Andersen fra Aalborg – i stedet for at starte på universitet – netop nu er under en toårig uddannelse som salgsassistent i Outlines eksportafdeling: 

- Jeg begyndte hos Outline i en midlertidig stilling i mit sabbatår og havde egentlig planer om at starte på universitet efterfølgende – hvor jeg allerede havde søgt ind og fundet lejlighed i Aalborg. Men i stedet kom Outline med en stilling, som jeg ikke kunne afslå. De havde nemlig skræddersyet et uddannelsesforløb som salgsassistentelev, der matchede mine behov og ønsker i forhold til at tage en uddannelse med et internationalt islæt, som jeg brænder rigtig meget for, og som også var den vej, jeg havde planer om at gå på universitetet, fortæller Sine Andersen og fortsætter: 

- Så i stedet for at sidde med hovedet begravet i en bog i fem år på universitetet kunne Outline tilbyde mig den praktiske erfaring fra start med alle de ting, jeg egentlig gerne vil opnå og have erfaringer med. Blandt andet indeholder forløbet derfor helt ekstraordinært to udenlandske praktikophold i England og Litauen, hvor Inwido-koncernen, som Outline er en del af, også har afdelinger. Og det har været noget, jeg har vægtet rigtig højt i beslutningen, da jeg har boet i Australien og gerne vil arbejde videre med mit engelske og den internationale del.

 

Foto 1 Sine Andersen Og Morten Bach Valsted

Åbner op for nye muligheder og kompetencer 

Sine Andersen er således netop kommet hjem fra det første af sine to udenlandsophold hos Outlines søsterselskaber i England. Og ifølge Janni Christensen, der er kundecenterleder hos Outline, har den store fleksibilitet i virksomheden givet stor værdi til virksomheden: 

- Lige nu mangler der i høj grad arbejdskraft, men hvis man er villig til at strække sig som virksomhed, så åbner det også helt sikkert op for nogle flere og rigtig gode muligheder. Det har vi uden tvivl erfaret med Sine, som vi er enormt glade for at have i virksomheden, forklarer Janni Christensen og fortsætter: 

- Det sammensatte forløb giver nemlig ikke kun værdi til Sine, men også en kæmpe værdi til os som virksomhed. Nu kommer hun nemlig rundt og lærer af, hvordan tingene bliver gjort i Inwidos andre afdelinger og får samtidig en hel unik forståelse for hele koncernen, eksporten, og hvordan der bliver samarbejdet på tværs af landegrænserne. Og derfor er det også helt sikkert noget, vi vil fokusere meget mere på at gøre fremadrettet. 

Sine Andersen var i uge to og tre i udenlandspraktik hos Inwidos søsterselskab i England, mens hun senere på foråret også skal to uger til Vilnius i Litauen. Til sommer er hun færdiguddannet som salgsassistent, hvor hun fortsat ser store udviklingsmuligheder hos vinduesproducenten. 

Blue Fabrik Madeinfarso 700X500

Se ledige stillinger 

Hos Outline er vi stolte over at have en stærk medarbejderstab, og det er vigtigt for os, at vi har kolleger, som er motiverede og glade for deres arbejde. 

Læs mere om ledige stillinger 

Loading...