< Tilbage til Nyheder

Efterspørgslen på hurtig levering af vinduer og døre er næsten fordoblet på godt et år

I Farsø bliver der produceret døre og vinduer dag, aften og nat. Outline Vinduer er nemlig en af de meget få vinduesproduktioner i landet, der kører treholdsskift. Og det har det seneste års tid vist sig at være altafgørende for ikke alene at kunne følge med den usædvanlig store efterspørgsel under coronakrisen, men også for at kunne imødekomme et stigende antal bestillinger på ekstra hurtige leveringstider.

Renoveringsprojekter i hjemmet tog fart, da coronakrisen sidste år brød ud, og det betød, at flere dør- og vinduesproducenter modsat mange andre brancher fik travlt. Det gjorde man også hos Outline Vinduer i Farsø, som kan se tilbage på mere end et år med en ordretilgang udover det sædvanlige, og som på flere måder satte virksomheden på prøve.

Ikke alene steg efterspørgslen på døre og vinduer, og der opstod udfordringer med at skaffe råvarerne. Outline oplevede også et stigende antal bestillinger med virksomhedens leveringskoncepter Lynlevering og Hurtig Levering, hvor virksomheden lover produktion og levering på intet mindre end fire og ti arbejdsdage. Siden coronakrisens begyndelse er antallet af disse ordrer nemlig steget til knap det dobbelte.

9280 Red
Vi har et vedvarende fokus på at være branchens mest effektive leverandør og dermed hele tiden optimere transaktionstiden igennem hele værdikæden. Det har betydet stor interesse for særligt vores hurtige leveringskoncepter og digitale værktøjer, der sikrer, at håndværkerne effektivt kan afgive tilbud uden at skulle igennem trælast og Kundecenter, før de kan udarbejde et tilbud til slutkunden Direktør i Outline, Jens Sørensen.

Den store efterspørgsel kombineret med interessen for hurtig levering har dog ifølge Jens Sørensen stillet meget store krav til virksomhedens produktion:

- Når man kombinerer et behov for at producere flere døre og vinduer med det faktum, at råvaretilgangen er begrænset, og flere løsninger skal produceres på meget kort tid, så stiller det helt enorme krav til en produktionsvirksomhed. Og her har vores evne til at arbejde i treholdsskift og mulighed for at mande op på aften- og nattearbejde vist sig at være fuldstændig afgørende for, at vi har kunnet øge kapaciteten markant og imødekomme den stigende efterspørgsel fra kunderne, forklarer Jens Sørensen, og fortsætter:

- På den måde har vi nemlig kunnet producere det samme på én dag, som mange andre vinduesproducenter, der ikke arbejder aften og nat, kan nå på tre dage – endda med den samme høje leveringssikkerhed, som vi altid har haft, nemlig på over 99 procent. På trods af de mange tiltag for at kunne følge med efterspørgslen har vi i det forgangne år, af og til været udfordret på vores hurtige leveringskoncepter grundet den ekstremt høje efterspørgsel. Vi kan dog fortsat levere væsentligt hurtigere end branchestandarden takket være et stærkt produktionssetup med treholdsskifte.

Og selvom treholdsskift umiddelbart kan lyde simpelt i en produktionsvirksomhed, så fremhæver Jens Sørensen, at det kræver helt overraskende meget af en virksomhed som Outline:

- Det er gigasvært at have treholdsskift. Det stiller krav hele vejen rundt i virksomheden som eksempelvis, at specialister og support hele tiden skal være til rådighed, hvis der sker noget – især når man har en produktion, der er så digitalt funderet som vores. Går en maskine eller et system i stykker midt om natten, skal vi have alle ressourcer, som for eksempel IT-leverandører, på standby for at kunne sikre os leveringssikkerheden. Der stilles markant flere krav til både logistik, ledelse og medarbejdere, slutter han. 

Omoutline Levering1 (1)

Levering 

Danmarks stærkeste levering af døre og vinduer med Outlines velkendte høje produktkvalitet og 10 års garanti. 

Læs mere om vores levering

Loading...