< Tilbage til Nyheder

Trivsel i højsædet: Outline formår at holde på seniorguldet

En ny undersøgelse fra Great Places to Work® viser, at ældre medarbejdere og medarbejdere med mange års anciennitet hos Outline Vinduer har en særligt høj trivsel. Det glæder vinduesproducenten, som med en seniorordning gør en ekstra indsats for at fastholde seniorguldet med de mange års erfaring. 

Jeg gør en forskel på arbejdspladsen, og mit arbejde giver mening. Sådan lyder det fra 96 procent af medarbejderne med mere end 20 års anciennitet hos Outline Vinduer i en ny undersøgelse fra Great Place to Work. Undersøgelsen består af godt 60 spørgsmål, og sammenholder man svarene fra medarbejdere med mere end 20 års anciennitet, lander den totale tilfredshedsscore på 93 procent, mens den tilsvarende ligger på 90 procent for medarbejdere, der er 55 år eller derover – procentdele, der ligger langt over landsgennemsnittet på henholdsvis 71 og 69 procent. 

Tallene glæder Sarah Nauer-Newstead, HR business partner i Outline, for seniorguldet – som hun kalder dem – er skattede medarbejdere i virksomheden.

- Hos Outline er vi bevidste om vigtigheden af at fastholde seniorguldet. Det er ofte dem, der har den højeste anciennitet i virksomheden og dermed fungerer som kulturbærere. De gemmer også på vigtig viden opbygget over tid, som man ikke bare kan erstatte med en ny medarbejder. Derfor er det glædeligt at se, at både vores medarbejdere over 55 år og dem med mere end 20 års anciennitet scorer os højt på samtlige parametre. 

Kim WEB
Ledelsen viste mig masser af tillid, da de gav mig muligheden for at blive kørende sælger, og det er min opfattelse, at de altid lytter til den enkelte medarbejder. Kim Lange, kørende sælger

Seniorordning skal bidrage til fastholdelse 

En af de medarbejdere, der holder fast i Outline, er 67-årige Kim Lange, som har været ansat i virksomheden de sidste 20 år. Han startede egentlig på virksomhedens kontor, men fik hurtigt mulighed for at blive kørende sælger. Kim Lange er især glad for de faglige udfordringer, som arbejdet giver ham, og så synes han, ledelsen passer godt på sine medarbejdere. 

- Fagligt har jeg ramt det, jeg holder allermest af at arbejde med, for jeg elsker at komme ud til vores kunder og fremvise et dansk kvalitetsprodukt. Ledelsen viste mig masser af tillid, da de gav mig muligheden for at blive kørende sælger, og det er min opfattelse, at de altid lytter til den enkelte medarbejder i virksomheden og giver dem en position og nogle rammer, der gør dem trygge og glade. Vi er mange, som har været i Outline i mange år, så vi kender også hinanden godt og giver plads til hinandens forskelligheder. Det vil jeg ikke på samme måde kunne finde på en ny arbejdsplads, siger Kim Lange. 

Hos Outline er det netop medarbejdere som Kim Lange, man gerne vil beholde, og Sarah Nauer-Newstead forklarer, at en aktiv seniorpolitik er et af de tiltag, som skal gøre det attraktivt at blive i virksomheden. 

- Vi har arbejdet med en seniorpolitik de sidste par år, som har til formål at fastholde vores store andel af medarbejdere over 50 år. Seniorpolitikken skal især tage vare på de medarbejdere, der er tæt på folkepensionsalderen, ved at skabe fleksible arbejdsvilkår tilpasset den enkelte medarbejder, afslutter Sarah Nauer-Newstead. 

Outline samler løbende op på de erfaringer, man gør sig i arbejdet på at fastholde seniorer, og udruller en seniorpolitik 2.0 i nærmeste fremtid. Den nye seniorpolitik vil tage udgangspunkt i rapporter fra blandt andet Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og BrancheFællesskaberne for Arbejdsmiljø, og flere medarbejdere er også inviteret ombord for at give input og idéer. 

Capture

Det er ikke kun ældre medarbejdere, der vurderer, at Outline er en god arbejdsplads. 89 procent af virksomhedens cirka 320 medarbejdere synes, at Outline er et rigtig godt sted at arbejde, og sidste år blev Outline den første i vinduesbranchen med et Great Place to Work-certifikat. 

Find Outlines certificeringsprofil hos Great Place to Work her

Loading...