< Tilbage til Nyheder

Vinduesproducent hjælper 70 langtidsledige borgere gennem jobtræningskoncept

I løbet af 2021 har Outline Vinduer i Farsø hjulpet hele 70 ledige borgere med blandt andet at komme i et jobforløb, få afklaring af arbejdsevnen eller udvikle deres sociale kompetencer. Det er sket ved hjælp af jobtræningskonceptet Outline Plus, hvor vinduesproducenten i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune afprøver og opkvalificerer borgere uden tilknytning til arbejdsmarkedet. Og ifølge Danny Nørgaard Jespersen, der nu er ansat i Plus, er det en succes at kunne prøve kræfterne af i et tilrettelagt forløb.

Langtidsledigheden har de seneste år taget et markant dyk, og dermed kommer flere og flere borgere i beskæftigelse. Ifølge de nyeste tal fra Danmarks Statistik ligger langtidsledigheden i hele landet på 0,8 procent af arbejdsstyrken, og i Vesthimmerlands Kommune er den helt nede på 0,7 procent af arbejdsstyrken. Det skyldes selvsagt vækst og fremgang i samfundet, men en stor del af forklaringen ligger også i gode jobforløb, som er medvirkende til at afklare og hjælpe de langtidsledige videre.

Et af de jobforløb er jobtræningskonceptet Outline Plus, som Vesthimmerlands Kommune og vinduesproducenten Outline Vinduer i Farsø sammen driver med det formål at afprøve og opkvalificere borgere, som er langtidsledige og eksempelvis på kontanthjælp, sygedagpenge eller har særlige vilkår. Og alene i 2021 har hele 70 borgere i kommunen således været igennem Plus-afdelingen:

- I Vesthimmerlands Kommune gør vi rigtig meget for at få afklaret de langtidsledige, så de kan komme videre i et forløb, der passer dem. Her er Outline Plus et rigtig godt eksempel på, hvad vi er i stand til, når vi samarbejder med de lokale virksomheder. Med konceptet har vi formået at få rigtig mange borgere afklaret og hjulpet videre enten i job eller i et andet forløb, og det er vi stolte af, fortæller Lone Lollesgaard, der er uddannelses- og arbejdsmarkedschef i Vesthimmerlands Kommune.

Ud af de i alt 70 borgere har hele 36 fået afklaring i forhold til deres videre forløb eller arbejdsevne, fire er blevet ansat hos Outline, mens to er kommet i enten job eller uddannelse uden for Outline. De øvrige er fortsat aktive i Plus-afdelingen eller stoppet af anden årsag.

- Vi har i de seneste år haft rigtig mange succeshistorier i Plus-afdelingen, og det betyder meget for os at hjælpe folk ud af langtidsledigheden. Samtidig får vi jo også ekstra hænder, som kan hjælpe til med opgaver i det omfang, som hver medarbejder nu kan holde til. Derfor er vi rigtig glade for, at så mange borgere har taget imod tilbuddet om at afprøve kræfterne i Outline Plus, siger administrerende direktør i Outline Vinduer, Jens Sørensen. 

IMG 7683

Fastholder hverdag og kollegaer

En af de langtidsledige, som i dag er knyttet til Outline Plus, er 28-årige Danny Nørgaard Jespersen. Han er uddannet tømrer og har arbejdet inden for tømrerfaget i et par år, men har efterfølgende fået knæproblemer og er derfor i udredning i forhold til sin jobsituation: 

- Jeg var rigtig glad for mit job som tømrer, men jobbet har desværre en del knæbelastende arbejde, så jeg har måttet indse, at jeg ikke kan blive i tømrerfaget. Derfor er jeg nu startet i Outline Plus, hvor jeg startede i en to ugers praktik for at afprøve, om opgaverne kunne tilpasses mine udfordringer. Det gik rigtig fint, og jeg er nu ansat i ’småjob’ med tre timer om dagen i afdelingens pakkeri. Her kan jeg få lov til at teste mine fysiske grænser, og hvor meget mine knæ kan holde til, siger Danny Nørgaard Jespersen og fortsætter: 

- Det gode ved Outline Plus er, at det er tilrettelagt efter mig og min situation, men jeg kan fortsat fastholde en hverdag, møde kollegaer og føle, at jeg kan gøre gavn på en arbejdsplads. Derudover glæder det mig, at jeg fortsat er inden for mit felt og kan bruge mine hænder hos Outline. Forløbet er helt sikkert medvirkende til, at jeg hurtigere kan finde ud af, hvad jeg kan lave i fremtiden.

Foruden Danny Nørgaard Jespersen har 21-årige Oliver Borup også været knyttet til Outline Plus-afdelingen. Han begyndte i forløbet med henblik på at få en idé om, hvilken uddannelses- eller jobvej han skulle gå, hvilket også netop er resulteret i et job ved Outline:

- Det viste sig hurtigt, at Oliver er dygtig med sine hænder. Han fik derfor tilbudt et job i vores produktionslinje, hvor han i dag assisterer operatøren og er ansat på 32 timer med særlige vilkår. Han er således også et rigtig godt eksempel på en solstrålehistorie fra Outline Plus, lyder det fra projektkoordinator i Outline Plus, Jette Marie Madsen.

Outline Plus rummer samlet 31 praktikpladser og er et forløb, der varer i gennemsnit 8-12 uger. De fleste i Plus-afdelingen arbejder i et par timer om dagen, men der er også nogle, som kan komme tæt på en fuldtid alt efter den enkeltes situation. 

Glas2

Outline Plus 

Som en større virksomhed i vores lokalområde synes vi, det er naturligt at tage et socialt medansvar over for de borgere, der ikke har det så let. 

Læs mere om Outline Plus 

Loading...