< Tilbage til Nyheder

Vinduesproducent opruster med to nye specialanlæg

Renoverings-markedet får øjnene op for Daylight.

Outline Vinduer lancerede i april 2018 det nye træ/alu-vindue Daylight, som har en imponerende isoleringsevne og giver op til otte procent mere lysindfald sammenlignet med et traditionelt vindue. Serien, som sælges i landets trælaster og byggemarkeder, er sidenhen faldet i så god jord hos de danske boligejere, at vinduesproducenten i Farsø i Nordjylland nu har måttet investere i to spritnye og specialbyggede CNC-anlæg, der skal hjælpe med at følge med den store efterspørgsel:

 - Efterspørgslen på vores nye Daylight-serie har været meget højere, end vi overhovedet har turdet håbe på. Da vi lancerede serien for halvandet år siden, forventede vi først at nå op på vores nuværende produktionsniveau på tre eller fire år. Men allerede nu – på kun den halve tid – er den målsætning blevet indfriet, og vi er derfor nu nødt til at udvide produktionskapaciteten med to helt nye CNC-anlæg, siger Outline Vinduers direktør, Jens Sørensen, og fortsætter:

 - Det skyldes blandt andet, at kunderne har fået øjnene op for, hvilken stor forskel og effekt det slanke design og udtryk har i renoveringsmarkedet. Den ældre boligmasse mangler typisk naturligt lysindfald og har ofte store udhæng. Her mærker og ser man virkelig en afgørende forskel på traditionelle karm/ramme-konstruktioner og den nye Daylight-serie.

 Anlæg særligt egnet til Daylight

De to nye anlæg er i endnu højere grad skræddersyede til at producere den nye Daylight-serie, så de kan få den ultrasmalle karm og ramme, som giver det store lysindfald, serien er kendt for:

 - Tidligere havde vi et enkelt bearbejdningscenter til at løfte produktionen af Daylight-vinduer, hvilket det indtil nu har klaret til UG. Men med vores to nye, højteknologiske CNC-anlæg, som er bygget med fokus på at producere Daylight-serien, bliver produktionen nu endnu bedre. Samtidig skal anlæggene understøtte vores lynleveringskoncept, hvor vi kan levere vinduerne på ned til fire dage, og således kan vi på flere parametre imødekomme den store efterspørgsel, som vi forventer vil stige yderligere i fremtiden, fortæller han.

 Udover at bidrage til selve produktionen giver de to nye specialanlæg også Outline Vinduers medarbejdere mulighed for at beskæftige sig endnu mere med højteknologiske produktionsanlæg:

 - Med de nye anlæg kan vores medarbejdere lære mere om højteknologiske produktionsløsninger, som har vundet indpas i vores branche de seneste år. Det er især en fordel for vores lærlinge, da uddannelserne nærmest stiller krav om, at de skal lære at betjene teknologiske produktionsanlæg. På den måde kan vi også tilbyde endnu mere til vores lærlinge både nu og på sigt, slutter Jens Sørensen.

 Outline er godt i gang med at oplære deres medarbejdere i at betjene anlæggene og samle nødvendigt data ind, så produktionsprocesserne bliver finpudset. Det forventes således, at de to nye CNC-anlæg kører på fuld kraft fra slutningen af 2019.

Outline Cnc Mindre Anlaeg1
Loading...