< Tilbage til Nyheder

Vinduesproducent springer lavsæson over og ansætter 25-30 nye medarbejdere

Mens coronakrisen har udfordret mange brancher i løbet af det seneste år, så buldrer byggeriet fortsat derudaf. Det mærker man i høj grad hos vinduesproducenten Outline, som har usædvanligt travlt. Derfor ansætter virksomheden nu – på et helt uhørt tidspunkt – 25-30 nye medarbejdere til produktionen og runder således et historisk stort medarbejdertal.

Lavsæsonen er aflyst. Sådan lyder udmeldingen fra den nordjyske vinduesproducent Outline Vinduer i Farsø, der lige nu mærker en usædvanlig stor efterspørgsel på vinduer og døre. Derfor er vinduesproducenten godt i gang med en rekrutteringsproces, hvor virksomheden ansætter flere nye medarbejdere til produktionen.

- Normalvis skruer vi ned for bemandingen hen over vintermånederne, men i år er der vendt op og ned på alting. Vi mærker en usædvanlig stor efterspørgsel, og faktisk har vores ordrebeholdning aldrig været større, end den er lige nu. Derfor bliver vi i år nødt til at gøre det helt modsatte og ansætte en masse nye medarbejdere for at kunne følge med, forklarer Outline Vinduers administrerende direktør, Jens Sørensen.

Outline har indtil videre ansat de første 20 nye medarbejdere af i alt 25-30, og det betyder, at medarbejderantallet i virksomheden nu ligger på 315 ansatte, hvilket er det højeste antal nogensinde.

- Det er helt utroligt at stå her og kigge tilbage på et år, der på mange måder har været helt forfærdeligt, og så samtidig nu runde det højeste medarbejdertal i virksomheden nogensinde. Her ligger en stor del af forklaringen naturligvis i coronaepidemien, som både har begrænset danskernes forbrug, når det gælder rejser, fester, restaurantbesøg og lignende og samtidig har sat gang i renoveringsprojekterne derhjemme, fortæller Jens Sørensen og fortsætter:

- Det kombineret med de udbetalte indefrosne feriepenge har vist sig at være den helt rigtige cocktail, når man kigger på en branche som vores. Og selvom der ikke er meget positivt at sige om coronaepidemien, så kan vi ikke komme udenom, at vores situation lige nu er en positiv afledt sideeffekt af den.

Vækst Hos Outline
IMG 9309 Redigeret

Bevarer hurtige leveringskoncepter

Det er hovedsageligt aften- og nattevagt, Outline ansætter medarbejdere til, da det er her, vinduesproducenten har de største muligheder for at skrue op for kapaciteten. De nye medarbejdere skal således ikke alene bidrage til at følge med den enormt store efterspørgsel, men også fortsat at kunne tilbyde de hurtige leveringskoncepter til virksomhedens kunder:

- Vi har solgt rigtig godt hen over efteråret og vinteren, og også meget mere end vi overhovedet havde forventet. Det har derfor også udfordret vores hurtig- og lynleveringskoncepter, hvor vi lover produktion og levering af specialproducerede vinduer og døre på helt ned til fire arbejdsdage. Den øgede kapacitet og den øgede medarbejderstab skal bidrage til, at vi igen kan få leveringstiderne ned på det meget lave niveau, forklarer Jens Sørensen, som glæder sig over virksomhedens vækst.

Det er dog langt fra kun positive sideeffekter, Outline har oplevet i forbindelse med coronaepidemien. Outline har nemlig blandt andet også været en af de virksomheder, der i løbet af efteråret blev ramt af kommunenedlukningerne i Nordjylland, og her måtte man således i høj grad reorganisere sig for at få det hele til at løbe rundt:

- Det har i høj grad også været et turbulent år for os, og vi har af flere omgange været udfordrede på forskellige områder. Heldigvis har både vores kunder og medarbejdere vist stor forståelse, og det er vi virkelig taknemmelige for. Nu håber vi bare, at vi kigger ind i et nyt år med knap så mange negative overraskelser, men med samme høje aktivitetsniveau på renoveringsmarkedet. Vi glæder os naturligvis over det høje salg, men samtidig tænker vi også meget på de virksomheder, der i 2020 har været i den modsatte situation på grund af coronaen. Og dem, håber vi selvfølgelig, får mere vind i sejlene i år, slutter Jens Sørensen.

Han fremhæver desuden, at det ikke kun er coronaepidemien, der er forklaringen bag den store efterspørgsel. Også eksportsalget er gået op, mens virksomhedens trelagsvinduer bliver efterspurgt mere i forbindelse med det nye bygningsreglement, der netop er trådt i kraft.

Loading...