< Tilbage til Blog

Brug sommeren til at svinge penslen

Author Image
Claus Petersen Koch

Udgivet 26. maj, 2023

Hvorfor skal du vedligeholde dine vinduer? - Sommeren og de varmere dage er efterhånden over os – og det er et oplagt tidspunkt, at finde penslerne frem og eftertjekke dine vinduer, så de er klar til efteråret. Få åbnet vinduerne godt op, og få dem efterset, så du sikrer optimal funktion af vinduerne. Vinduer i Træ skal males jævnligt, for at forlænge deres levetid. Det skyldes, at træ suger fugt til sig, og hvis ikke der males en gang imellem, vil træet begynde at rådne. I samme omgang anbefaler vi, at du tjekker vinduerne igennem (det skal gøres årligt), for at udbedre eventuelle småting, og komme problemer i forkøbet.

 

Vinduesparti 01 (002)

Sådan kommer du i gang

1) Rengør vinduerne: Inden du går i gang med at male vinduerne, bør du vaske rammerne og karmene grundigt. Slib eller skrab evt. løs maling af, inden du påbegynder malingen.

2) Kvalitetsmaling: Tænk over kvaliteten af malingen og penslerne. Er det et lille område, der skal males, lægger man ikke ret meget mærke til malingskvaliteten – men er det et større område, bør du vælge en kvalitetsmaling. En billig maling og billige pensler vil ikke dække området nær så godt, og malingen vil ikke ligge pænt på overfladen. Billig maling har desuden ikke så god holdbarhed, og derfor skal de hurtigt males efter igen. Vi anbefaler, at du snakker med en farvehandler og får vejledning til valg af maling.

Skal du være opmærksom på andre ting?

Vi anbefaler, at du i samme omgang efterser vinduerne, for at sikre holdbare vinduer. Tjek tætningslisterne – de er en væsentlig faktor i forhold til tæthed og indeklima. Og de er nemme at skifte. Læs mere her

Derudover bør du smøre dine beslag, hængsler og skinner, samt tjekke vinduets bundramme og bundstykker.

Læs alle vores gode råd til vedligeholdelse her.

 

Ønsker du mindst mulig vedligehold?

Hvis du ikke gider male dine vinduer jævnligt, vil vi anbefale trævinduer med udvendig aluminium (Træ/Alu). Alu-siden er stort set vedligeholdelsesfri – så står du og overvejer nye vinduer, kan du slippe for vedligehold med træ/alu vinduer. Læs mere om træ/alu her.

Energiberegner Sticker Tilweb 400X222 1 (1)

Spar på varmeregningen med nye vinduer

Indtast din adresse i Energiberegneren og få et estimat på, hvor meget du kan spare på varmeregningen ved at udskifte alle vinduerne i din bolig med nye energivinduer.


Prøv energiberegneren her

Vinduesguiden Mockup Logo Low3

Overblik over de mange muligheder

Indtast din adresse i Vinduesguiden og blive guidet i beslutningsprocessen baseret på din boligs beliggenhed, alder og type

Prøv vinduesguiden her

Showroom (1)

Besøg vores udstillinger ved vores 190 forhandlere landet over

Kig forbi en af de mange trælaster og tømmerhandler og hele landet, som forhandler vores vinduer og døre og få råd og vejledning til dit vindueskøb. Her kan du også lade dig inspirere i vores udstillinger, hvor du kan se de forskellige vinduestyper, tilbehør, farver mm.

Book tid til Showroom

Loading...