< Tilbage til Blog

Sikring af dit hjem: Sådan beskytter dine vinduer mod indbrud

 

Author Image
Claus Petersen Koch 

Udgivet 31. maj, 2024

Selv om at antallet af indbrud i danske hjem heldigvis har været dalende de seneste år, er der desværre stadig god grund til at have fokus på indbrudssikring. For indbrud er en virkelig ubehagelig oplevelse. 
I denne blog vil vi dykke ned i, hvordan du kan sikre dit hjem. Og vinduerne er et godt sted at starte, da ældre vinduer kan være relativt nemme at bryde op, og vinduer er af gode grunde det mest oplagte sted for at tyv at komme ind i en låst bolig. 

 

Næstved Indbrudssikring 2
Standard indbrudssikring

De fleste vinduer produceres med en standard indbrudssikring i dag; men da indbrudstyvene bliver mere og mere opfindsomme og barske i deres metoder til at komme ind, er det en god ide at få vinduerne produceret med ekstra sikring for at hindre indbrud. Så hvis du alligevel skal have dine vinduer udskiftet, så overvej nogle af de mange muligheder for ekstra sikring. ”Der er faktisk en del du kan gøre for at sikre vinduerne effektivt imod indbrud”, fortæller Claus Petersen Koch, som er salgschef ved Outline Vinduer.

Du kan hindre indbrud med ekstra vinduessikring

Først og fremmest skal du tjekke med din forhandler af vinduerne, at paskviler og slutblik er designet til at hindre indbrud. Hernæst kan du sikre vinduerne yderligere mod opbrud ved fx at bestille lamineret sikkerhedsglas. Dette glas er ekstremt svært at smadre, da vinduet blot splintres, og det tager meget lang tid at bryde igennem det. Det skræmmer indbrudstyvene væk, at skulle arbejde ret mange minutter for at kunne komme ind.

Der findes også mange forskellige grebstyper, som hindrer indbrud. Fx terrassedørsgreb med lås, som gør det sværere at bryde en terrassedør op.

Du kan læse mere om de forskellige sikringsmulighed i forbindelse med vinduesvalg her.

Næstved Indbrudssikring 1
5 gode råd mod indbrud

Hvis dine vinduer er godt sikret imod indbrud er der yderligere tiltag, du kan gøre for at besværliggøre indbrud i dit hus, som fx:

  • Slå græsset lige inden i tager hjemmefra, hvis i skal ud og rejse, så det ser nytrimmet ud i en periode. Og har i en robotplæneklipper, kan i programmere den til at tage en ekstra tur i løbet af ferien. Sørg også for at klippe hækken.
  • Lad gerne bolde, ketcher eller lignende ligge og flyde i haven, eller lad vasketøj hænge ude, så det ser ud som om, at der har været aktivitet for nyligt.
  • Sørg for at rydde haveredskaber og stiger mv., da disse kan anvendes til at komme ind ad vinduer med.
  • Sørg for at sætte ’Reklamer nej tak’ skilt på postkassen, så den ikke bliver overfyldt, mens i er væk.
  • Og skulle uheldet være ude, så er det selvfølgelig altid en god ide, at installere en sladrehank i form af en alarm, som kan give lyd hvis nogen forsøger at bryde ind eller har held med det.

Du kan få flere gode råd på siden her.
På Bolius finder du også mange gode råd til indbrudssikring her.

Billede Fra Showroom

kom godt i mål med god rådgivning

Når du overvejer hvilke vinduer, du skal bestille, er det vigtigt foretage grundige overvejelser om type, udtryk og farve mm., så du får den perfekte løsning til dit behov.

Du kan som første skridt indtaste din adresse i Vinduesguiden, og få et bud på hvilken type vindue og stil, der vil passe til netop din bolig. Herefter kan du henvende til dig til en af vores mere end 190 forhandlere over hele landet for videre rådgivning samt bestilling.

Du er også meget velkommen til at booke en tid ved en af vores egne dygtige vinduesspecialister på fabrikken i Farsø, som vil tage dig med en tur rundt i vores store showroom. Her vil vi sikre, at du får den rådgivning det kræver, for at du kan træffe det bedste vinduesvalg.

Energiberegner Mockup

Spar på varmeregningen med nye vinduer

Indtast din adresse i Energiberegneren og få et estimat på, hvor meget du kan spare på varmeregningen ved at udskifte alle vinduerne i din bolig med nye energivinduer.

Prøv energiberegneren her

Vinduesguiden 400X222

Overblik over de mange muligheder

Indtast din adresse i Vinduesguiden og blive guidet i beslutningsprocessen baseret på din boligs beliggenhed, alder og type

Prøv vinduesguiden her

Loading...