< Tilbage til Blog

Undgå overophedning i hjemmet med solglas

 

Author Image
Claus Koch Pedersen

Udgivet 25. september, 2023

Det er skønt at få lys og varme ind i sin bolig, især på kolde vinterdage. Men på en varm sommerdag kan det nemt blive for varmt. Dette gør sig især gældende i syd- og vestvendte rum med store vinduesflader. Her kan det virkelig betale sig at vælge vinduer med solafskærmende glas. Denne glastype virker som et filter mod varmen samtidig med at der lukkes sollys ind i rummet.

Outline Parcel Hus 02 72X72 0047

Solglas – et vigtigt valg for din komfort i hjemmet

I dag leveres vinduer med såkaldt energiglas. Denne glastype reflekterer varmen tilbage i rummet og reducerer varmetabet. Den beholder altså en del af varmen fra solens stråler inde i boligen, og det kommer til udtryk på din varmeregning, for et vindue der holder godt på varmen, vil alt andet lige afspejle sig på varmeregningen.

"Det er moderne at montere store vinduespartier i boliger, og især her kan det gå hen og blive for varmt i din bolig, da de store glasflader, som typisk anvendes i stuen eller køkken/alrum lukker masser af sol og varme ind i boligen. Derfor er solglas meget vigtigt at tage med i overvejelserne, når du bestiller nye vinduer til denne side af boligen", forklarer Outlines salgschef Claus Koch Pedersen. "Med solglas hindrer du nemlig overophedning uden at gå på kompromis med lysindfaldet, da glassene her stadig lukker masser af lys ind i boligen."

Outline Parcel Hus 01 72X72 0047

Nordvendte vinduer kræver ikke solglas

Men du behøver ikke at købe solglas til hele boligen, forklarer Claus Koch Pedersen. For uanset årstiden er nordvendte vinduer ikke eksponeret for ret meget sol i løbet af døgnet, og vinduerne her trækker derfor heller ikke meget gratis solvarme ind i boligen. Så derfor giver det ikke værdi at udstyre vinduerne her med solglas.

Tip; Outlines solglas ’Silver’ er den stærkeste solglastype, som også hindrer indkig. Denne glastype lukker væsentligt mindre lys ind end almindeligt solglas, men sikrer stadig et godt udsyn – uden at nysgerrige blikke kan se ind i boligen. Det kan være en fordel fx i glaspartier, der vender ud imod vejen, hvor man gerne vil hindre indkig.

Læs mere om solglastyper her

Energiberegner Sticker Tilweb 400X222 1 (1)

Spar på varmeregningen med nye vinduer

Indtast din adresse i Energiberegneren og få et estimat på, hvor meget du kan spare på varmeregningen ved at udskifte alle vinduerne i din bolig med nye energivinduer.


Prøv energiberegneren her

Vinduesguiden Mockup Logo Low3

Overblik over de mange muligheder

Indtast din adresse i Vinduesguiden og blive guidet i beslutningsprocessen baseret på din boligs beliggenhed, alder og type

Prøv vinduesguiden her

ØVRIGe GLASTYPER SOM KAN ØGE KOMFORTEN I DIT HJEM

 

Lydbillede

Lydglas

dette glas er designet til at dæmpe støjgener udefra. Du kan få forskellige typer af lydglas afhængig af støjniveauet ved din bolig. Larmer det meget i det område du bor, bør du vælge en 8 mm lydglas rude – er støjniveauet mere moderat kan du måske nøjes med 6 mm glas. I Vinduesguiden kan du tjekke hvad støjniveauet er på netop din adresse, og få en anbefaling til det optimale lydglas til din bolig.

Microsoftteams Image (48) (1)

Sikkerhedsglas

Denne glastype er en fordel fx med små børn i hjemmet. Har du steder i dit hjem, hvor der er risiko for at man kan få glas ned over sig, hvis ruden bliver slået i stykker, eller et vindue til gulv på første salen, så giver personsikkerhedsglas en ekstra stærk og sikker løsning som værn mod uheld af denne type. Personsikkerhedsglas fås i både hærdet og lamineret glas.

Til Blog (1)

Ornamentglas

Dette er glas, som har et mønster eller en mat overflade, som hindrer gennemsyn. Det bruges ofte i badeværelser eller i andre rum, hvor man ønsker at begrænse indkig, men stadig ønsker lysindfald.

Showroom

Besøg vores store showroom i Farsø

Du kan også booke en tid i vores store showroom i Farsø, hvor vi producerer vores vinduer.

Book besøg i Showroom

Find Forhandler (3)

Find din Outline forhandler

Du kan købe Outlines vinduer og døre hos samtlige byggemarkeder og tømmerhandlere rundt om i landet.

Find din nærmeste forhandler

Loading...