Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

LYDDÆMPENDE GLAS

Hvordan fungerer lyddæmpende vinduer?
Afstanden mellem glassene og glassets tykkelse har effekt på rudens støjdæmpende evne.
Lyddæmpende ruder opbygges typisk ved at anvende forskellige glastykkelser i de 2- eller 3 lag glas, som ruden består af. Ydermere kan man også kombinere glasopbygningen med en lydfolie i lamineret glas for at opnå øget lyddæmpning. Typisk har en standard rude en lyddæmpning på ca 30-35 Rw db. Dette kan øges afhængig af glastype (se i tabellen t.v.). En dæmpning på 10 db opleves af det menneskelige øre som ca. en halvering af lydniveauet.
Er der større krav er det ofte nødvendigt med ekstra tætning, kraftigere karm-rammekonstruktion samt særlig montering. 

For at finde den rigtige kombination, og dermed den bedste lydisolering af dine vinduer, er det vigtigt at definere støjformen, der ønskes dæmpet med lydisolerende ruder. Lydisolering afhænger nemlig af den type støj, du oplever i boligen. For at dække dine behov for den udefrakommende støj, kan der findes frem til de rigtige ruder.
Bemærk; Lyddæmpende glas er et tilkøb. 

Informationer til aflæsning af tabel: 

Rudens lyddæmpning angives i decibel, Rw, som betegner lydreduktionstallet. Rw-tallet angiver hvor mange decibel ruden dæmper for støj udefra, derfor er det vigtigt at overveje hvilken type støj der skal reduceres, fx vejstøj, togtrafik eller motorvejstøj osv.

Bemærk; de viste værdier er beregnede værdier for ruden.