Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

LYDDÆMPENDE GLAS

PRØV VINDUESGUIDEN

Lyddæmpning

Hold støjen ude med lydisolerende glas!

Herunder kan du få en indikation af forskellen på støjniveau med forskellige typer lydglas. Rudens lyddæmpning angives i decibel, Rw, som betegner lydreduktionstallet, og eksemplerne herunder er baseret på vinduer med 3-lags glas. De to niveauer 'god' og 'bedst' indikerer de to lydreducerende glas du kan tilvælge afhængig af støjniveauet ved boligen.

Åbent vindue
4 mm rude - 'Standard'
6 mm lydglas - 'God'
8 mm lydglas lamineret med lydfolie - 'Bedst'

Hvordan fungerer lyddæmpende vinduer?
Afstanden mellem glassene og glassets tykkelse har effekt på rudens støjdæmpende evne. Lyddæmpende ruder opbygges typisk ved at anvende forskellige glastykkelser i de 2- eller 3 lag glas, som ruden består af. Ydermere kan man også kombinere glasopbygningen med en lydfolie i lamineret glas for at opnå øget lyddæmpning. Typisk har en standard rude en lyddæmpning på ca. 30-35 Rw db. Dette kan øges afhængig af glastype (se i tabellen t.v.). En dæmpning på 10 db opleves af det menneskelige øre som ca. en halvering af lydniveauet. Er der større krav er det ofte nødvendigt med ekstra tætning, kraftigere karm-rammekonstruktion samt særlig montering. 

For at finde den rigtige kombination, og dermed den bedste lydisolering af dine vinduer, er det vigtigt at definere støjformen, der ønskes dæmpet med vinduerne. Lydisolering afhænger nemlig af den type støj, du oplever i boligen. Få vores anbefaling til lydglas til netop din bolig ved at indtaste din adresse i Vinduesguiden.

Prøv Vinduesguiden her!