< Tilbage til Gode råd
Godt Indeklima Kræver Udluftning

Et godt indeklima kræver god udluftning

Gode råd til et godt indeklima

Med nye energirigtige vinduer, har man den store fordel, at vinduerne er meget tætte og dermed holder på varmen, og i en nybygget bolig med høj isolering, er boligen endnu mere tæt. Tætte energirigtige vinduer, er en fordel, da vi jo dermed sparer på varmen; men det stiller store krav til udluftning. Derfor har mange nye boliger installeret genvindingsanlæg, hvor ventilationen fjerner den fugt, der er i luften indenfor, og erstatter den med tør luft. Men den tørre luft, kan være til gene i form af tør hud, tørre øjne og tørre slimhinder, så selv med genvindingsanlæg, er det vigtigt, at du sørger at tilføre en god naturlig ventilering i din bolig for at opretholde et sundt indeklima.

Det er helt normale dagligdagsaktiviteter, der forurener indeklimaet, som fx når du laver mad og tænder stearinlys, og når du bader, vasker tøj, vander planter m.m. Selv når du sover afgiver din krop meget væske og fugt.

Du kan gøre meget for at reducere luftfugtigheden i din bolig og dermed forbedret indeklimaet.

1

Luft ud!

Du bør åbne vinduerne og lufte ud 2-3 gange dagligt i ca. 5-10 minutter. Det er især vigtigt, at du lufter jævnligt ud i soveværelse, badeværelse og køkken.

2

Permanent udluftning

I mange nye tætte boliger er det også nødvendigt at etablere permanent udluftning, fx. i form af udluftningsventiler i vinduerne i netop disse rum. En klikventil er diskret placeret i vinduets karm, og sikrer god ventilering hele dagen.

3

Udgå at tørre tøj indendørs

Hvis du er nødt til det, så sørg for at lukke døren ud til den øvrige bolig, så fugten ikke trækker ud i resten af boligen.

4

Hold igen med levende lys

Brug kunstig stearinbelysning. Der findes mange typer på markedet, der til forveksling ligner ægte stearinlys.

5

Tænd emhætten

Sørg altid for at tænde emhætten, når du laver mad.

6

Luft ud

Luft ud hver morgen, når du vågner i soveværelset.

Energivinduer

Brug for nye, energivenlige vinduer?

 

Se det store udvalg af vinduer

Sundt Indeklima

Få et sundt indeklima

Få et indblik i hvordan du kan opretholde et godt indeklima.

Læs om indeklima her

Loading...