Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Et godt indeklima kræver god udluftning

Gode råd til et godt indeklima

Med nye energirigtige vinduer, har man den store fordel, at vinduerne er meget tætte og dermed holder på varmen, og i en nybygget bolig med høj isolering, er boligen endnu mere tæt. Tætte energirigtige vinduer, er en fordel, da vi jo dermed sparer på varmen; men det stiller store krav til udluftning. Derfor har mange nye boliger installeret genvindingsanlæg, hvor ventilationen fjerner den fugt, der er i luften indenfor, og erstatter den med tør luft. Men den tørre luft, kan være til gene i form af tør hud, tørre øjne og tørre slimhinder, så selv med genvindingsanlæg, er det vigtigt, at du sørger at tilføre en god naturlig ventilering i din bolig for at opretholde et sundt indeklima.

Det er helt normale dagligdagsaktiviteter, der forurener indeklimaet, som fx når du laver mad og tænder stearinlys, og når du bader, vasker tøj, vander planter m.m. Selv når du sover afgiver din krop meget væske og fugt.

Du kan gøre meget for at reducere luftfugtigheden i din bolig og dermed forbedret indeklimaet.