< Tilbage til Blog

Renover din udestue

Author Image
Claus Petersen Koch

Udgivet 17. juni, 2024

Udestuer har i mange år været en populær tilføjelse til mange danske hjem. Nogle kalder det også for havestue eller vinterstue – kært barn mange navne. Uanset navnet tilbyder en unik mulighed for at bringe naturen tættere på. Men hvad er egentlig fordelene ved en udestue? Hvad skal du overveje, hvis du renoverer, og hvad skal man være opmærksom på i forhold til bygningsreglementet? Salgschef fra Outline Vinduer Claus Petersen Koch kommer her med gode råd og anbefalinger, inden du går i gang.

 

Udestue Med Foldedør

Giv din udestue nyt liv

Har du en ældre udestue, der trænger til en opdatering? En renovering kan forvandle din gamle udestue til et moderne og funktionelt rum, hvor du kan nyde naturen tæt på året rundt. Claus giver her nogle ideer til, hvordan du kan renovere din udestue og dermed give den nyt liv.

Hold på varmen med nye vinduer og døre

De fleste ældre udestuer har ofte vinduer og døre, der ikke er særlig energieffektive. Du kan forbedre isoleringsevnen og dermed reducere varmetabet betragteligt ved at skifte til nye energivenlige vinduer og døre. Dermed bliver det en fornøjelse at opholde sig i udestuen hele året rundt, og du vil spare penge på varmeregningen.

Overvej samtidig om der bør gøres noget ved taget og gulvet for at holde på varmen. Du får mest ud af dine energivenlige vinduer og døre, hvis du sikrer, at varmen ikke sniger sig ud andre steder i konstruktionen. 

Orangeri Vinduer Og Døre1
Gør udestuen unik med specielle udestueelementer

Når du skal vælge nye vinduer og døre til din udestue, kan du måske tænke et anderledes udtryk ind i renoveringen – fx ved at vælge vinduer og døre med flotte udskæringer. Dette vil fremme en hyggelig stemning i udestuen. Eller vælg vinduer til kip for at skabe så meget lysindfald som muligt.

Find den rette farve

Om vinduerne skal hvide, sorte eller en helt tredje farve afhænger af hovedhusets arkitektur og farver. Sørg for at vælge en farve, der matcher den øvrige stil.
På den viste udestue her, har man bygget udestuen op med foldedøre i farven sablegrå 2900, da husets øvrige elementer har denne farve.

Energiberegner Sticker Tilweb 400X222 1 (1)

Spar på varmeregningen med nye vinduer

Indtast din adresse i Energiberegneren og få et estimat på, hvor meget du kan spare på varmeregningen ved at udskifte alle vinduerne i din bolig med nye energivinduer.


Prøv energiberegneren her

Vinduesguiden Mockup Logo Low3

Overblik over de mange muligheder

Indtast din adresse i Vinduesguiden og blive guidet i beslutningsprocessen baseret på din boligs beliggenhed, alder og type

Prøv vinduesguiden her

Orangeri Vinduer Og Døre

Skab stemning med indretningen

Renovering handler ikke kun om det at tilføje nye bygningselementer. Opdatering af indretningen kan også give din udestue et helt nyt liv. Overvej at male væggene i lyse farver for at skabe en luftig atmosfære. Planter kan også fremhæve en fornemmelse af natur tæt på og skabe en hyggelig stemning. Som i dette orangeri, der fungerer som en udestue. 

Tænk på indeklimaet

Da der ofte er meget glasoverflade i en udestue, er det vigtigt at tænke solglas ind i ligningen, når du skal vælge udestueelementer. Med solglas sikrer du nemlig, at det er til at holde ud at være i udestuen om sommeren, når solen bager ned. Solafskærmende glas slipper næsten lige så meget sollys ind som almindeligt glas, samtidig med at det afskærmer for hovedparten af solvarmen. Så du skal ikke bekymre dig om at få nok lys ind i din udestue. Men overvej at indsætte et oplukkeligt element blandt evt. faste partier, så du har mulighed for at lufte ud.

Udestue Vinduer Og Døre1

Tjek bygningsreglementet

Inden du går i gang med renoveringen, er det vigtigt at tjekke de gældende regler for tilbygninger i bygningsreglementet. For nogle ændringer kan nemlig kræve byggetilladelse. Især hvis du planlægger at:

  • bygge nyt
  • bygge til
  • bygge om
  • ændre anvendelse af eksisterende byggeri.

Og for vinduer og døre gælder det, at du skal anvende vinduer med 3-lags glas eller energimærke A, hvis du ønsker at anvende udestuen til helårsbeboelse. Mange ældre udestuer har blot monteret vinduer med 2-lags glas, som var tilladt for helårsbeboelse, da de blev opført.
Du kan læse mere om reglerne her.

Outline Showroom Architectum 18

Professionel rådgivning er altid en god ide

Selvom du kan klare mange renoveringsopgaver selv, kan det være en god idé at søge professionel rådgivning. især for de mere komplekse projekter. En professionel tømrer kan hjælpe med at sikre, at arbejdet udføres korrekt og i overensstemmelse med lovgivningen. 

Find Forhandler (2)

KØB OUTLINE VINDUER OG DØRE

Find dit lokale byggemarked eller trælast, og få hjælp til at vælge den helt rigtige vinduesløsning. Vores forhandlere står klar med gode råd og en pris på dine nye vinduer og døre.

Find forhandler
Loading...