FAQ om energi
Hvilken energiklasse er mine vinduer?
Har du købt vinduer i vores Daylight-serie eller træ/alu med tre-lags glas, så tilhører de energiklasse A, mens vores standard tolags-vinduer er med energimærkning B.
Hvilken energiklasse er i test?
Energimærkningsordningen bruger en skala fra A til F, hvor A er den bedste energiklasse. Hos Outline kan du få energivinduer i energiklasse A og B, da vi tilbyder både to- og trelags glasruder. Når du køber vinduer til helårshuse, skal de være energimærket A, mens vinduer i energiklasse B er forbeholdt sommerhuse, fritidshuse og udhuse.
Hvorfor skal jeg vælge energirigtige vinduer?
Ved at vælge energivinduer kan du spare på varmeregningen, da de minimerer varmetab, træk og kondensproblemer. Derfor bidrager de også til et godt indeklima og sørger for, at solstråler nemt kan trænge ind, uden at varmen siver ud.
Hvad er u-værdi?
I fagudtryk bruger man U-værdi til at betegne varmetabet af forskellige bygningsdele såsom vægge, gulve, vinduer og døre. Når man udregner U-værdien, måler man derfor, hvor meget varme, der siver ud ved en forskel på den indvendige og udvendige temperatur.
Hvad er god u-værdi til vinduer?
Jo lavere U-værdien er, jo bedre er isoleringsevnen. Ifølge Energimærkningsordningen skal et vindue opfylde et bestemt energikrav på Eref =0 kWh/m2 pr. år for at opnå en energiklasse A. Hos Outline har vi vinduer i energiklasse A og B, så du kan købe energivinduer til både helårshuset og sommerhuset.
Hvad er g-værdi?
G-værdi er en betegnelse for, hvor stor en procentdel af solvarme, der trænger ind gennem vinduet. Energirigtige vinduer har en høj g-værdi, der gør, at solens stråler varmer hjemmet i løbet af dagen, så du kan spare på energien.
Hvad betyder energimærkning af vinduer?
Med vinduer i energiklasse A sikrer du, at dit hjem lever op til de skærpede bygningskrav om en høj isoleringsevne. Derfor kan du bruge energimærkningen til at få et hurtigt overblik over, hvilke vinduer passer bedst til dine behov.
Hvad er forskellen på to- og trelags glas
Forskellen på et to- og tre-lags glas er, hvor mange lag vinduet består af. Med tre lag får du en isoleringsevne, som lever op til en energimærkning A og som skal anvendes til helårshuset, mens vores to-lags vinduer er i energiklasse B, der er forbeholdt sommerhuse, udehuse og fredede bygninger.
Vores Daylight-vinduer giver dig mulighed for at vælge to-lags ruder i energiklasse A, da de lever op til de skærpede krav i bygningsreglementet (BR18).
Hvad er forskellen på energiruder og termoruder?
Uanset om energivinduet er udstyret med to eller tre lag glas, vil det inderste lag altid være energiglas. Det isolerer langt bedre end almindeligt termoglas og gør den indvendige side af et energivindue varmere.
Energiglasset er konstrueret på samme måde som termoglas, men udstyret med en tynd og gennemsigtig belægning af metal, der lader varmen fra solen passere ind gennem ruden. Uden at lukke den ud igen. Metalbelægningen reflekterer varmen indefra, så energiglasset isolerer effektivt.
En gammeldags termorude lader også varmen fra solen trænge ind, men kan ikke holde på den og derfor heller ikke udnytte solvarmen på samme måde som energiruden.