< Tilbage til Forside
Daylight Facade

Opdateringer til bygningsreglement 2018

Pr 1. juli 2020 kom der en opdatering af bygningsreglementet. Det betyder, at kravene til vinduer og døre skærpes pr. 1. februar 2021.

Der har i byggeribranchen været megen snak om BR2020, men de nye krav er en opdatering af det eksisterende BR18, og derfor omtaler vi det også sådan.

Det er bygherres eget ansvar at overholde reglerne, men er du fagmand bør du være bekendt med de nye opdateringer, så du kan hjælpe dine kunder godt på vej. Vi giver dig her et overblik over de ændringer, der vedrører vinduer og døre.

Udsigt2

Pr. 1. feburar 2021 gælder følgende:

 • Vinduer skal opfylde et energikrav der hedder
  Eref =0 kWh/m² pr. år. Med den gældende energimærkningsordning
  i 2020 svarer dette til energiklasse A.
 • Døre med glas, samt skyde- og foldedøre skal opfylde en U-værdi på 1,0 W/m²K. Døre uden glas skal opfylde en U-værdi på
  0,8 W/m²K.
 • For sommerhuse og lignende ferieboliger samt fredede bygninger der ikke er omfattet af bygningsreglementet fastholdes kravet om en U-værdi på højest 1,8 W/m²K for døre og vinduer. Dvs. her må de i 2020 gældende B-mærkede elementer stadig anvendes, og her vil der ikke være et krav til Eref-værdien.

  Det er forsat tilladt at anvende B-mærkede elementer, hvis man som bygherre har ansøgt om byggetilladelse senest den 31. januar 2021. 
Skærpede krav til BR18

Byggetilladelse eller montagetidspunkt
- hvad gør sig gældende?

For byggerier som kræver byggetilladelse er det ansøgningstidspunktet som er gældende. Hvis du har søgt inden 31/1-21, må du montere ”gamle” vinduer/døre, ellers skal du opfylde de nye krav.

Hvis der ikke er krav om byggetilladelse, er det montagetidspunktet der er gældende. Du må derfor ikke montere ”gamle” elementer efter 31/1-21 med mindre der er tale om sommerhuse.

Download og print PDF 

Overblik over de skærpede BR18 krav
Ændringer i Outlines produktplatform ifob. med BR18 opdateringerne

Er du i tvivl om de nye krav eller har du spørgsmål,
så tag fat i en af vores medarbejdere i Kundecenteret
- de står klar til at hjælpe.

Kontakt kundecenter

Loading...