< Tilbage til Blog

Hvilke vinduer skal du vælge til boligindretningen?

Author Image
Claus Petersen Koch

Udgivet 4. august, 2023

At vælge nye vinduer til sin bolig kræver mange overvejelser - for en ting er at vælge en vinduestype der passer til din boligs arkitektur og byggestil; men når vinduestypen er fastlagt, skal du tage stilling til i hvilket rum vinduet skal monteres, og dermed hvilken funktionalitet det skal have.


- Vinduets funktionalitet skal sikre et godt indeklima og miljø i boligen. Oplevelsen af indeklimaet afhænger i meget høj grad af, hvilke vinduer der er monteret i boligens forskellige rum. I nogle rum er der brug for lys samtidig med at der afskærmes for indkig, og i andre rum kan det være fordelagtigt montere store, brede vinduer, der sikrer en god udsigt, forklarer Claus Pedersen Koch, som er salgschef ved Outline Vinduer. 

Du kan læse vores overordnede anbefalinger til vinduesvalget til hvert enkelt rum herunder.

Vinduer Og Døre5

Find inspiration

Se hvad andre har gjort bland de mange referenceboliger på vores inspirationsside her.

Find inspiration her

Daylight Vinduer Og 1

Entreen

Udseende

Hoveddøren er første indtryk man mødes af i boligen, og døren skal passe til boligens øvrige stil. 

Mangler der lys i din entre, så overvej at købe en dør med glas, der lader dagslyset komme ind. Ønsker du ikke glas i selve døren, kan du overveje at montere et side parti ved siden af døren, som inviterer lyset ind.

Har du store glaspartier og ønsker at hindre indkig, kan du også vælge solglas fra Outline af typen ’Silver’. Denne type solglas begrænser solens indtrængen og dermed varmens indtrængen i boligen, og samtidig hindrer solfilmen indkig fra gaden.

I Outlines Dørvælger kan du vælge mellem 70 forskellige døre inddelt i fire forskellige serier, og dermed kan du finde præcis den facadedør, der passer til din bolig.

Brudsikkert glas

Du kan med fordel vælge brudsikkert glas i facadedøren – det gør det ekstremt svært for en evt. indbrudstyv at ødelægge glasset.

Indbrudssikring

Sørg for at vælge en hoveddør med et solidt låsesystem, der gør det vanskeligt for indbrudstyven at bryde ind. Det kræver, at døren er monteret med et låsesystem med paskviler og slutblik, der er designet til at hindre indbrud. Du kan læse mere om mulighederne for indbrudssikring på Outline vinduer og døre her.

Daylight Vinduer Og Døre2

Køkken

Placering

Mange vælger topstyrede vinduer til køkkenet, da disse vinduer har monteret glidebeslag, der muliggør at vinduet kan åbnes meget op, hvilket giver god mulighed for udluftning. Overvej her placeringen nøje, og sørg for at det er nemt at nå vinduet hen over køkkenbordet.
Overvej også at montere en klikventil (også kaldet en udluftningsventil) i vinduet. Denne er diskret placeret i vinduets fals, og du kan lade ventilen stå åben - også når du ikke er hjemme uden at invitere tyve ind - og dermed sikre god ventilering dagen igennem.

Udsyn og udgang

Vælger du fx sprosser til vinduerne eller en midterpost, så overvej placeringen, så de ikke generer udsynet. Mange vælger også at montere en såkaldt vinduesdør i køkkenet (mange betegner det ofte bare som en altandør), da denne har smalle rammer, og det giver nem adgang til terrassen og udearealer.

Daylight Vinduer Og Døre6

Soveværelse

Udluftning og udgang

Mange vælger også her topstyrede vinduer eller et fast part med et oplukkeligt vindue ved siden af. Fx et sidehængt vindue. Her er det også en god ide at montere en klikventil i vinduet, for god ventilering og udluftning dagen igennem.

Du kan også vælge at monteret et skodde element ved siden af vinduet, (også kaldet for et jalousivindue) for at sikre maksimal ventilering i soveværelset - også når du ikke er hjemme.

Mange vælger også at montere en vinduesdør i soveværelserne, som vist herunder, især i nybyggerier hvor soveværelserne bygges relativt store, da dette giver nem adgang til udearealer.

Stemning

Solglas

Ligger værelset syd eller syd-vest vendt anbefales det at montere solglas i ruden, for at undgå overophedning på solrige, varme dage. Nogle vælger at montere en dør i soveværelset for let adgang til udearealer. Her anbefaler vi også at monteret en vinduesdør, som har smallere rammer end terrassedøren.

Støjreducerende glas

Ligger din bolig i et område med megen vejstøj eller lignende er det en stor fordel at montere støjreducerende ruder. Det giver god nattero. Læs mere om støjreducerende glas og find ud af om der er brug for lydglas, i det område du bor her.

Sidehængt Vindue

Børneværelset

Personsikkerhedsglas

Har du små børn, så husk personsikkerhedsglas i vinduerne for at undgå faldulykker eller personskade – dette er især vigtigt på førstesalen.
Udluftningsventil og evt. solglas er selvfølgelig også en fordel for at sikre en sval temperatur i børneværelset og dermed sikre en god nattesøvn for de små.

14 Badevaerelse Ude EFTER

Badeværelset

Topstyrede vinduer

I badeværelset er topstyrede vinduer også at foretrække, da de giver god mulighed for udluftning, og ligeledes er det en stor fordel at montere klikventiler i badeværelsesvinduet, så du stadig kan lukke frisk luft ind, efter at vinduet er lukket igen.

Matteret glas

Matteret glas anvendes også typisk i badeværelser, så man ikke kan se ind. Udover matteret glas – også kaldet ’satin’ glas – findes der en række andre glastyper, man kan anvende. Se mulighederne her.

Vinduer Med Solglas

Stuen

Store elementer og solglas

Mange vælger store, faste vinduespartier til stuen for at lukke så meget dagslys ind i boligen som muligt og sikre godt udsyn til haven eller udsigten. Her er det vigtigt at huske solglas, hvis din stue er syd eller syd-vest vendt for at undgå overophedning om sommeren.

Vinduer til kip og skrå elementer er også et populært valg til stuer, da dette sikrer masser af lys i stuen, men det kræver at man monterer det med solglas, for at undgå overophedning i lokalet.

Herunder kan du se de forskellige muligheder for terrassedøre til stuen.

Faste elementer kombineret med oplukkelige

Du kan også vælge at montere fast vinduespartier og kombinere dem med et oplukkeligt, topstyret vindue, for derigennem at sikre udluftningsmulighed sammen med større elementer. På billedet her er der monteret en vinduesdør i højre side for adgang til terrassen og et oplukkeligt, topstyret vindue i venstre siden over et fast parti.

Outline Vinduer Dobbelt Hæveskydedør 12 Redigeret

Lad dig inspirere

Se den flotte bolig ved søen, som både har monteret enkelte- og dobbelte hæveskydedøre samt almindelige terrassedøre.

Se casen her

Vindue Med Skodde WEB

Skoddevinduer – en miljøvenlig passivventilering

Skoddeelementer er en overset, men fordelagtig og miljøvenlig løsning i boliger, hvor man ønsker at kunne lufte ud uden at skulle åbne vinduet, og samtidig forhindre at indbrudstyve kan komme ind.

Skoddevinduer er udstyret med et fluenet mellem skodderne og rammen, hvilket sikrer, at der ikke kommer insekter ind, mens der luftes ud. De udvendige skodder er faste, dvs. ikke-oplukkelige. Vinduet kan med fordel anvendes sammen med et fast element eller fx som eneste vindue i et viktualierum eller et depotrum.

Showroom (1)

Besøg vores udstillinger ved vores 190 forhandlere

Kig forbi en af de mange trælaster og tømmerhandler og hele landet, som forhandler vores vinduer og døre og få råd og vejledning til dit vindueskøb. Her kan du også lade dig inspirere i vores udstillinger, hvor du kan se de forskellige vinduestyper, tilbehør, farver mm.

Du kan også booke en tid i vores store showroom i Farsø, hvor vi producerer vores vinduer.

BESØG SHOWROOM I FARSØ

Loading...